Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 26 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Academic

Ανάθεση έργου σε GLOBO Technologies – AMS από την Ακαδημία Αθηνών

08/12/2014infocomBy infocom2 Mins Read Academic Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Ακαδημία Αθηνών υπέγραψε σύμβαση με την Ένωση Εταιρειών GLOBO Technologies – AMS, μετά από διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού, για την ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένης διαδικτυακής υπηρεσίας διαδραστικής παρουσίασης του υλικού της Ακαδημίας και των 11 Ερευνητικών Κέντρων της.

akadhmia

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία θα δημιουργηθεί διαδικτυακός τόπος που θα περιλαμβάνει ενοποιημένη θεματική παρουσίαση ετερογενούς πληροφοριακού υλικού και τεκμηρίων από 43 διαφορετικές συλλογές της Ακαδημίας, συνολικού όγκου 500.000 σελίδων (χάρτες, τοπωνύμια, προσωπογραφίες, λαογραφικό υλικό, νεοελληνικοί όροι και διάλεκτοι, ευρετήριο βυζαντινών και μεταβυζαντινών τοιχογραφιών, βιβλιογραφίες, περιοδικές και άλλες εκδόσεις).

Ο νέος, σύγχρονος και φιλικός στο χρήστη ιστότοπος που θα δημιουργηθεί, θα στηρίζεται σε δυναμικά και πολυδιάστατα τεχνολογικά μέσα (Rich Internet Applications & Semantic Web) για την ανάπτυξη ολοκληρωμένης πλατφόρμας προβολής και ανάλυσης του πλούσιου έργου που παράγεται διαρκώς από τα Ερευνητικά Κέντρα της Ακαδημίας Αθηνών και συνήθως παραμένει ελάχιστα γνωστό στο ευρύτερο κοινό. Εκτός των άλλων, θα απορροφήσει και το σύνολο των πληροφοριών και λειτουργιών που περιλαμβάνει ο υφιστάμενος ιστότοπος της Ακαδημίας Αθηνών (www.academyofathens.gr). Η μορφή και οι λειτουργικότητες των συστημάτων αναζήτησης και προβολής πληροφοριών που θα δημιουργηθούν θα επιτρέπουν την ευρεία πρόσβαση από κάθε ενδιαφερόμενο (ακαδημαϊκοί, ερευνητές, πολίτες) σε πολύτιμο υλικό – που σήμερα είναι δύσκολο να προσπελαστεί ακόμη και από ειδικούς – και θα οδηγούν το χρήστη σε μία ολοκληρωμένη εικόνα για σημαντικά στοιχεία του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του έργου, θα προσφερθούν υπηρεσίες ψηφιοποίησης (χαρτών, χειρογράφων, βιβλίων κ.α.) σε μη ψηφιοποιημένο περιεχόμενο της Ακαδημίας, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες όπως σημασιολογική τεκμηρίωση, προσαρμογή και επέκταση των βάσεων δεδομένων που έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν, ανάπτυξη εποπτικών παρουσιάσεων και εικονικών χώρων πλοήγησης για μουσεία, ναούς κ.ά.. Επιπλέον, θα συμπεριληφθούν υπηρεσίες διαδραστικής πληροφόρησης και συμμετοχής των χρηστών, εικονικής περιήγησης, ηλεκτρονικού αναγνωστηρίου, e-newsletter και Forum, ενώ θα ενισχυθεί σημαντικά η δυνατότητα διαλειτουργικότητας με άλλους αντίστοιχους ιστοτόπους δημοσίευσης πολιτιστικού περιεχομένου, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (Europeana, Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο κλπ). Τονίζεται ότι η παρουσίαση των διεπαφών και του περιεχομένου θα γίνεται τουλάχιστον σε 3 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

AMS Globo Technologies Ακαδημία Αθηνών
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντώνης Τζωρτζακάκης, 5G Συμμετοχές: Δορυφόροι made in Greece – Το Διάστημα εξελίσσεται σε κρίσιμη ψηφιακή υποδομή

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Κορυφαία Διεθνής Διάκριση για την Prosvasis στα 2023 WITSA Global Innovation & Technology Excellence Awards

1ο Συνέδριο Συλλόγου Οπτικών Ινών Ελλάδος

Η ομάδα της Edenred Ελλάδας ενδυναμώνεται με νέο Marketing & CX Director, τον Γιάννη Ιατρίδη

instacar: νέος γύρος χρηματοδότησης, ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ για την επιτάχυνση του πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Alpha Bank: Καταργεί την προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος στις κάρτες Aegean Bonus Visa
  • Active: Ενοποίηση μετοχικής δομής στην Active Computer Systems
  • ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτηρίων σε όλη την Αττική»
  • «Αξία για το Μέλλον»: Το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο στην 90ή ΔΕΘ
  • Έρευνα EY: Το AI επαναπροσδιορίζει το πώς οι καταναλωτές αναζητούν και λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας
  • Spitogatos: Η εικόνα της αγοράς κατοικίας στα ελληνικά νησιά το 2ο τρίμηνο του 2026
RSS itsecuritypro.gr
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.