Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 18 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Η Nova υλοποιεί έργα αποκατάστασης σε Δαδιά και Ρόδο μετά τις φυσικές καταστροφές του 2023

29/02/2024infocomBy infocom3 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

H Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στηρίζει τη χώρα μετά τις φυσικές καταστροφές του 2023, υλοποιώντας ευρύ πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών, συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, εκ του οποίου ποσοστό μεγαλύτερο του 50% έχει ήδη δεσμευτεί για τις περιοχές Δαδιάς και Ρόδου.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της στην κοινωνική ευθύνη και την προστασία του περιβάλλοντος, η Nova ήδη χρηματοδότησε και υλοποίησε έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς στον Έβρο, δρώντας ως Ανάδοχος Αποκατάστασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα πολύ κρίσιμα έργα αυτά για την προστασία των εδαφών που λειτουργούν τόσο ως βάση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής όσο και ως αφετηρία της φυσικής αναγέννησης στην καμένη έκταση του Έβρου, υλοποιήθηκαν με βάση την εγκεκριμένη μελέτη του Δασαρχείου Σουφλίου και της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα και πιστοποιημένους δασεργάτες Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει 23.587 μέτρα κορμοδέματα και 245 τ.μ. ξυλοφράγματα, βάζοντας τα θεμέλια για την αναγέννηση του δάσους τα επόμενα χρόνια.

Επόμενος σταθμός του προγράμματος είναι το νησί της Ρόδου, που επίσης επλήγη από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2023. Η Nova προχωράει με αντίστοιχη πρωτοβουλία με το έργο να περιλαμβάνει 86.059 τ.μ. κορμοδέματα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου.

Ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, δήλωσε: «Νοιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που μια εταιρεία του βεληνεκούς της Nova, παρά τη δυσκολία στην υλοποίηση τέτοιου μεγέθους και έκτασης έργων, εμπιστεύτηκε με αίσθημα ευθύνης το σχεδιασμό και τις οδηγίες μας για την άμεση και αποτελεσματική συνεισφορά της στην αποκατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμων δασικών οικοσυστημάτων σε δύο εμβληματικές περιοχές της χώρας μας. Πολύ δε περισσότερο μεγαλώνει η αξία της αναδοχής αυτής, αφού για την υλοποίηση των έργων αυτών χρησιμοποιούνται τα έμπειρα μέλη Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα μια πολύ δύσκολη επαγγελματική ομάδα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος δήλωσε: «Η Nova είναι αρωγός στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών από τις φυσικές καταστροφές που μας συγκλόνισαν το περασμένο καλοκαίρι. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιλέξαμε δύο περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα, τη Δαδιά και τη Ρόδο. Οι εργασίες αποκατάστασης στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο ολοκληρώθηκαν, και τώρα το δάσος θα κρατήσει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την αναγέννησή του. Αντίστοιχα, ξεκινάμε αντιδιαβρωτικά έργα και στη Ρόδο. Σκοπός μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη χώρα μας έναντι της κλιματικής κρίσης και να συνεργαζόμαστε με τις δημόσιες αρχές για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για την Ελλάδα».

Η στήριξη στο περιβάλλον και η προστασία της βιοποικιλότητας αποτελούν τους πυλώνες της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Nova και αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της εταιρείας στους 17 Στόχους των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) και των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης με βάση τα κριτήρια ESG. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022 της Nova.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Nova Δαδιά Ρόδος
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η DigiTech επαναπροσδιορίζει την ψηφιακή εκπαίδευση μέσα από έργα κοινωνικού και διεθνούς αντίκτυπου

Το Freenow by Lyft στο πλευρό του Thessaloniki Pride ως επίσημος συνεργάτης μετακίνησης

Nova & Nova ICT: νέα εποχή στην ογκολογική φροντίδα με το ψηφιακό σύστημα ΗΔΥΚΑ

Code Like a Girl: άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 10ο κύκλο του προγράμματος

Η ομάδα ρομποτικής Portables UBITECH στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Η Nova και το Viasat Epic Drama δίνουν δώρο ένα ταξίδι για 2 στο Παρίσι

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,3% ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων τον Απρίλιο 2026
  • ελίν: Σταθερή πορεία στην εγχώρια αγορά
  • Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Περισσότεροι δικαιούχοι, μεγαλύτερη διάρκεια, ισχυρότερη κοινωνική στήριξη
  • Space Hellas: Προχωρά στην ενοποίηση των Διευθύνσεων Marketing και Business Development
  • Σταύρος Καλαφάτης από το Συνέδριο «Innovation to Impact»: Ενορχηστρώνουμε τους εθνικούς πόρους
  • ΕΕ – ΗΠΑ: «Πράσινο φως» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη νομοθεσία περί δασμών
  • 12 + 1 λόγοι για να επισκεφτείτε τη Beyond 2026
RSS itsecuritypro.gr
  • Η AWS Φέρνει Υπολογιστική Ισχύ, Αποθήκευση και Υπηρεσίες AI στην Αθήνα με Νέο Local Zone, Διαθέσιμο τον Ιούλιο 2026
  • Η αποτελεσματική κυβερνοασφάλεια δεν κρίνεται από την απουσία περιστατικών, αλλά από την ικανότητα αντίδρασης και προσαρμογής
  • Το Innovation to Impact⁠ φέρνει το deep tech στην πράξη – Δείτε το πρόγραμμα! (16/6, Divani Caravel)
  • Η κατάχρηση διαπιστευτηρίων παραμένει το ισχυρότερο όπλο των κυβερνοεγκληματιών, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας
  • Έρευνα Forscope: 1 στις 2 επιχειρήσεις «παγιδευμένη» σε συνδρομές λογισμικού που δεν χρειάζεται
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Cysoft στα Ποσειδώνια 2026
  • Pylones Hellas και AEG αναδεικνύουν νέα εργαλεία που ενισχύουν Compliance και Operations ενόψει των αλλαγών του SWIFT
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.