Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

Τελετή λήξης Seeds for the Future 2022 της Huawei

31/10/2022infocomBy infocom5 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με την βράβευση των τριών καλύτερων ομάδων που συμμετείχαν φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Huawei, “Seeds for the Future 2022” ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του προγράμματος στη δια ζώσης τελετή λήξης, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 18:30 μ.μ., στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Seeds for the Future 2022 είναι ένα 8ήμερο πρόγραμμα για Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες, προπτυχιακούς-ες και μεταπτυχιακούς-ες το οποίο τους δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι φοιτητές-τριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα τεχνολογίας (συμπεριλαμβανομένων 5G, cloud, AI, IoT, κ.λπ.), μαθήματα ηγεσίας, ενημέρωση για τον κινέζικο πολιτισμό, διαδικτυακή επίσκεψη σε τεχνολογικό εκθεσιακό χώρο της Huawei στην Κίνα, συμμετοχή στον ομαδικό διαγωνισμό “Tech4Good” και παρουσιάσεις από εξαιρετικούς συναδέλφους από όλο τον κόσμο.

Συνολικά συμμετείχαν 35 ταλαντούχοι φοιτητές-τριες από 10 ελληνικά πανεπιστήμια: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το πρωί της 24ης Οκτωβρίου οι ομάδες των φοιτητών-τριων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Tech4Good», παρουσίασαν τις ιδέες τους που ως σκοπό είχαν την επίλυση ενός κοινωνικού/περιβαλλοντικού προβλήματος ενώπιον κριτικής επιτροπής από τα κεντρικά γραφεία της Huawei στην Κίνα. Η νικητήρια ομάδα κέρδισε τρία σεμινάρια συμβουλευτικής καθοδήγησης για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας της.

Στην τοπική τελετή λήξης οι φοιτητές/τριες παρουσίασαν εκ νέου την ομαδική τους εργασία ενώπιον κριτικής επιτροπής που αποτελούσαν οι: Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), Αικατερίνη Λιακοπούλου, Business coach στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με προϋπηρεσία στην Silicon Valley, Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας στην Ελλάδα, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΚΤΑΒΙΤ και εκ των ιδρυτών της εταιρείας και ο Βασίλης Αργυριάδης, CTO της Huawei Technologies South Balkan Region. Οι τρεις νικητήριες ομάδες έλαβαν σύγχρονες συσκευές της Huawei.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Ren Fujun, CEO Huawei South Balkan Region συγχαίροντας τους συμμετέχοντες φοιτητές–τριες και υπενθυμίζοντας την δέσμευση της Huawei σε παγκόσμιο επίπεδο να στηρίζει ταλαντούχους φοιτητές-τριες μέσω των προγραμμάτων της που υλοποιεί από το 2008. Αναφέρθηκε δε στο προσεχές πανευρωπαϊκό Talent Summit που διοργανώνει η Huawei τον Δεκέμβριο στην Αθήνα, όπου οι βραβευθείσες ομάδες του Seeds For the Future 2022 θα συναγωνιστούν με τις αντίστοιχες νικητήριες ομάδες από όλη την Ευρώπη.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στη Huawei και τα στελέχη της για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Seeds for the Future 2022» ανέφερε στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος ο οποίος αφού συνεχάρη τους φοιτητές-τριες σημείωσε ότι «η συμμετοχή των Ελλήνων φοιτητών και των πανεπιστημίων μας σε αυτή την παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία μας δίνει ελπίδα ότι η χώρα μας θα είναι παρούσα, με ίσους όρους, στις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία και την επιστήμη».

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος τόνισε ότι «η πρωτοβουλία της HUAWEI είναι ένα φωτεινό case study για την πολύτιμη συμβολή των εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και, ειδικότερα, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων. Η στενότερη διασύνδεση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος με πρωτοπόρους φορείς του ιδιωτικού τομέα είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επίτευξη της αντιστοιχίας μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που παρέχονται στους πολίτες».

Στην ενθάρρυνση και τη στήριξη που δίνει ως κυβέρνηση στις συνεργασίες των ελληνικών Πανεπιστημίων με τον ιδιωτικό τομέα που δραστηριοποιείται σε αυτούς του τομείς, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του υπ. Εσωτερικών, Δρ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ευχαριστώντας «την Huawei για την πρόσκλησή και για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους».

