Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 28 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Ήρθε στην Ελλάδα η ψηφιακή εφαρμογή Bright Sky που βοηθά στην ενημέρωση και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

16/01/2023infocomBy infocom2 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το Ίδρυμα Vodafone, έχοντας ως στόχο να προσφέρει υποστήριξη και ορθή πληροφόρηση οποιουδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε κακοποιητικό περιβάλλον, ανακοινώνει τη διάθεση της δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής “Bright Sky” στην Ελλάδα.

Το mobile app Bright Sky κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015 και παρέχει πρόσβαση σε μια συστηματική διαδικασία αξιολόγησης των πιθανών κινδύνων ενδοοικογενειακής βίας και σχετικό, ενημερωτικό υλικό, συμβουλές, ενώ παρουσιάζει και τα πιθανά σημάδια που θα πρέπει να προσέξουν όσοι μπορεί να βιώνουν ενδοοικογενειακή κακοποίηση ή και σε όσους τυχαίνει να γνωρίζουν κάποιον από το οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η εφαρμογή διαθέτει έναν ευρύ τηλεφωνικό κατάλογο με υπηρεσίες υποστήριξης και ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση του κινδύνου σε μια σχέση, καταρρίπτει μύθους σχετικά με την ενδοοικογενειακή και τη σεξουαλική κακοποίηση και προτείνει βήματα για τη βελτίωση της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Το Bright Sky διαθέτει ειδική ρύθμιση κρυφής λειτουργίας, ώστε να μη γίνει αντιληπτή η χρήση του. Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη με μεγάλη επιτυχία σε 10 ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που θέτουμε την τεχνολογία στην υπηρεσία της κοινωνίας με σκοπό την αντιμετώπιση καίριων κοινωνικών προβλημάτων, όπως αυτό της ενδοοικογενειακής βίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Bright Sky θα υποστηρίξει οποιονδήποτε μπορεί να έχει εγκλωβιστεί σε ένα περιβάλλον κακοποίησης και επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να διαθέτουμε τις τεχνολογίες μας για την αντιμετώπιση κάθε μορφής έμφυλης βίας».

Αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία του Ιδρύματος Vodafone, το mobile app προσαρμόστηκε στα ελληνικά δεδομένα, σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, έναν από τους παλαιότερους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς με μακρά εμπειρία στον τομέα της ψυχικής υγείας και στην υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επιστημονική υπεύθυνη για την εφαρμογή είναι η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και διεθνής εμπειρογνώμων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Βασιλική Αρτινοπούλου.

Η ελληνική έκδοση του Bright Sky είναι πλέον διαθέσιμη και μπορείτε να την κατεβάσετε στο Google Play και App Store ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.bright-sky.org.

Το Ίδρυμα Vodafone συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην Ελλάδα, θέτοντας πάντα μέσα από τις δράσεις του τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Μαζί με την εφαρμογή Panic Button, πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα κοινωνικά φαινόμενα της χώρα μας, αυτό της ενδοοικογενειακής βίας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Bright Sky Vodafone Χάρης Μπρουμίδης
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vodafone – Πιερρακάκης: στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Ένωση Φάσματος

Όμιλος ΔΕΗ: αποκτά το Prime Status της ISS STOXX με νέα αναβάθμιση στην αξιολόγηση ESG

Η νέα σειρά foldables της Samsung διαθέσιμη στη Vodafone

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

Η LG Electronics στη λίστα Forbes Accessibility 200 του 2026

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στις πυρόπληκτες περιοχές

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Τι προβλέπει το νέο χωροταξικό πλαίσιο για τη βιομηχανία
  • EPSILONΝET: Βασικά Οικονομικά Μεγέθη 2025
  • Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ
  • Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η δημιουργία Κέντρων Αριστείας για έρευνα και καινοτομία
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Κλιμακώνουμε άμεσα τις παρεμβάσεις μας απέναντι στον ιό του Δυτικού Νείλου»
  • ΕΒΕΘ: Οικονομία, υποδομές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο επίκεντρο – Οι προτάσεις προς τον πρωθυπουργό
  • ΣΕΒΕ προς Πρωθυπουργό: Έξι προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα των ελληνικών εξαγωγών
RSS itsecuritypro.gr
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.