Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 4 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Security

Η έκθεση της Check Point Software για την κυβερνοασφάλεια παρουσιάζει παγκόσμια αύξηση επιθέσεων που ανέρχεται στο 42%

03/08/2022infocomBy infocom4 Mins Read Security
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Check Point Research (CPR), το τμήμα Threat Intelligence της Check Point Software Technologies, κορυφαίου παρόχου λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε παγκόσμιο επίπεδο, δημοσίευσε την έκθεση “Cyber Attack Trends: 2022 Mid-Year Report”, στην οποία επισημαίνεται πώς οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν εδραιωθεί ως όπλο κρατικού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένης της νέας μεθόδου ransomware “Country Extortion” και του χακτιβισμού που συνδέεται με κρατικά θέματα, καθώς και της επέκτασης του ransomware ως υπ’ αριθμόν ένα απειλή.

Εκτός από λεπτομέρειες αναφορικά με την εξέλιξη των κυβερνοεπιθέσεων σε όπλα κρατικού επιπέδου – που συμπληρώνουν τις όποιες κλασικές στρατιωτικές συγκρούσεις – και την αύξηση του ransomware που χρησιμοποιείται σε επιθέσεις εθνικού επιπέδου για οικονομικό και κοινωνικό όφελος, η έκθεση εξετάζει επίσης την ανάπτυξη των επιθέσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού cloud μέσω νέων πηγών ενοτήτων στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα.

Τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε βιομηχανικό και γεωπολιτικό επίπεδο, καθώς και συμβουλές και προβλέψεις για το υπόλοιπο του 2022, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάλυσης της αντιμετώπισης περιστατικών που διερευνά τον πλήρη κύκλο ζωής μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο, παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη άποψη του τρόπου με τον οποίο οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν οδηγήσει σε σημαντικές διαταραχές, προκαλώντας πραγματική ζημιά στην αστική και την κυβερνοζωή το 2022.

“Ο πόλεμος στην Ουκρανία κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 και μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα έχει σύντομα μια ειρηνική κατάληξη”, δήλωσε η Maya Horowitz, VP Research της Check Point Software. “Ο αντίκτυπός του στον κυβερνοχώρο ήταν δραματικός τόσο σε έκταση όσο και σε κλίμακα. Έχουμε παρατηρήσει τεράστια αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων εναντίον οργανισμών σε όλους τους τομείς και όλες τις χώρες φέτος. Δυστυχώς, αυτό θα επιδεινωθεί, ειδικά με το ransomware να αποτελεί πλέον την υπ’ αριθμόν ένα απειλή για τους οργανισμούς. Ωστόσο, με τη σωστή τεχνογνωσία, στρατηγική και λύσεις κυβερνοασφάλειας, οι εταιρείες είναι σε θέση να αποτρέψουν τις επιθέσεις”.

Οι κορυφαίες προβλέψεις για το Η2 που επισημαίνονται στην έκθεση περιλαμβάνουν:

  • Το ransomware θα γίνει ένα πολύ πιο πολυδιασπασμένο οικοσύστημα – ενώ οι ομάδες ransomware έχουν γίνει πιο δομημένες και λειτουργούν όπως οι κανονικές επιχειρήσεις, με καθορισμένους στόχους για να χτυπήσουν, θα πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από την ομάδα ransomware Conti, της οποίας το μέγεθος και η δύναμη συγκέντρωσαν υπερβολική προσοχή, γεγονός που οδήγησε στην πτώση της. Στο μέλλον, πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν πολλές μικρές-μεσαίες ομάδες αντί για λίγες μεγάλες, ώστε να κρύβονται πιο αποτελεσματικά σε κοινή θέα.
  • Περισσότερο διαφοροποιημένες αλυσίδες μόλυνσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – λόγω της εφαρμογής των μακροεντολών διαδικτύου που έχουν αποκλειστεί από προεπιλογή στο Microsoft Office, οι πιο εξελιγμένες οικογένειες κακόβουλου λογισμικού θα επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων αλυσίδων μόλυνσης, με διαφορετικούς τύπους αρχείων που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης για την αποφυγή εντοπισμού, καθώς αυξάνονται οι εξελιγμένες επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής.
  • Ο χακτιβισμός θα συνεχίσει να εξελίσσεται – οι ομάδες χακτιβιστών θα συνεχίσουν να ευθυγραμμίζουν τις επιθέσεις τους με την ατζέντα του κράτους επιλογής τους, ιδίως καθώς ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
  • Συνέχιση των επιθέσεων σε αποκεντρωμένα δίκτυα blockchain με αναμενόμενες πρώτες επιθέσεις στο Metaverse – με σημαντικά περιστατικά που σχετίζονται με πλατφόρμες blockchain, όπως η ευπάθεια στην αγορά Rarible ή η ευπάθεια ApeCoin Airdrop , αναμένουμε να δούμε συνεχείς προσπάθειες από χάκερς να παραβιάσουν και να υποκλέψουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι θα δούμε αρχικές επιθέσεις στο Metaverse που θα εκμεταλλεύονται ευπάθειες έξυπνων συμβολαίων.

Η έκθεση “Cyber Attack Trends: 2022 Mid-Year Report” παρέχει μια λεπτομερή επισκόπηση του τοπίου των κυβερνο-απειλών. Τα ευρήματα βασίζονται σε δεδομένα που αντλήθηκαν από το ThreatCloud Intelligence της Check Point Software μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2022, αναδεικνύοντας τις βασικές τακτικές που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να επιτεθούν στις επιχειρήσεις. Ένα πλήρες αντίγραφο της έκθεσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Check Point Software
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια

Έκρηξη στις επιθέσεις μέσω NFC σε smartphones καταγράφει η Kaspersky το 2026

Ο ΣΕΤΠΕ υποστηρίζει το IPICS 2026

Λάβατε email για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων σας; Προσοχή, μπορεί να είναι παγίδα!

Επανεξέταση όρων για το έργο των 1.000 καμερών μετά τη ματαίωση του διαγωνισμού από τον ΥΨΔ

Η εξέλιξη της γνωστικής AI θέτει σε κίνδυνο τη νοητική ιδιωτικότητα

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Γιόρτασε 50 χρόνια πρωτοπορίας, ανάπτυξης και εμπιστοσύνης
  • MagentaONE Business: Ένας κόσμος γεμάτος οφέλη από την COSMOTE TELEKOM
  • ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα ενίσχυσης της νέας επιχειρηματικότητας
  • Χ. Δούκας: Καλούμε επιχειρήσεις, φορείς και πολίτες για να ανοίξουμε δρόμους απασχόλησης
  • ΣΕΤΠΕ: Ισχυρή ελληνική παρουσία στα Σκόπια για νέες τεχνολογικές συνεργασίες
  • Lidl Ελλάς: Επένδυση 1,9 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη
  • Η Κομισιόν αφαιρεί την Ελλάδα από τη λίστα των χωρών με Μακροοικονομικές Ανισορροπίες
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη εν δυνάμει «Δούρειος Ίππος» για κυβερνοεπιθέσεις phishing – Προσοχή σε link, QR code και ευαίσθητα δεδομένα
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.