Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Eξαγορά του 70% της Technoform από τη Sunlight Group

04/01/2022infocomBy infocom3 Mins Read Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Δυναμικά έκλεισε το 2021 η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές και εκτός δρόμου εφαρμογές. Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς του 70% της Technoform, επιχείρησης με έδρα το Κιλκίς που δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή καλουπιών και εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας.

Η συμφωνία υπογράφηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2021 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sunlight Group κ. Λάμπρο Μπίσαλα, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Technoform κ. Γεώργιο Δοκουζγιάννη, και την Αντιπρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο κα. Θεοδοσία Μαρκοπούλου, η οικογένεια των οποίων διατηρεί το 30% της εταιρείας.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κ. Μπίσαλας δήλωσε: «Με τη συμφωνία εξαγοράς κατά συνολικό ποσοστό 70% της Technoform εμβαθύνουμε την ήδη εξαιρετική και πολυετή συνεργασία μας. Στη Sunlight Group επικεντρώνουμε το πρόγραμμα εξαγορών και συγχωνεύσεων στη δημιουργία αξίας από την αυτόνομη ανάπτυξη των εταιρειών στις οποίες συμμετέχουμε, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη θέση της Sunlight σε παγκόσμιο επίπεδο. Το όραμά μας είναι να συνεχίσει η Technoform να αναπτύσσεται, ανεξάρτητα από τη σχέση της με τη Sunlight, επεκτείνοντας το πελατολόγιό της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με την υποστήριξη της Sunlight, η Technoform πρόκειται να υλοποιήσει ένα μεγαλόπνοο επενδυτικό πλάνο ώστε να διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και να γίνει πιο ανταγωνιστική διεθνώς, μέσω περαιτέρω αυτοματοποίησης της παραγωγής. Η παραμονή στην εταιρεία της οικογένειας Δοκουζγιάννη, και κυρίως της πολύ ελπιδοφόρας νέας γενιάς, μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Παράλληλα στηρίζουμε την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στο Κιλκίς, καθώς μόνο για το 2022 η Technoform σχεδιάζει να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 30%».

Από πλευράς του, ο κ. Δοκουζγιάννης σημείωσε: «Η χρονιά δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με καλύτερο τρόπο. Ξεκινήσαμε ως μία οικογενειακή επιχείρηση στην Κεντρική Μακεδονία και πλέον είμαστε μέλη μίας εταιρείας διεθνούς βεληνεκούς, με εξαγωγές σε 100 και πλέον χώρες. Με τη Sunlight συνεργαζόμαστε χρόνια και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα για την κατασκευή και διάθεση καινοτόμων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Η συνεργασία μας θα βοηθήσει την Technoform να επενδύσει ακόμη περισσότερο και να γίνει πραγματικός κόμβος δημιουργίας αξίας στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μετόχους, το Δ.Σ. και την ηγετική ομάδα της Sunlight Group και να ευχηθώ χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους!»

Έπειτα από τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις που σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2021, αλλά και τις εκτιμήσεις για κλείσιμο της χρονιάς με αύξηση της τάξης του 50% στον κύκλο εργασιών, η Sunlight Group συνεχίζει να υλοποιεί το επιχειρηματικό της πλάνο. Ένα επιχειρηματικό πλάνο που έχει σχεδιαστεί με ορίζοντα πέντε ετών, για επέκταση της παραγωγικής δυναμικής της Sunlight σε μπαταρίες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, πραγματοποιεί επενδύσεις εκατομμυρίων στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε εξοπλισμό, αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης, Έρευνα & Ανάπτυξη, ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Sunlight Technoform
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Ανακοίνωση εξάσκησης δικαιώματος επαναγοράς του 20% της ACS

    Η Klarna και το Magenta Insurance φέρνουν ευέλικτες πληρωμές στην ασφάλιση στην Ελλάδα

    Συνεργασία της TUV NORD Hellas με την AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

    Επιστολή προθέσεων με την Ουκρανία των Iceye και Nokia για δορυφορικές επικοινωνίες

    Η CPI επεκτείνει τη συνεργασία της με την AXIS Communications και στην Κύπρο

    Νέα στρατηγική συνεργασία Westnet και Acer στην Ελλάδα

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Επιμελητήριο Αχαΐας: Η μικρομεσαία επιχείρηση δεν αντέχει νέες επιβαρύνσεις
    • Παγκόσμιος τίτλος για το πλήρωμα της Grivalia στο RS21 World Championship 2026
    • Ξεκίνησαν οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
    • «Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Χωρίς αγοραστική δύναμη ο πολίτης, χωρίς βιωσιμότητα ο μικρομεσαίος»
    • ΕΒΕΠ: Κατέθεσε δέσμη αναπτυξιακών μέτρων για την εφοδιαστική αλυσίδα στο ΥΠΑΝ
    • Υπουργείο Οικονομικών: Δύο νέες σημαντικές παρεμβάσεις για την προστασία των δανειοληπτών
    • TÜV NORD Hellas – HotelTraining.gr: Συνεργασία για επαγγελματική εκπαίδευση στον τουρισμό
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η eSafe Hellas και η Feedzai ανέδειξαν τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη της χρηματοοικονομικής απάτης
    • Κυβερνοεπιθέσεις σε Συστήματα Ψύξης – Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας είχε ενημερώσει και συστήσει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας
    • Ποιος θα προστατεύσει την επιχείρησή σας όταν δεχθεί την επόμενη κυβερνοεπίθεση; Η απάντηση στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των TicTac Cyber Days Thessaloniki 2026
    • Κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη: Hackers παρεμβαίνουν στα συστήματα ψύξης προκαλώντας σοβαρές ζημιές
    • «Η ασφάλεια της ναυτιλίας στην νέα ψηφιακή εποχή» – Ομιλία του Διοικητή της ΕΑΚ κ. Μ. Μπλέτσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
    • Νέες δυνατότητες AI Security στα προϊόντα της ESET για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις
    • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.