Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Στο μέσο όρο της Ε.Ε. οι τιμές στην κινητή σύμφωνα με την OVUM

04/12/2018Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο ή και χαμηλότερες είναι οι τιμές των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του εξειδικευμένου στις τηλεπικοινωνίες διεθνούς οίκου OVUM, που βασίστηκε σε συγκριτική ανάλυση των αγορών Κινητής Τηλεφωνίας σε 21 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Η OVUM μελέτησε τις τιμές των κινητών υπηρεσιών λαμβάνοντας υπόψη α) τις πραγματικές τιμές που έχει πληρώσει ο καταναλωτής ανά χώρα για φωνή, μηνύματα και δεδομένα και β) τον όγκο των λεπτών ομιλίας, των SMS και των δεδομένων που καταναλώθηκαν σε κάθε χώρα. Δεν ελήφθη υπόψη καθόλου η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Μεταξύ άλλων, η μελέτη κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

  • Στις συνολικές τιμές προ φόρων, η Ελλάδα είναι μεταξύ των πιο φθηνών χωρών στην ΕΕ, με τιμές κατά 11% χαμηλότερες από τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο.
  • Στις συνολικές τιμές μετά φόρων, η Ελλάδα βρίσκεται στον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο, παρά το γεγονός ότι η φορολογία είναι σχεδόν διπλάσια από τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο.
  • Το μηνιαίο προ φόρων κόστος του μέσου πακέτου υπηρεσιών που χρησιμοποιεί ο Έλληνας Καταναλωτής είναι στα 10,71 ευρώ, αρκετά χαμηλότερα από τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο (12,07 ευρώ).
  • Οι τιμές στην Ελλάδα μειώνονται σταθερά: Μόνο την περίοδο 2014-2017, η μείωση έφτασε το 24%.
  • Η ποιότητα των δικτύων αντανακλά τις συνεχείς επενδύσεις των παρόχων παρά την οικονομική ύφεση, με την ταχύτητα download στα 36,9Mbps, όταν ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι τα 35,9Mbps.

Τα δεδομένα της μελέτης «Cost of Mobile Communications» αντλήθηκαν για την περίοδο 2014-2017 από τις οικονομικές καταστάσεις των παρόχων, οι οποίες είχαν κατατεθεί στις Ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές. Συνεπώς, η μεθοδολογία της μελέτης διαφοροποιείται από τις σχετικές μελέτες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για τις αγορές Κινητών Επικοινωνιών που βασίζονται – σύμφωνα πάντα με την OVUM – σε μη αντιπροσωπευτικά πακέτα, καθώς δεν συμπεριλαμβάνουν καταναλωτικά κοινά με ευρύτατη διείσδυση στη Ελληνική αγορά.

Οι υπολογισμοί της Ovum, με βάση τους οποίους προκύπτει πως η ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας είναι κοντά στο μέσο κοινοτικό όρο, έγιναν με δεδομένο πως η μέση χρήση στη φωνητική υπηρεσία κινητής φτάνει στην Ελλάδα τα 175 λεπτά τον μήνα, ενώ ο μέσος χρήστης στέλνει 22 SMS και κατεβάζει μόλις 0,33 GB δεδομένων κάθε μήνα. Χρησιμοποιήθηκε ο μέσος όρος της τελευταίας τετραετίας 2014 – 2017, με προβολή του ίδιου προφίλ χρήσης σε άλλες 21 αγορές της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Cost of Mobile Communications EU ovum ε.ε. ΕΕΚΤ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η Sparkle συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία του GLF για 200 χλμ. νέων υποθαλάσσιων δικτύων

    Strand Consult: αριθμητικά λάθη και προβληματικές συγκρίσεις στην έκθεση του BEREC

    Τρεις ή τέσσερις πάροχοι; Η ευρωπαϊκή διαφωνία για τις συγχωνεύσεις και η ελληνική αγορά!

    Λιγότεροι εργαζόμενοι, υψηλότερο κόστος εργασίας για τις τηλεπικοινωνίες παγκοσμίως

    nPerf: 115,89 Mbps η μέση ταχύτητα λήψης στο σταθερό Διαδίκτυο στην Ελλάδα

    Ανοιχτό μοντέλο δορυφορικής σύνδεσης κινητών εξετάζουν οι Telekom, Orange, Telefonica και Vodafone

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • ΥΠΕΝ: 36,4 εκατ. ευρώ για το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
    • DBC Corporate Advisory: Νέα εταιρεία χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής και χρηματοδότησης επενδύσεων
    • ΕΕΕΠ: Καθιερώνεται η μηνιαία δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της αγοράς τυχερών παιγνίων
    • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
    • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
    • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
    • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
    • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
    • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.