Το παρόν έδωσαν επίσης στελέχη της Huawei, καθηγητές από τα συμμετέχοντα πανεπιστήμια, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Έλληνας πρέσβης στην Κίνα, Γιώργος Ηλιόπουλος καθώς και η Li Ying, σύμβουλος για την Οικονομία και το Εμπόριο της πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα. «Είναι ιδιαίτερα αξιέπαινο το γεγονός ότι η Huawei συνέχισε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φέτος, σπέρνοντας σπόρους σε αυτό το αρχαίο και μαγικό έδαφος, όπου αναπτύχθηκαν υπέροχοι πολιτισμοί. Η Huawei δεν φείδεται προσπαθειών να προσφέρει στους Έλληνες φοιτητές την καλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία και τις καλύτερες ευκαιρίες δικτύωσης. Αυτές οι ενέργειες έδειξαν ρητά την αποφασιστικότητα της Huawei να εκπληρώσει την κοινωνική ευθύνη και τη σταθερή δέσμευση προς την ελληνική κοινωνία», σημείωσε η Li Ying.

Ο κ. Νίκος Λάζαρης, Διευθύνων Σύμβουλος Huawei Ελλάδος, αφού συνεχάρη τους φοιτητές/τριες που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν, δήλωσε: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Seeds for the Future της Huawei που υλοποιούμε στην Ελλάδα από το 2016 είναι πολύ ιδιαίτερο καθώς καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να καλλιεργήσουμε εγχώρια ταλέντα στον τομέα Πληροφορικής & Επικοινωνιών με σκοπό να γίνουν οι μελλοντικοί ηγέτες ΤΠΕ της χώρας μας. Μία άλλη έμπρακτη ενέργεια που σηματοδοτεί τη δέσμευση της Huawei Ελλάδος να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες σε φοιτητές/τριες είναι η υλοποίηση του προγράμματος υποτροφιών, με εναρκτήρια χρονιά το 2021.

Στόχος μας είναι η ενίσχυση της κατάρτισης και της σταδιοδρομίας των νέων ταλαντούχων επιστημόνων μας. Για το λόγο αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 45 υποτροφίες ύψους 90.000€. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και των υποτροφιών μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι περισσότεροι ταλαντούχοι επαγγελματίες τεχνολογίας θα συμμετέχουν ενεργά στο οικοσύστημα ταλέντων ΤΠΕ μέσω εκπαίδευσης και κατάρτισης.”

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Huawei Seeds for the Future
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BEYOND 2026: Ανακαλύψτε λύσεις, συνεργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης!

Η ipexpert διακρίθηκε διεθνώς με το βραβείο Huawei 2025 SEE Valuable Commercial Business Partner

Η Huawei αναδεικνύει τη Νοτιοανατολική Ευρώπη ως αγορά κλειδί για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Η CBS διοργάνωσε με τη Cisco την εκδήλωση Cyber Resilience & Business Continuity

Startup Village Beyond Tomorrow: δύο διαγωνισμοί, διεθνή έπαθλα και μια σκηνή αφιερωμένη στις startups

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής διοργανώνει σεμινάριο ανάπτυξης παιχνιδιού για Atari 2600 με τη bAtari Basic

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το ΔΝΤ αξιοποιεί δεδομένα του Spitogatos για προτάσεις χάραξης στεγαστικής πολιτικής
  • BOX NOW: Γιορτάζει 5 χρόνια εξέλιξης!
  • Η Safe Bulkers, Inc. εισάγεται στην Euronext
  • Action Global Communications Greece: Νέα συνεργασία με την OPPO
  • Γ. Κωνσταντινίδης: Με τις υποδομές του ΟΤΕ η Κρήτη αναδεικνύεται σε διεθνή ψηφιακό κόμβο
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας: Χρηματοδοτεί την αναβάθμιση οδοντιατρικού εξοπλισμού σε 4 σωφρονιστικά καταστήματα
  • Μελέτη MRB Hellas: Θετική αλλά απαιτητική η στάση των Κρητικών απέναντι στις επενδύσεις
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.