Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 13 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019: Ρεκόρ συμμετοχών των μαθητών από όλη την Ελλάδα

18/03/2019Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης4 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με ρεκόρ συμμετοχών από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε ο φετινός τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, που διοργανώθηκε στις 16 & 17 Μαρτίου από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote. Στη διοργάνωση πήραν μέρος σχεδόν 2.000 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, με τη συμμετοχή των παιδιών να αυξάνεται πάνω από 60% μέσα σε έναν χρόνο.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου, υπό την Αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος παρευρέθηκε στον διαγωνισμό και κήρυξε την έναρξή του. Το παρών στον διαγωνισμό έδωσαν ο κ. Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου.

«Το μέλλον της κοινωνίας μας συνδέεται άρρηκτα με την τεχνολογία και την καινοτομία. Επενδύοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών, επενδύουμε στην πρόοδο, αλλά και τη μελλοντική τους εργασία. Ο Όμιλος ΟΤΕ ήταν από τους πρώτους που στήριξαν την εκπαιδευτική ρομποτική στην Ελλάδα και προώθησαν τη διάδοσή της στις νέες γενιές. Σήμερα, χιλιάδες μαθητές παίρνουν μέρος στους πανελλήνιους διαγωνισμούς και εκπροσωπούν τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις. Με τις ιδέες των νέων ανθρώπων και τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε σχετικά ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ.

«Οι διαγωνισμοί που διοργανώνει ο WRO Hellas με τη στρατηγική συνεργασία της Cosmote, είναι ένας μοναδικός τρόπος για να κατανοήσουν τα παιδιά τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους – προσόντα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή πορεία τους στον 21ο αιώνα. Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης, η οποία τελικά στοχεύει στην ανάδειξη της επιστήμης της μηχανικής σε εθνικό στόχο. Μαζί με την εκπαιδευτική ρομποτική αναπτύσσονται και οι δράσεις υποστήριξης που σχεδιάζουμε όπως η δωρεάν κατάρτιση των προπονητών και η δωρεάν διάθεση βιβλίων κατάρτισης με πρώτο το «Πώς να διδάξω με το Scratch», δήλωσε σχετικά ο κ. Γιάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του WRΟ Hellas.

Η Cosmote στηρίζει, ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas, τις δράσεις για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της μεθόδου STEM σε όλη την Ελλάδα, την τελευταία πενταετία. Στο διάστημα αυτό, οι συμμετοχές των μαθητών στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, έχουν ξεπεράσει τις 17.000. Η μεθοδολογία STEM συνδυάζει τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, την επιστήμη των μηχανικών και τα μαθηματικά.

Οι νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, συναγωνίστηκαν 1.976 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε 431 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Από τις ομάδες Δημοτικού οι ομάδες που νίκησαν:

  • Στην κατηγορία με θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών», οι: «4 στοιχεία», «Energy Kids», «Minders Mini 3».
  • Στο «Ποδόσφαιρο 2×2», οι: «Sakkas Academy 1» & «Robotakia Πρωταθλητές», «SakkasRobotBoys & «Robospecialists1», «Robotakia-Barcelona» & «Robot FC».
  • Στην παράλληλη κατηγορία «Εποικισμός του Άρη», οι: «Robo 8o», «Βoom Kaboom Junior», «Εξωγήινο Έπος».
  • Και στην παράλληλη κατηγορία “STORIES OF TOMORROW” οι: «MarsAgrotica», «Vytina Robotics», «Robotakia Martians».

Στη βαθμίδα του Γυμνασίου νικήτριες ομάδες ήταν:

  • Στην κατηγορία «Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα», οι: «Robomasters», «Αλγόριθμος», «Teamwork Dream».
  • Στην παράλληλη κατηγορία «Πρωτέας» οι: «ROBOT3», «Εv3 Builders», «RoboEagles».

Στην κατηγορία του Λυκείου με θέμα “Smart Cities”, πρώτες ομάδες αναδείχθηκαν οι «European Citizens», «ΙΟΤΟCITY», «Creative Destruction», ενώ στην πιλοτική κατηγορία «Δίαθλο+1», για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου νικητές αναδείχτηκαν οι: «Salamina Racers», «PMGLP2», «SmartRobotsΠεύκης».

Μάλιστα ο φετινός διαγωνισμός φιλοξένησε και παιδιά Νηπιαγωγείου, που μέσα από τη μη διαγωνιστική κατηγορία με θέμα «Μια βόλτα στην πόλη μου» δημιούργησαν τον πρώτο τους αλγόριθμο, παρουσιάζοντας παράλληλα τα αξιοθέατα του τόπου τους.

Με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, ο WRO Hellas με την υποστήριξη της Cosmote, αναλαμβάνει επίσης την ψηφιοποίηση των έργων των παιδιών, τα οποία μετατρέπονται από την επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού σε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά σενάρια, για την εκπαίδευση των επόμενων ομάδων.

Ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Γαλατσίου.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Cosmote stem WRO Hellas διαγωνισμος ρομποτικης εκπαιδευτικη ρομποτικη ρομποτική ρομποτικη για παιδια τελικός
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026: η νέα γενιά σχεδιάζει το μέλλον με σύμμαχο το ΑΙ

Η ελληνική ομάδα στην κορυφή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Skills Upload Jr του Ιδρύματος Vodafone

Η Wolt επενδύει σε νέες λύσεις μετακίνησης που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Megasoft: μία ακόμη πράξη φροντίδας

Generation Next: εργαστήρια STEM σε εκπαιδευτικούς δημοτικού στον Δήμο Πειραιά

Η FedEx βοηθά στην αποκατάσταση τοπικών οικοσυστημάτων με 10.000 δέντρα σε Αθήνα και Εύβοια

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • GEP: Έναρξη της Πανελλήνιας Έρευνας για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία
  • Το κόστος απασχόλησης παραμένει βασική πρόκληση για τις επιχειρήσεις
  • Qualco και Cenobe: Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τη Mysten Labs και την xMoney
  • SmartTalks #116: Άρης Ξυπολιτόπουλος, Business Basics – Επιστροφή στην ουσία του επιχειρείν!
  • Αγγελική Τριανταφύλλου: Η Ελληνο-Σουηδή επιστήμονας φιναλίστ για Βελτίωση γεύσης και υφής
  • Ευάγγελος Ελευθερίου: Ο Ελληνο-Ελβετός εφευρέτης φιναλίστ για Επαναπροσδιορισμό της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «φούσκα» των ψηφιακών συνδρομών: Γιατί το AI ακριβαίνει ενώ οι παροχές μειώνονται;
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ransomware 2026: Η Kaspersky αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και τακτικές των κυβερνοεγκληματιών
  • Nέα PowerWalker Marine UPS διανέμει η Professional Services
  • Το Νέο Πρόσωπο του Ransomware το Α’ Τρίμηνο του 2026: Λιγότερες Ομάδες, Πιο Επιθετικές Τακτικές
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.