Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Fake news για το 5G αυτή τη φορά σε Κύπρο και Αγγλία

08/04/2020infocomBy infocom3 Mins Read Remote Work Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Την έντονη αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της Cyta, Ανδρέα Νικολάου, προκάλεσαν φωτογραφίες που ανέβηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δήθεν κεραίες κινητής τηλεφωνίας 5G σε διάφορα κτήρια στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα συμβάν που ήρθε λίγες μέρες μετά τους βανδαλισμούς σε κεραίες στην Αγγλία που προκάλεσαν την αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο κ. Νικολάου σε μια σύντομη αλλά περιεκτική δήλωσή του ανέφερε: «Σε δύσκολες στιγμές, οι αντοχές όλων μας δοκιμάζονται. Το να συνδέεις τον Covid-19 με το 5G είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο. Το ίδιο και να βλέπεις παντού κεραίες 5G σε μια χώρα που ακόμα δεν έδωσε άδεια 5G. Ο ιός δεν θα φύγει με το να κυνηγάμε φαντάσματα.»

Η βρετανική κυβέρνηση στο μεταξύ το Σάββατο χαρακτήρισε εντελώς ψευδή και επικίνδυνα fake news τα όσα λέγονται περί σύνδεσης των κεραιών 5G με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού και τα οποία είχαν ως συνέπεια εμπρησμούς και βανδαλισμούς σε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών σε διάφορα σημεία της χώρας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την θεωρία πως οι κεραίες 5G θα μπορούσαν να παίζουν ρόλο στην εξάπλωση της ασθένειας, ο υπουργός Επικρατείας, Michael Gove, είπε πως «είναι ανοησίες, επικίνδυνες ανοησίες».

Βανδαλισμοί και εμπρησμοί, καθώς και επιθέσεις εναντίον προσωπικού, έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες στο Birmingham της Κεντρικής Αγγλίας, το Merseyside της Βόρειας Αγγλίας, και το Liverpool, προκαλώντας προβλήματα στις συνδέσεις εν μέσω μιας περιόδου που είναι πιο απαραίτητες από ποτέ, όπως αναφέρει το Reuters. Εμπρηστική επίθεση σε πύργο στο Birmingham που ανήκει στη Βritish Τelecom, προκάλεσε σημαντικές ζημιές. Ο πύργος παρείχε υπηρεσίες 2G, 3G και 4G σε χιλιάδες άτομα, αλλά δεν είχε δυνατότητες 5G, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο εθνικός ιατρικός διευθυντής του NHS England, Stephen Powis, είπε ότι η θεωρία συνωμοσίας περί 5G είναι fake news χωρίς καμία επιστημονική βάση που προκαλεί προβλήματα στην αντιμετώπιση της επιδημίας. «Η ιστορία με το 5G είναι εντελώς και απόλυτα σκουπίδια, είναι ανοησίες, είναι το χειρότερο είδος fake news» δήλωσε ο Powis. «Η αλήθεια είναι πως τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι απολύτως κρίσιμα για όλους μας. Είναι επίσης τα τηλεφωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούνται από τις αρχές εκτάκτου ανάγκης μας και τους εργαζόμενους μας στην υγεία, και είμαι εξοργισμένος και αηδιασμένος που κάποιοι προβαίνουν σε πράξεις σε βάρος των υποδομών που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην υγεία» πρόσθεσε.

Η ομάδα lobbying στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι πάροχοι του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ των οποίων οι ΕΕ, Ο2, Vodafone και Three, ανέφερε πως γνωρίζει για τις φήμες καθώς και ότι έχουν απειληθεί μέλη προσωπικού. Σημειώνεται πως εκπρόσωπος της Vodafone είπε στο BBC πως υπήρξαν επιπλέον 4 περιστατικά μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, σε δικές της εγκαταστάσεις και σε εγκαταστάσεις που μοιράζεται με την Ο2.

Σύμφωνα επίσης με το BBC, τέτοιες θεωρίες κυκλοφορούν μέσω μικρότερων πλατφορμών όπως το Nextdoor, το Pinterest και η πλατφόρμα αιτημάτων Change.org, καθώς και μεγαλύτερων όπως το Facebook, το Twitter, το YouTube και το TikTok.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G COVID-19 CYTA fake news nhs
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ αλλάζει τον σχεδιασμό της ΕΕΤΤ για το φάσμα κινητής

    Telekom: δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες στους συνδρομητές κινητής

    OroraTech: εκτόξευση του νέου δορυφόρου FOREST-20

    Νέο πλαίσιο για FTTH με αλλαγές σε άδειες, τέλη και πρόσβαση σε υποδομές

    Συνάντηση της ομάδας έργου ECC CPG PTC για την κινητή δορυφορική υπηρεσία στην Αθήνα

    Νέα φοιτητικά πακέτα από το Vodafone CU

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • ΕΣΠ: «Το εμπόριο είναι ο πρωταγωνιστής της ελληνικής οικονομίας»
    • Sunlight Group: Εμπορικό «άνοιγμα» στη ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας
    • CD Media SE: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Αδελφοί Δοξιάδη «ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ» Α.Ε
    • Skroutz: Αύξηση 53% της μέσης ετήσιας δαπάνης των καταναλωτών για τα κατοικίδιά τους
    • 35 νέοι φοιτητές κάνουν στροφή στην τεχνολογία με τη στήριξη της Deloitte
    • «Λεξικό–Οδηγός Επενδυτών» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητιμσού
    • ΠΟΞ: Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ.
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
    • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
    • Νέα μελέτη: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη
    • Η ESET παρουσιάζει νέες λειτουργίες B2B για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
    • Ransomware: Ρεκόρ επιθέσεων τον Αύγουστο – αλλά οι αδυναμίες παραμένουν οι ίδιες
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.