Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Μελέτες

ΕΕΤΤ: ανάθεση στην Tarifica μελέτης για τις τιμές λιανικής στην κινητή

18/05/2021Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Μελέτες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με συνοπτικές διαδικασίες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προχώρησε στην ανάθεση μελέτης αποτίμησης του επιπέδου λιανικών τιμών παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην εταιρία T3i Group LLCdba Tarifica (Tarifica) παγκόσμια εταιρεία Λογισμικού ως Υπηρεσία (Software as a service / SaaS) και ηγέτη της αγοράς στη συλλογή, ανάλυση και παράδοση δεδομένων τηλεπικοινωνιών και τιμών σε πραγματικό χρόνο παγκοσμίως.

Έγινε απευθείας ανάθεση καθώς το επιτρέπει το ύψος της σύμβασης (20 χιλ. ευρώ) έπειτα από επικοινωνία του ίδιου του προέδρου της Επιτροπής, Κωνσταντίνου Μασσέλου, με αρμόδιο στέλεχος της προαναφερόμενης εταιρείας.

Χαρακτηριστικό της προτεραιότητας που δίνεται είναι ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου αποτελείται από τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ και τους δύο αντιπροέδρους, Δημήτρη Βαρουτά και Σπυρίδωνα Παντελή.

Όπως εκτιμάται ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ έδρασε με τον τρόπο αυτό προκειμένου η μελέτη να είναι διαθέσιμη άμεσα με δεδομένο ότι η αναγκαιότητά της έχει διαπιστωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ οι συνήθεις διαδικασίες της Επιτροπής για την ανάθεση μελετών είναι χρονοβόρες.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση η Tarifica οφείλει να εκπονήσει μια αμερόληπτη, ουσιαστική και βασισμένη σε ακριβή στατιστικά δεδομένα μελέτη συγκριτικής επισκόπησης και παρουσίασης της τρέχουσας κατάστασης των τιμών λιανικής κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα σε σχέση με ομάδα 12 παρόμοιων κρατών μελών της ΕΕ.

Η μελέτη θα ενσωματώσει σχετικές μετρήσεις σύγκρισης και μια ποικιλία προφίλ χρηστών που αντιπροσωπεύουν πραγματικές συνήθειες χρήσης διαφορετικών τύπων καταναλωτών στις εξεταζόμενες χώρες και την Ελλάδα.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε η μελέτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2021.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Tarifica ΕΕΤΤ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η Τεχνητή Νοημοσύνη κέρδισε τη δοκιμή, τώρα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη

    GRECA: Business Continuity για e-shops

    Πέντε χρόνια bitcoin στη Wall Street

    Τι αναζητούν οι καταναλωτές σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές χώρες από το επόμενό τους smartphone

    Στον κρατικό προϋπολογισμό 27,06 εκατ. ευρώ από την ΕΕΤΤ

    Έκθεση ESG 2025-2026 του ομίλου ManpowerGroup

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • The Media Business Game: Άνοδος 43,9% στη διαφήμιση της Nova και σχέδιο 3 εκατ. ευρώ για το CNN TV
    • GR8 Communication: Βραβείο για το καλύτερο ΑΙ Video στα Content Marketing Awards 2026
    • Δ. Παπαστεργίου: «Ψηφιακές λύσεις σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης»
    • Ν. Παπαθανάσης: 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Τρίπολης
    • Δικαίωση ΚΕΕΕ & Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων για τον Κανονισμό PPWR
    • Συμπράξεις της ΕΕ στον τομέα της έρευνας: Πράσινο φως για τα οικονομικά τους
    • Ν. Παπαθανάσης: 2,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων στην Κοζάνη
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
    • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
    • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
    • Τι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης
    • Συνεργασία Διανομής της Itway Hellas με την Nozomi Networks
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.