Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 3 Νοεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Διεθνή

Fund ενίσχυσης της καινοτομίας ετοιμάζει η Deutsche Telekom

03/12/2014Βαγγέλης ΞανθάκηςBy Βαγγέλης Ξανθάκης2 Mins Read Διεθνή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Deutsche Telekom είναι έτοιμη να επεκτείνει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής και τον όγκο των επενδύσεών της σε επιχειρηματικά κεφάλαια για την ενίσχυση της τεχνολογικής καινοτομίας.

Deutsche-Telekom

Το εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Telekom AG έχει εγκρίνει την εγκατάσταση μιας ειδικής ομάδας διαχειριστών επενδύσεων σε μια νεοσυσταθείσα εταιρεία με την επωνυμία Deutsche Telekom Capital Partners (DTCP).

Η Deutsche Telekom σχεδιάζει να αποδώσει στην DTCP κεφάλαια ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για μια περίοδο 5 ετών, επιπλέον από τις υπάρχουσες επενδύσεις που έχει δώσει ήδη στην Τ-Venture. Αυτό διπλασιάζει τη δέσμευση του Ομίλου για επενδύσεις σε επιχειρήσεις καινοτομίας, ενώ η DTCP καθίσταται ως ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια στην Ευρώπη.

Το ταμείο επιχειρηματικού κεφαλαίου Τ-Venture, που ιδρύθηκε το 1998, θα είναι κλειστό για νέες επενδύσεις, αλλά η ομάδα θα παραμείνει και θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο των περίπου 100 εταιρειών που έχουν ήδη ενταχθεί. Η T-Venture θα διατηρήσει επίσης την ευθύνη για την παρακολούθηση των επενδύσεων σε αυτό το χαρτοφυλάκιο. Οι νέες επενδύσεις θα πρέπει να εκτελούνται μέσω DTCP.

Η DTCP θα υποστηρίξει τη στρατηγική της Deutsche Telekom ως εξωτερικός επιταχυντής καινοτομίας, μέσω επενδύσεων σε κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, με ιδιαίτερη έμφαση στην startup σκηνή της Γερμανίας. Εκτός αυτού, η DTCP θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ιδιωτικές επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, για την ενίσχυση της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των over-the-top εταιριών και την Deutsche Telekom.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Tim Höttges, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Telekom, ανέφερε: «Η DTCP συνδυάζει την τεχνογνωσία και τη δύναμη μιας μεγάλης εταιρία με την ευελιξία μιας μικρής εταιρείας επενδύσεων που θα οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά την Deutsche Telekom».

«Ενθουσιασμένος για την ενοποίηση των επενδύσεων στην καινοτομία με δυνατότητα προσέλκυσης ταλέντων από την Γερμανία για τη δημιουργία μιας μοναδικής μηχανής καινοτομίας», δήλωσε από την πλευρά του, ο Vicente Vento, προσωρινά Ανώτερος Αντιπρόεδρος των Συγχωνεύσεων & Εξαγορών στην Deutsche Telekom και ορισθείς διευθύνων σύμβουλος της DTCP.

Για την DTCP, ο Thorsten Langheim, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Εταιρικής Ανάπτυξης του Ομίλου και υπεύθυνος για την DTCP στη Deutsche Telekom, σχολίασε: «Ως υβριδικό ταμείο, η DTCP συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου με την ταχύτητα και την πείρα ενός επενδυτικού ταμείου, και διευρύνει το φάσμα της Deutsche Telekom σημαντικά. Ανοίγονται νέες ευκαιρίες για εμάς ούτως ώστε να αυξήσουμε την αξία των επενδύσεών μας. Η προσέγγιση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων θα μας επιτρέψει να επενδύσουν σε πιο ώριμες εταιρείες».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Deutsche Telekom DTCP fund innovation startup Thorsten Langheim Tim Höttges Vicente Vento καινοτομία
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Βαγγέλης Ξανθάκης
  • Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον CEO του Ομίλου Telekom Tim Hottges

Telekom αντί Cosmote – τι κερδίζει ο ΟΤΕ από τη διεθνή μάρκα

Tim Hottges: υποδομές, AI και 6G στον σχεδιασμό της Deutsche Telekom

T-Mobile και Deutsche Telekom ιδρύουν κόμβο καινοτομίας για το 6G

Στρατηγική συνεργασία OpenAI και Deutsche Telekom – τι σημαίνει για τον ΟΤΕ

Κοινή παρέμβαση Orange και Deutsche Telekom για την ψηφιακή κυριαρχία της ΕΕ

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • IEA: Οι πυρκαγιές πιέζουν την ασφάλεια των ηλεκτρικών δικτύων
  • Έρευνα kariera.gr: Σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους δηλώνει ότι δεν πληρώνεται για τις υπερωρίες του
  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Στρατηγική συνεργασία με τη Goldair Cargo
  • Blink Charging Hellas: Διευρύνει τη στρατηγική συνεργασία της με την AVIS
  • Η Hydrosat ανακοινώνει το πρόγραμμα παρατήρησης Γης Nyktòs
  • ΕΖΑ: Βελτίωση οικονομικών δεικτών το 2025 – Στο 43% το μεικτό περιθώριο κέρδους
  • ΟΠΑ, Grant Thornton και Attica Group στηρίζουν τους μαθητές της ακριτικής Ελλάδας
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη: Hackers παρεμβαίνουν στα συστήματα ψύξης προκαλώντας σοβαρές ζημιές
  • «Η ασφάλεια της ναυτιλίας στην νέα ψηφιακή εποχή» – Ομιλία του Διοικητή της ΕΑΚ κ. Μ. Μπλέτσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
  • Νέες δυνατότητες AI Security στα προϊόντα της ESET για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις
  • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
  • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
  • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
  • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.