Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Προσπάθεια απόψυξης του Σύζευξις 2

29/02/2016Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Έπειτα από περίπου ένα χρόνο ακινησίας η κυβέρνηση επιχειρεί να «ξεπαγώσει» τις διαδικασίες για να προχωρήσει το Σύζευξις 2 με κονδύλια που πλέον θα πρέπει να εξασφαλίσει από τη νέα χρηματοδοτική περίοδο.

frozen

Την Παρασκευή συνεδρίασε για πρώτη φορά η διακομματική επιτροπή του έργου με τη νέα της σύνθεση, προκειμένου να εξετάσει όλα τα ανοιχτά ζητήματα και τις εκκρεμότητες. Το μείζον ζήτημα είναι βεβαίως να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.
Βάσει του αρχικού σχεδιασμού το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 616 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 172 εκατ. ευρώ αφορούν βασικές υποδομές. Η χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους είναι αναγκαία μόνον για τις υποδομές καθώς το υπόλοιπο έργο είναι οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες προς τους φορείς του δημοσίου και οι δαπάνες για αυτές καλύπτονται σε βάθος χρόνου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σήμερα σε περίπου 4.500 σημεία του δημοσίου λειτουργεί το Σύζευξις 1 και οι εταιρείες που έχουν σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 είναι ο ΟΤΕ και η Forthnet. Για να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες θα πρέπει να υπογραφεί για δεύτερη φορά επέκταση της σύμβασης, κάτι που δεν είναι σαφές αν μπορεί να γίνει. Με άλλα λόγια η μη εκτέλεση του Σύζευξις 2 πιθανότατα να επιστρέψει το δημόσιο στο πρότερο καθεστώς όταν δεν υπήρχε η εξοικονόμηση δαπανών που επιτυγχάνεται με το Σύζευξις 1.
Το Σύζευξις 2 διευρύνει την παροχή της υπηρεσίας σε όλα τα σημεία παρουσίας του δημοσίου (περίπου 33.000) καλύπτοντας όλο το φάσμα αυτών. Επιπλέον με τη χρήση συμβάσεων πλαισίου για τις υπηρεσίες σταθερής, κινητής και διαδικτύου κάνει δυνατή την περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων. Εκτιμάται ότι από τη πλήρη λειτουργία του έργου η εξοικονόμηση δαπανών του δημοσίου ετησίως θα είναι περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα όσο αφορά το στάδιο της διαδικασίας για τα 5 υπο – έργα είναι η εξής: Για το υπο – έργο Κεντρική Υποδομή Διασύνδεση Δικτύου (SIX) και τις Υποδομές Κέντρων δεδομένων προϋπολογισμού 12,8 εκατ. ευρώ ανάδοχος είναι η Med Nautilus. Στο υπο – έργο Υποδομές Ασφάλειας Τηλεφωνίας Τηλεδιάσκεψης προϋπολογισμού 132,7 εκατ. ευρώ το οποίο θα εκτελεστεί με συμφωνίες πλαίσιο συμμετέχουν δύο σχήματα αυτό της Logicom Solutions και της κοινοπραξίας ΟΤΕ, Space Hellas, Unisystems. Στο υπο – έργο Κεντρικές Υπηρεσίες ISP και SLA προϋπολογισμού 26,6 εκατ. ευρώ η διαδικασία καταλήγει στην κοινοπραξία των ΟΤΕ, Space Hellas, Unisystems, Intrasoft. Στα δύο μεγάλα υπο – έργα που αφορούν τις υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που είναι σχεδιασμένα να εκτελεστούν με προγραμματικές συμφωνίες συμμετέχουν όλες οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, ΟΤΕ, Vodafone Wind, Forthnet και η Cyta.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Σύζευξις 2 Ψηφιακή Ελλάδα
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

    Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

    Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

    Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

    Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

    Nokia @ MWC 2024: Τρια εντυπωσιακά, real-time, demos!

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Black Friday 2026: Τα Public παρουσιάζουν τις καταναλωτικές επιλογές που ξεχώρισαν το 2025
    • Ο Όμιλος OPTIMA στη SIAL Paris 2026
    • METLEN: Στρατηγική Πρόοδος και Ενίσχυση των Αναπτυξιακών Προοπτικών
    • ΕΣΠ: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η παρέμβαση του για το κόστος συμμόρφωσης των ΜμΕ
    • Η δέσμη μέτρων του 2026 ως προς την ένταξη στην ΕΕ
    • Οι Έλληνες ζητούν ενεργειακή μετάβαση με χαμηλότερο κόστος και προστασία του κλίματος
    • Digital Omnibus: Νέες προτάσεις για cookies, GDPR και κυβερνοασφάλεια
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η πρόληψη πρώτη γραμμή άμυνας – Η κυβερνοασφάλεια δομικό στοιχείο κάθε ψηφιακής διασύνδεσης
    • Η eSafe Hellas και η Feedzai ανέδειξαν τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη της χρηματοοικονομικής απάτης
    • Κυβερνοεπιθέσεις σε Συστήματα Ψύξης – Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας είχε ενημερώσει και συστήσει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας
    • Ποιος θα προστατεύσει την επιχείρησή σας όταν δεχθεί την επόμενη κυβερνοεπίθεση; Η απάντηση στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των TicTac Cyber Days Thessaloniki 2026
    • Κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη: Hackers παρεμβαίνουν στα συστήματα ψύξης προκαλώντας σοβαρές ζημιές
    • «Η ασφάλεια της ναυτιλίας στην νέα ψηφιακή εποχή» – Ομιλία του Διοικητή της ΕΑΚ κ. Μ. Μπλέτσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
    • Νέες δυνατότητες AI Security στα προϊόντα της ESET για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.