Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 7 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Η Microsoft προτείνει να συσταθεί «Ψηφιακή Συνθήκη της Γενεύης»

15/02/2017Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης2 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων νομικός σύμβουλος της Microsoft, Brad Smith, για τη σύσταση διεθνούς επιτροπής που θα προστατεύει τους πολίτες από το hacking εκ μέρους της κυβέρνησης, πιστεύοντας ότι υπάρχει πλέον ανάγκη για παγκόσμιους κανόνες αστυνόμευσης των κυβερνήσεων στο Διαδίκτυο!

Brad Smith

Προτείνει να συσταθεί κάτι παρόμοιο με τη Συνθήκη της Γενεύης του 1949, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τις εταιρείες τεχνολογίας να κρατήσουν ουδέτερη στάση, ώστε να επαναφέρουν εμπιστοσύνη και σταθερότητα στην online κοινότητα. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «χρειάζεται μία Ψηφιακή Συνθήκη της Γενεύης που θα υποχρεώσει τις κυβερνήσεις να εφαρμόζουν τους απαραίτητους κανόνες για την προστασία των πολιτών στο Διαδίκτυο σε καιρό ειρήνης». Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο ενός συνεδρίου online ασφάλειας της RSA στο Σαν Φρανσίσκο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ περιορισμένη νομοθεσία σε διεθνές επίπεδο σχετικά με την αποδεκτή χρήση hacking από τις κυβερνήσεις. Συγκεκριμένα υφίσταται διμερής συμφωνία Αμερικής – Κίνας, για την απαγόρευση hacking σε εταιρείες, με σκοπό την κλοπή πνευματικής περιουσίας, όπως και μεταξύ των μελών της G20. Ο πρόεδρος της Microsoft συμπλήρωσε ότι θα ήταν πολύ ωφέλιμη μία τέτοια συμφωνία μεταξύ Donald Trump και Vladimir Putin, για την απαγόρευση hacking σε όλους τους τομείς των οικονομικών και πολιτικών υποδομών.

Πιστεύει ότι πρέπει να συσταθεί ένας ανεξάρτητος οργανισμός που θα διεξάγει έρευνες και θα δημοσιοποιεί στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τη συμμετοχή μίας χώρας στην online επίθεση κατά ενός άλλου κράτους. Τα μέλη ενός τέτοιου οργανισμού, σύμφωνα με τον Brad Smith, θα πρέπει να είναι εξειδικευμένοι τεχνικοί, τόσο από τις ίδιες τις κυβερνήσεις όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Ενεργή συμμετοχή όμως θα πρέπει να έχει και το International Atomic Energy Agency, που υπάγεται στον ΟΗΕ (με έδρα στη Βιέννη) και ασχολείται με την αποτροπή χρήσης πυρηνικών όπλων.

Όσο για τις εταιρείες τεχνολογίας, πρέπει να εγγυηθούν ότι δεν θα βοηθούν τις κυβερνήσεις σε online επιθετικές δραστηριότητες, και ότι θα παρέχουν ενημέρωση μεταξύ τους, αλλά και στους αρμόδιους φορείς, για οποιεσδήποτε ευπάθειες ασφαλείας σε επίπεδα hardware και software.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

brad smith iaea microsoft RSA un
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ADACOM εντάσσεται στη Microsoft Intelligent Security Association

Η Uni Systems ενισχύει τη στρατηγική της στην ΤΝ με τέσσερις νέες σημαντικές διακρίσεις της Microsoft

Microsoft: tο μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται στα συστήματα, όχι στα μεμονωμένα μοντέλα

Η ENTERSOFTONE αποκτά την πιστοποίηση Solutions Partner with certified software

Η Apple βλέπει κινδύνους ασφαλείας στα μέτρα της Ε.Ε. για την AI

Microsoft Work Trend Index 2026: συνεργασία με ΤΝ, όχι απλώς χρήση

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΥΠΑ: Μειωμένες κατά 31,77% τον μήνα Ιούνιο οι καθυστερήσεις στον ΔΑΑ
  • Skroutz και Wolt: Το Skroutz Plus εμπλουτίζεται με μια ακόμα στρατηγική συνεργασία
  • Philip Morris International: Νέα ρυθμιστική απόφαση του FDA για 20 προϊόντα ZYN
  • Εγκαίνια του νέου πρότυπου καταστήματος «ΑΑΔΕ myPoint» Κηφισιάς
  • ΕΣΠ: Κατέθεσε Υπόμνημα Πολιτικής για το Ελληνικό Εμπόριο 2027-2031 ενόψει της ΔΕΘ
  • Eurobank Factors: Ηγέτης στην ελληνική αγορά factoring για 18η συνεχή χρονιά
  • Veolia: Κερδίζει συμβόλαιο για την επεξεργασία λυμάτων της περιοχής Κορωπίου – Παιανίας
RSS itsecuritypro.gr
  • Liquid Cooling Package – Αποδοτική Ψύξη για IT Υποδομές και Data Centers
  • DSPM για AI: Μία πρακτική ματιά στην ασφάλεια δεδομένων AI
  • Εκσυγχρονισμός του επιχειρησιακού δικτύου FBCC του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από την Performance Technologies
  • Η Check Point ενισχύει την προστασία ευρωπαϊκών οργανισμών μέσω του AWS European Sovereign Cloud
  • Η Space Hellas διευρύνει την πλατφόρμα SenseOne ΙοΤ με υπηρεσία Managed Data Lake για την αξιοποίηση βιομηχανικών δεδομένων με Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Η Αθήνα έδρα του νέου ευρωπαϊκού οργανισμού για τις δεξιότητες στην κυβερνοασφάλεια CSC-EDIC
  • Δείκτης Ετοιμότητας Κυβερνοασφάλειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το 2026: Αυξημένη εμπιστοσύνη αλλά ανησυχία για την ΤΝ
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.