Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 13 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Τρέχουν να προλάβουν τις ανάγκες σε οπτικές ίνες οι παραγωγοί τους!

24/11/2016Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα Υποδομές
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η πολύ μεγάλη ανάπτυξη παγκοσμίως σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς έχει κάνει τις μονάδες παραγωγής οπτικής ίνας να «τρέχουν» για να προλάβουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει.

optikes-ines

Τα παραπάνω ανέφεραν τα στελέχη της Ελληνικά Καλώδια Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε., στο περιθώριο της ενημέρωσης του Τύπου αναφορικά με την νέα εταιρεία συμμετοχών Cenergy Holdings η οποία δημιουργείται έπειτα από τη συγχώνευση της Ελληνικά καλώδια με την Σωληνουργεία Κορίνθου Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε.

Όπως λέχθηκε από τον γενικό διευθυντή της Ελληνικά Καλώδια Αλέξιο Αλεξίου, παρατηρείται έλλειψη της πρώτης ύλης που είναι η οπτική ίνα για τα δίκτυα νέας γενιάς, εξαιτίας των μεγάλων απαιτήσεων παγκοσμίως, με τα εργοστάσια να μην μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση. Η Κίνα μάλιστα έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές αυτού του προϊόντος. Συνέπεια της μεγάλης ζήτησης είναι και η αύξηση της τιμής της οπτικής ίνας.

Αναφορικά με τη νέα εταιρεία, Cenergy Holdings, μετά την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως των δύο προαναφερόμενων εταιρειών θα αξιοποιήσει περαιτέρω τις ευκαιρίες στον ιδιαίτερα δυναμικό και αναπτυσσόμενο τομέα της μεταφοράς ενέργειας, των καλωδίων και των οπτικών ινών. Στόχος είναι η δημιουργία ενός μεγαλύτερου οικονομικά οργανισμού, πιο ανταγωνιστικού, με μεγαλύτερη διεθνή έκθεση, ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, με αυξημένες προοπτικές ανάληψης μεγαλύτερων έργων, ενώ με τη δημιουργία συνεργιών και οι δύο αυτές εταιρίες γίνονται περισσότερο ελκυστικές στους πελάτες τους. Μέσα από ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων που παράγουν οι δύο εταιρίες, η Cenergy Holdings θα είναι σε θέση να τους προσφέρει διεθνή αναφορά και αξιοπιστία όταν αυτές διεκδικούν απαιτητικά διεθνή έργα ή αναζητούν δύσκολα προσβάσιμη διεθνή χρηματοδότηση.

Επίσης ως εισηγμένη εταιρία στο Χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Cenergy Holdings θα προσφέρει στη διεθνή επενδυτική κοινότητα την ευκαιρία να επενδύσει σε έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας.

 

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

οπτικές ίνες
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Υποθαλάσσιο δίκτυο υψηλών ταχυτήτων στο Αιγαίο με τη συμβολή της Cosmote

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • GEP: Έναρξη της Πανελλήνιας Έρευνας για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία
  • Το κόστος απασχόλησης παραμένει βασική πρόκληση για τις επιχειρήσεις
  • Qualco και Cenobe: Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τη Mysten Labs και την xMoney
  • SmartTalks #116: Άρης Ξυπολιτόπουλος, Business Basics – Επιστροφή στην ουσία του επιχειρείν!
  • Αγγελική Τριανταφύλλου: Η Ελληνο-Σουηδή επιστήμονας φιναλίστ για Βελτίωση γεύσης και υφής
  • Ευάγγελος Ελευθερίου: Ο Ελληνο-Ελβετός εφευρέτης φιναλίστ για Επαναπροσδιορισμό της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «φούσκα» των ψηφιακών συνδρομών: Γιατί το AI ακριβαίνει ενώ οι παροχές μειώνονται;
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ransomware 2026: Η Kaspersky αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και τακτικές των κυβερνοεγκληματιών
  • Nέα PowerWalker Marine UPS διανέμει η Professional Services
  • Το Νέο Πρόσωπο του Ransomware το Α’ Τρίμηνο του 2026: Λιγότερες Ομάδες, Πιο Επιθετικές Τακτικές
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.