Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 26 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Ελλάδα

Η Digea ολοκληρώνει τη ψηφιακή μετάβαση στην Αττική

12/07/2014infocomBy infocom3 Mins Read Ελλάδα Ψηφιακή Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014 πάνω από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αττική, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την κεντρική και νότια Εύβοια αλλά και τις βορειοδυτικές ακτές των Κυκλάδων θα αποκτήσουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη του επίγειου ψηφιακού σήματος.

digea-logo11

Κατά το 2ο «περιοχικό» switch – off, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 40518/1168/Φ.11Α/11-07-14, Φ.Ε.Κ. Β’ 1879/10-07-14, 11 κέντρα εκπομπής, μεταξύ των οποίων και η «Πάρνηθα», που τώρα εκπέμπουν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια θα περάσουν οριστικά στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, 2 κέντρα, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα» τα οποία εκπέμπουν ήδη ψηφιακά θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος. Συνολικά δηλαδή 13 κέντρα εκπομπής θα δώσουν πρόσβαση στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών σε μία νέα τηλεοπτική εμπειρία με τέλεια εικόνα και ήχο, γεμάτη δυνατότητες.

Οι κάτοικοι των περιοχών κάλυψης των δυο κέντρων, «Υμηττός» και «Αίγινα» που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται στις νέες συχνότητες που έχουν κατοχυρωθεί από τη χώρα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ακόμα και αν ένας τηλεθεατής έχει πρόσβαση τώρα στο ψηφιακό περιεχόμενο των καναλιών θα χρειαστεί την ημέρα της μετάβασης στην περιοχή του να επανασυντονίσει το δέκτη του ώστε να αποθηκευτούν σε αυτόν οι νέες, τελικές, συχνότητες, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί να κάνει και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Η Digea υπενθυμίζει ότι για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των κέντρων εκπομπής του συγκεκριμένου switch – off και να διαθέτουν δέκτη που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4.

Evia_Cyclades_map

Οι τηλεθεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας με τέλεια εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και είδωλα, και να ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω του δέκτη τους και της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Προγράμματος (EPG), για το τηλεοπτικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή αυτά που ακολουθούν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τον τηλεθεατή είναι υψηλή ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος, που προσφέρει άψογη εικόνα και ήχο χωρίς απώλειες όπως συνέβαινε συχνά μέχρι σήμερα.

Στο νέο site της Digea συμπεριλαμβάνεται ειδική εφαρμογή για τους χάρτες κάλυψης καθώς και απαραίτητες πληροφορίες για τους τηλεθεατές. Οι τηλεθεατές μπορούν στο www.digea.gr να αναζητήσουν πληροφορίες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν και μέσω της ειδικής εφαρμογής να πληκτρολογήσουν την περιοχή τους και να διαπιστώσουν από ποιο κέντρο καλύπτονται καλύτερα. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα λήψης, θα πρέπει να ελέγξουν αν η κεραία τους «κοιτάει» προς το κύριο κέντρο εκπομπής.

Attiki_map

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Digea Ψηφιακό σήμα
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Κορυφαία Διεθνής Διάκριση για την Prosvasis στα 2023 WITSA Global Innovation & Technology Excellence Awards

1ο Συνέδριο Συλλόγου Οπτικών Ινών Ελλάδος

Η ομάδα της Edenred Ελλάδας ενδυναμώνεται με νέο Marketing & CX Director, τον Γιάννη Ιατρίδη

instacar: νέος γύρος χρηματοδότησης, ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ για την επιτάχυνση του πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας

Tο Ministry of Testing Athens γιόρτασε τα 4 χρόνια ύπαρξής, στο 10ο meetup του

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η AI ενισχύει τις θέσεις που απαιτούν κρίση, δημιουργικότητα και ηγεσία
  • Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται, αλλά ο παραγωγικός μετασχηματισμός καθυστερεί
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενισχύει την Ευρωπόλ και την Eurojust
  • OLG: Επιλέγει την Intralot Canada LTD. ως τεχνολογικό πάροχο
  • Το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο ορίζει τον Δρα Κυριάκο Ποζρικίδη νέο Πρόεδρο στην KAΘ
  • Έρευνα EY: Στο επίκεντρο η ενεργειακή ευημερία για τους Έλληνες καταναλωτές
  • DOTSOFT A.E.: Στρατηγική Επένδυση για την Επιτάχυνση της Ανάπτυξης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ADACOM εντάσσεται στη Microsoft Intelligent Security Association
  • Ασφαλής Τεχνητή Νοημοσύνη και κυβερνοανθεκτικότητα στο επίκεντρο του Check Point Advantage Athens 2026
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.