Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Συναντήσεις Παππά με στελέχη των Netflix, Disney και Paramount

07/02/2018Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ανώτατα στελέχη μεγάλων στούντιο τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών συνάντησε στις ΗΠΑ ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα με αφορμή το γεγονός ότι έχει οριστεί ως η τιμώμενη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το 2018.

20180206 npappas@netflix_1

Στις συζητήσεις του με ανώτατα στελέχη της Netflix, της Disney και της Paramount, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και οι συνεργάτες του παρουσίασαν το νέο πλαίσιο κινήτρων που έχει ολοκληρώσει η Ελλάδα προκειμένου να προσελκύσει σημαντικές παραγωγές του οπτικοακουστικού τομέα από όλο τον κόσμο και ενημέρωσαν για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενώ απηύθυναν πρόσκληση στις αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας.

Στις επαφές του, τον Έλληνα Υπουργό συνόδευε ο Deputy Assistant Secretary του State Department για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Jonathan Cohen, ο οποίος τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση των ΗΠΑ στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων, αλλά και στην αμερικανική συμμετοχή ως τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ 2018.

20180206 npappas@disney_2

Με την ευκαιρία των συναντήσεων, ο κ. Παππάς, τόνισε τα εξής: «Βρισκόμαστε εδώ για να περάσουμε το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη των οδικών, τηλεπικοινωνιακών, ενεργειακών δικτύων, προκειμένου να αναβαθμιστεί σε κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η χώρα μας καλωσορίζει τις ξένες επενδύσεις, καλωσορίζει τις αμερικανικές επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και -μέσω αυτής- στην ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, δεν υπάρχει καλύτερο “σημείο εισόδου” από τη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει επιδόσεις υψηλότερες από τις διοργανώσεις όλης της προηγούμενης δεκαετίας».

20180206 npappas@paramount_3

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των φιλικών προς τις οπτικοακουστικές παραγωγές χωρών. Το σημαντικό είναι ότι δεν μιλάμε απλά για ένα σχέδιο επί χάρτου, αλλά για νομοθεσία που έχει ήδη ψηφισθεί και 75 εκατ. ευρώ που είναι ήδη διαθέσιμα για την υποστήριξη κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, καθώς και παραγωγών animation και video games. Με την οικονομική ενίσχυση του 25% επί των επιλέξιμων εξόδων, η Ελλάδα καθίσταται μια από τις πλέον ανταγωνιστικές χώρες στον τομέα, ιδιαίτερα αν συνυπολογιστούν επίσης τα προφανή πλεονεκτήματα των κλιματολογικών συνθηκών και της εναλλαγής του τοπίου».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Disney Netflix paramount Παππάς
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

    Τέλος στο Sora και στη συνεργασία του ενός δισ. μεταξύ OpenAI και Disney

    Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

    ΕΚΚΟΜΕΔ και NETFLIX ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της ελληνικής δημιουργικής βιομηχανίας

    Nova: εμπλουτίζεται με το BabyTV, το νέο παιδικό κανάλι με τη σφραγίδα της Disney

    Η Disney επενδύει 1 δισ. στην OpenAI φέρνοντας τους ήρωές της στην εποχή του Sora

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required
    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • Τα κενά πληροφόρησης αποδυναμώνουν την ευρωπαϊκή κυβερνοάμυνα
    • Πιλοτικές δοκιμές της Bundesliga για AI σχολιασμό με φυσικό ήχο γηπέδου
    • Χ. Δούκας: Για τρίτη χρονιά “Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο”
    • Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση και βιωσιμότητα των κέντρων δεδομένων στην ΕΕ
    • ΕΣΗΕΑ: Χαιρετίζουμε την ανάκληση της απόφασης κατάργησης της ελληνόφωνης υπηρεσίας της Deutsche Welle
    • ΑΑΔΕ: Ολοκληρώνεται ο νέος τελωνειακός χάρτης της Αττικής
    • ΣΒΕ: Στο επίκεντρο η χρηματοδότηση των παραγωγικών επενδύσεων
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η Akeydor Group ανακοινώνει την έκδοση Netop Self Hosted του Netop Remote Control για όλους τους Enterprise πελάτες!
    • EY και Microsoft ανακοίνωσαν παγκόσμια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του AI σε εταιρική κλίμακα
    • Νέα έκθεση της Check Point Research για τον τριπλό ρόλο του AI στις κυβερνοεπιθέσεις
    • Η Cloudway ανέδειξε στην Αθήνα το επιχειρησιακό οικοσύστημα της PostgreSQL
    • Συμφωνία ΔΕΗ – AWS για data center 300 MW με προοπτική επέκτασης στο 1 GW
    • Το Physical AI ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξης για την LG
    • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα που έκανε χρήση A.I. για την κλωνοποίηση φωνής και διέπρατταν απάτες και διακεκριμένες κλοπές
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.