Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Νίκος Παππάς

08/05/2017Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Μνημόνιο διμερούς συνεργασίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και, ειδικότερα, σε αυτόν της περιαγωγής υπέγραψε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς με τον Υπουργό Επικοινωνιών του Ισραήλ, Tzachi Hanegbi. Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των τιμών του roaming εκ μέρους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

20170507 npappas@israel_doron_1

Κατά την επίσκεψή του στο Ιρσαήλ επίσης ο κ. Παππάς έθεσε το ζήτημα της επένδυσης στα δίκτυα νέας γενιάς (NGA) και στις οπτικές ίνες στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι υπάρχει τεράστια προοπτική διμερών συνεργασιών στο συγκεκριμένο τομέα, με την αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών διαρθρωτικών κονδυλίων. Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ενημέρωσε την ισραηλινή πλευρά για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας των Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), που εδρεύει στην Ελλάδα και σχεδιάζει την κοινοτική πολιτική σε θέματα ασφάλειας του Διαδικτύου. Οι Ισραηλινοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ENISA και κυρίως σε ό,τι αφορά το θέμα των cyber attacks.

20170507 npappas@israel_hanegbi_2

Νωρίτερα χθες, ο κ. Παππάς επισκέφθηκε τις Ισραηλινές Βιομηχανίες Αεροδιαστημικής (ΙΒΑ) και συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρό τους και υπεύθυνο του τομέα δορυφόρων, Opher Doron. Οι ΙΒΑ είναι κρατικές, θεωρούνται από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά κατασκευαστές δορυφόρων στον κόσμο, απασχολούν 15.000 εργαζόμενους και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών 3,8 δισ. δολ. Ο Οpher Doron τόνισε ότι η ενασχόληση με το διάστημα συνιστά μια εξαιρετικά μακροπρόθεσμη δέσμευση την οποία μόνον η Πολιτεία μπορεί να αναλάβει και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ να ιδρύσει τον ελληνικό διαστημικό οργανισμό, καθώς και για την προοπτική διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα. Ο κ. Παππάς κάλεσε τον Αντιπρόεδρο των ΙΒΑ να επισκεφθεί τη χώρα μας, αμέσως μόλις συσταθεί ο ελληνικός διαστημικός οργανισμός.

20170507 npappas@israel_hanegbi_3

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Γιάννης Ταφύλλης, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ICT Authority του Ισραήλ, Yair Frank. Η ICT Authority είναι ο κρατικός φορέας του Ισραήλ που σχεδιάζει και υλοποιεί τις ψηφιακές δράσεις για το Δημόσιο, η λειτουργία του οποίου είναι ανάλογη με αυτή της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαπιστώθηκαν οι κοινές προκλήσεις (ιδιαίτερα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και δευτερευόντως σε αυτόν της εξεύρεσης των τεχνολογικών λύσεων). Παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες του ισραηλινού φορέα για την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την οικονομία και συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση του διαλόγου και η θεσμοθέτησή του μέσω της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Israel Tzachi Hanegbi βασίλης μαγκλάρας νίκος παππάς ψηπτε
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Nokia @ MWC 2024: Τρια εντυπωσιακά, real-time, demos!

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Διαθέτουμε 7,2 εκατ. ευρώ για τα σχολεία της Αττικής με 549 εργαστήρια πληροφορικής»
  • Η Ελλάδα υποχώρησε στην 50ή θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας
  • Το 46% των ευρωπαϊκών ΜμΕ δυσκολεύεται να βρει εργαζομένους με δεξιότητες
  • Όλα όσα μάθαμε στο AI Connected World 2026 – Από τα μεγάλα έργα στη μετρήσιμη αξία!
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.