Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 2 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Θεαματική εξέλιξη για την On Telecoms

02/09/2014Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Ελλάδα Επιχειρήσεις Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Συμφωνία με το μεγαλύτερο μέρος των πιστωτών της (75%) πέτυχε η On Telecoms. Με την προοπτική της εξυγίανσής της, η τηλεπικοινωνιακή εταιρία έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η σχετική συζήτηση πραγματοποιήθηκε χθες και η τελική απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της θα κεφαλαιοποιηθεί, ενώ θα εισέλθει στο μετοχικό της κεφάλαιο ένα νέο fund.

on-telecoms

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία επιδιώκει την επανεκκίνησή της μετά από τη δραστική μείωση του δανεισμού της και κατά συνέπεια και των κεφαλαίων που απαιτούνται ετησίως για την εξυπηρέτησή του, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα έναν ισορροπημένο ισολογισμό.

Ειδικότερα, ο βραχυπρόθεσμος τραπεζικός δανεισμός της On Telecoms (κυρίως προς την Eurobank), σήμερα περί τα 62 εκατ. ευρώ, εφόσον η απόφαση του δικαστηρίου είναι θετική, θα περιοριστεί σε περίπου 5 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό του δανεισμού της θα κεφαλαιοποιηθεί με την εισαγωγή στο μετοχικό κεφάλαιο ενός νέου μετόχου (του fund που προαναφέραμε). Παράλληλα θα κεφαλαιοποιηθεί και ο δανεισμός της από τον βασικό της μέτοχο (περί τα 30 εκατ. ευρώ) που είναι το Argo Capital Fund.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως στο σχέδιο εξυγίανσης και επανεκκίνησης περιλαμβάνεται και η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με μετρητά ύψους 15 εκατ. ευρώ ώστε να αποκτήσει και την αναγκαία ρευστότητα για την περαιτέρω ανάπτυξη και λειτουργία της.

Η On Telecoms ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην αγορά των ευρυζωνικών υπηρεσιών και του τηλεοπτικού περιεχομένου το 2007, όταν δηλαδή η αγορά των τηλεπικοινωνιών έκανε ουσιαστικά τα πρώτα βήματά της σε περιβάλλον πλήρους απελευθέρωσης. Το 2009 συγχωνεύθηκε με την Vivodi της οικογένειας Εφραίμογλου. Ωστόσο, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και ενώ η χώρα είχε εισέλθει σε οικονομική κρίση η εν λόγω εταιρεία άρχισε να έχει προβλήματα ρευστότητας και ως εκ του τούτου να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το δανεισμό της όπως και άλλες υποχρεώσεις της. Αποτέλεσμα αυτού ήταν μην δύναται ούτε να εγγράψει νέους συνδρομητές γιατί δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις στον ΟΤΕ. Έτσι, ενώ είχε φθάσει να έχει έναν σημαντικό αριθμό συνδρομητών (ξεπερνούσαν τους 110.000) σήμερα διατηρεί, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, περί τις 45.000.

Ανάλογα φυσικά γιγαντώθηκαν και οι υποχρεώσεις της όπου με βάση τον ισολογισμό της για το 2013 διαμορφώθηκαν σε 102,9 εκατ. συνολικά.

Τα έσοδα της On Telecoms το 2013 μειώθηκαν κατά 35% σε σχέση με το 2012 (25,8 εκατ. ευρώ έναντι 39,7 εκατ.) ενώ οι ζημιές της ως τελικό αποτέλεσμα την ίδια χρονιά ήταν 21,7 εκατ. ευρώ έναντι επίσης ζημιών 31,9 εκατ. το 2012.

Οι εξελίξεις στην On Telecoms λαμβάνουν χώρα σε μια περίοδο όπου, όπως είναι γνωστό, στην αγορά των τηλεπικοινωνιών κυοφορείται μια μεγάλη συγκέντρωση με συγχωνεύσεις και εξαγορές.  Στελέχη της αγοράς ωστόσο λέγουν πως παρόλα αυτά υπάρχει χώρος και για μικρότερες εταιρείες αρκεί αυτές να έχουν εξυγιανθεί χρηματοοικονομικά και να απευθύνονται στοχευόμενα στις αγορές με καινοτόμες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

On Telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Όμιλος Softweb αποκτά τη δική του εταιρική ψηφιακή παρουσία

Πάνω από 100 επενδυτές, ιδρυτές και στελέχη τεχνολογίας στο Greek Tech in Paris

Υποτροφίες Huawei σε νέους επιστήμονες του τμήματος πληροφορικής του ΟΠΑ

Η LG Electronics ιδρύει Robotics Business Center για την επιτάχυνση της μελλοντικής ανάπτυξης

Η ΑΒ Βασιλόπουλος λαμβάνει το Σήμα Διαφορετικότητας από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Aboutnet: απορρόφηση της digi-ma και έναρξη λειτουργίας νέων γραφείων στη Χαλκίδα

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η ΕΕΝ παρουσιάζει σχέδιο αναγέννησης της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
  • Η τουριστική ανάπτυξη συνεχίζεται, αλλά οι προορισμοί καλούνται να προσαρμοστούν
  • Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η AI μπορεί να διευρύνει τις παγκόσμιες ανισότητες
  • ΣΕΒΕ: 51η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του – Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο
  • Βουλή των Ελλήνων – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Παπαστράτος: Επενδύει στη νέα γενιά επαγγελματιών με το FutuReady Internship Program
  • Στ. Καλαφάτης: «Η Ελλάδα χτίζει την πραγματική της ισχύ πάνω στη γνώση»
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Αθήνα έδρα του νέου ευρωπαϊκού οργανισμού για τις δεξιότητες στην κυβερνοασφάλεια CSC-EDIC
  • Δείκτης Ετοιμότητας Κυβερνοασφάλειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το 2026: Αυξημένη εμπιστοσύνη αλλά ανησυχία για την ΤΝ
  • Ο Νίκος Γεωργόπουλος αναγνωρίζεται από το Favikon ως Global Insurance Leader – Ο μοναδικός Έλληνας στους top 200 της λίστας
  • Ευρεία προβολή του ευρωπαϊκού έργου κυβερνοασφάλειας NCC-EL στην Έκθεση Beyond 2026 από την ΕΑΚ
  • Η GCC Hellas ολοκλήρωσε με επιτυχία το 1ο Fortinet Consultative Sales Workshop στην Ελλάδα
  • Πενταπλασιάστηκαν το 2026 οι επιθέσεις σε ΜμΕ με «δόλωμα» εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Sparkle καθιερώνει το Data Center Metamorfosis II ως νέο σημείο αναφοράς για τις ψηφιακές υποδομές στην Ελλάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.