Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 27 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

ΕΕ: διευκρίνιση των υποχρεώσεων διαλειτουργικότητας της Apple

19/09/2024infocomBy infocom2 Mins Read Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε δύο διαδικασίες διευκρινίσεων για να βοηθήσει την Apple να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις διαλειτουργικότητας που υπέχει βάσει της πράξης για τις ψηφιακές αγορές. Σύμφωνα με την πράξη για τις ψηφιακές αγορές, η Apple πρέπει να παρέχει δωρεάν και αποτελεσματική διαλειτουργικότητα σε τρίτους προγραμματιστές και επιχειρήσεις που αναπτύσσουν εργαλεία με χαρακτηριστικά υλισμικού και λογισμικού που ελέγχονται από τα λειτουργικά συστήματα iOS και iPadOS της Apple, τα οποία έχουν οριστεί βάσει της πράξης για τις ψηφιακές αγορές.

Οι διαδικασίες διευκρινίσεων επισημοποιούν τον κανονιστικό διάλογο της Επιτροπής με την Apple σχετικά με ορισμένους συγκεκριμένους τομείς συμμόρφωσης της Apple με το άρθρο 6 παράγραφος 7 της πράξης για τις ψηφιακές αγορές. Σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 2 της πράξης για τις ψηφιακές αγορές, η Επιτροπή μπορεί, με δική της πρωτοβουλία, να εκδώσει απόφαση στην οποία προσδιορίζονται τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει ο ρυθμιστής της πρόσβασης για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής συμμόρφωσης με ουσιαστικές υποχρεώσεις της πράξης για τις ψηφιακές αγορές, όπως η υποχρέωση διαλειτουργικότητας του άρθρου 6 παράγραφος 7 της πράξης για τις ψηφιακές αγορές.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την Πολιτική Ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε διαδικασίες διευκρινίσεων δυνάμει της πράξης για τις ψηφιακές αγορές, προκειμένου να καθοδηγήσουμε την Apple μέσω εποικοδομητικού διαλόγου προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις διαλειτουργικότητας. Στόχος μας είναι οι ψηφιακές αγορές να είναι δίκαιες και ανοικτές. Η αποτελεσματική διαλειτουργικότητα, για παράδειγμα στα έξυπνα τηλέφωνα και στα λειτουργικά τους συστήματα, είναι πολύ σημαντική σ’ αυτό το πλαίσιο. Η διαδικασία αυτή θα παράσχει σαφήνεια στους προγραμματιστές, στα τρίτα μέρη και στην Apple. Θα συνεχίσουμε τον διάλογό μας με την Apple και θα διαβουλευθούμε με τρίτα μέρη για να διασφαλίσουμε ότι τα προτεινόμενα μέτρα λειτουργούν στην πράξη και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων.»

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Apple Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα ΕΚΠΑ και SchoolFan: πώς απαντούν οι νέοι στα fake news για την κλιματική αλλαγή

Η EPSILONNET εγκαινίασε το νέο της κτίριο στη Θεσσαλονίκη

Η τεχνολογία ταξιδεύει στα ακριτικά νησιά μέσα από τους «ΔΥΝΑΤΟΥΣ» της Κωτσόβολος

Η Wolt ενισχύει το retail οικοσύστημά της με τη νέα συνεργασία με τα Max Stores

HP: ηγέτης στο Gartner Magic Quadrant για εργαλεία διαχείρισης ψηφιακής εμπειρίας εργαζομένων

Παρουσία του Δημήτρη Παπαστεργίου η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΠΕ

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΣΗΔΗΣ: Μετάβαση σε ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα για τον κύκλο ζωής των Δημόσιων Συμβάσεων
  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Εντυπωσιακή υπερκάλυψη της Δημόσιας Προσφοράς συγκεντρώνοντας €212 εκατ.
  • ΕΤΑΔ: Σε τροχιά αξιοποίησης και το «Ξενία Κομοτηνής»
  • Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά
  • Το κόστος που δεν θα δείτε ποτέ στον ισολογισμό της επιχείρησής σας
  • ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ – BOSBI: Εγκαινιάζουν μια νέα εποχή για την ελληνοτουρκική επιχειρηματική συνεργασία
  • Lidl Ελλάς: Νέο κατάστημα στη Σκιάθο – Επένδυση ύψους 7,7 εκατ. ευρώ
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ADACOM εντάσσεται στη Microsoft Intelligent Security Association
  • Ασφαλής Τεχνητή Νοημοσύνη και κυβερνοανθεκτικότητα στο επίκεντρο του Check Point Advantage Athens 2026
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.