Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 7 Νοεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Drones

Προώθηση του Lower Airspace Economy (LAE) στην Ελλάδα από την World UAV Federation

30/11/2023infocomBy infocom3 Mins Read Drones
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Μεγάλης σημασίας επίσκεψη του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (WORLD UAV FEDERATION) κ. Jincai Yang στην Αθήνα για ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον τομέα των drones και των υψηλών τεχνολογιών μέσω της έκθεσης 1st Automation- Robotics & Drones EXPO που θα διεξαχθεί στο Metropolitan EXPO μεταξύ 12-14 Απριλίου 2024.

Το Παράρτημα Ελλάδας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation – GREECE) στις 18-19 Νοε 2023 φιλοξένησε στην Αθήνα τον Κινέζο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ.Jincai Yang με ολιγομελή αντιπροσωπεία από την Κίνα και την Γερμανία με σκοπό προγραμματισμένη σύσκεψη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα των drones στην Ελλάδα και ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων εντός του 2024.

Κύριος σκοπός της επίσκεψης του Προέδρου της WUAVF όπως προαναφέρθηκε ήταν o συντονισμός της διοργάνωσης της έκθεσης 1st Automation – Robotics & Drones EXPO που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 12-14 Απριλίου 2024 με μέριμνα της εταιρείας P.L Events και την υποστήριξη της World UAV Federation – GREECE.

Εκτός από τη σύσκεψη στα γραφεία της World UAV Federation – GREECE ο κ. Yang και η διεθνής αντιπροσωπεία πραγματοποίησαν σύντομη επίσκεψη – επιθεώρηση σε 2 εταιρείες καθώς και στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) «ΑΞΙΑ» στο οποίο πραγματοποιούνται όλες οι εκπαιδεύσεις υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV και απένειμε τα βραβεία DRONE PHOTOGRAPHY & DRONE PILOT OF THE YEAR 2023 σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Royal Olympic με μέριμνα του περιοδικού Photonet & της Nexus Media S.A.

Εξαιρετικές ήταν οι εντυπώσεις από την ενημέρωση στις εγκαταστάσεις της Spirit Aeronautical Systems (S.A.S) του ομίλου Σπυριδάκου και το επιχειρησιακό κέντρο του Δήμου Βούλας- Βουλιαγμένης στο οποίο έγινε επίδειξη νυκτερινής πτήσης drone από την εταιρεία Vanguard με μέριμνα του CEO κ. Μάνου Αγγελάκη.

Ο κ. Yang έδωσε επίσης σύντομη συνέντευξη στο περιοδικό Security Manager για θέματα υιοθέτησης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των υψηλών τεχνολογιών στο χώρο της ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψης με την παρουσία τους τίμησαν και είχαν συνομιλία με τον Πρόεδρο της WUAVF ο Εξοχότατος Πρέσβυς της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Xiao Junzheng καθώς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος ΣμηΕΑ της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α) κ. Κων/νος Διαμαντάκος.

Η επίσκεψη στην Αθήνα έκλεισε με τη δέσμευση του International Business Advisor της WUAVF Dr.Thomas Pfau ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ελληνικές εταιρείες να ενισχυθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές αποκλειστικά όμως για ειρηνικές – εμπορικές εφαρμογές που είναι και εντός του φάσματος δράσης της WUAVF σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

drones
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η Κομισιόν επιστρατεύει τα δίκτυα 5G για τον εντοπισμό κακόβουλων drones

    Connect Europe: Προσφέρουμε τεχνολογία και υποδομές για το σχέδιο anti-drone της ΕΕ

    Διεθνής διάκριση για την ALTUS-LSA

    Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για προστασία κρίσιμων υποδομών με drones

    Dronamics & ΕΛΤΑ: Πρόθεση συνεργασίας για παραδόσεις με cargo drone

    Ελληνικές εταιρείες που παράγουν τεχνολογία για το διάστημα και τα πυροσβεστικά drones

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Ρεκόρ εξαμήνου με 4.144 οριστικές υποβολές αιτήσεων
    • “Skroutz Funding”: Η νέα υπηρεσία για την ενίσχυση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων
    • Salesforce: Οι 5 τάσεις που θα καθορίσουν τις αγορές της εορταστικής περιόδου του 2026
    • Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Η οικονομία καθόρισε το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ»
    • Β. Κικίλιας: «Προχωρούμε σε νέα έργα αναβάθμισης λιμενικών υποδομών»
    • Επίσκεψη του Προέδρου, αντιπροσωπείας του Προεδρείου και στελεχών του ΣΕΒ στο εργοστάσιο της Παπαστράτος
    • Η Holcim ολοκληρώνει την εξαγορά του Burdett Group
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η Schneider Electric παρουσιάζει ένα νέο προκατασκευασμένο πρότυπο σχεδιασμού για αρθρωτά εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης
    • Ευπάθεια στο ChatGPT επέτρεπε παράκαμψη του Lockdown Mode και πιθανή υποκλοπή δεδομένων
    • Η Infinitum εκσυγχρονίζει την OT υποδομή της Ελληνικός Χρυσός
    • Η πρόληψη πρώτη γραμμή άμυνας – Η κυβερνοασφάλεια δομικό στοιχείο κάθε ψηφιακής διασύνδεσης
    • Η eSafe Hellas και η Feedzai ανέδειξαν τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη της χρηματοοικονομικής απάτης
    • Κυβερνοεπιθέσεις σε Συστήματα Ψύξης – Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας είχε ενημερώσει και συστήσει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας
    • Ποιος θα προστατεύσει την επιχείρησή σας όταν δεχθεί την επόμενη κυβερνοεπίθεση; Η απάντηση στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των TicTac Cyber Days Thessaloniki 2026
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.