Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Η EY οδηγεί τη νέα γενιά μηχανικών και επιστημόνων στηρίζοντας την αγωνιστική ομάδα Aristurtle

14/05/2026infocomBy infocom4 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η EY Ελλάδος εγκαινιάζει μια νέα σελίδα στην ενίσχυση της ελληνικής τεχνολογικής καινοτομίας και του νέου ταλέντου, υποστηρίζοντας έμπρακτα την Aristotle University Racing Team Electric & Driverless, ή αλλιώς “Aristurtle” – τη φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Aristurtle τα τελευταία έντεκα χρόνια σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα και αυτόνομα μονοθέσια οχήματα τύπου Formula.

Ως Πλατινένιος Χορηγός για την αγωνιστική σεζόν 2025-2026, η EY στηρίζει την ομάδα, τόσο οικονομικά, όσο και συμβουλευτικά, σε τομείς που είναι κρίσιμοι για την τεχνική και οργανωτική ωρίμανσή της στα πρότυπα της πραγματικής αγοράς, αλλά και στην κατασκευή του νέου μονοθέσιού της.

Ποια είναι η Aristurtle

Η ομάδα Aristurtle, που απαρτίζεται από 40 φοιτητές και φοιτήτριες διαφορετικών ειδικοτήτων, ιδρύθηκε το 2013 και, από τότε, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σταθερά ανερχόμενα σχήματα στον χώρο της πανεπιστημιακής μηχανολογίας. Με οκτώ μονοθέσια στο ενεργητικό της, από το ELECTRA – το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό που παρουσιάστηκε στη Βόρεια Ελλάδα – μέχρι το Rhea Electric Vehicle – Driverless Vehicle της φετινής σεζόν, η ομάδα καταφέρνει κάθε χρόνο να ανεβάζει τον πήχη τεχνολογικά και αγωνιστικά. Η σταθερή παρουσία της σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Formula Student Germany, και εγχώριους διαγωνισμούς, καθώς και οι διακρίσεις στο Autocross και το Design Event για το 2025, αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν ότι η εξέλιξη δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς, τεχνικής αριστείας και συλλογικού οράματος.

Ο ρόλος της EY: οργάνωση, στρατηγική, τεχνολογική υποστήριξη

Η συνεργασία με την EY Ελλάδος αγγίζει κρίσιμα σημεία της λειτουργίας της ομάδας, από την οργανωτική δομή μέχρι την τεχνολογία, και έρχεται να «κουμπώσει» στις πραγματικές ανάγκες της. Η συνεργασία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αναβάθμιση της λειτουργικής οργάνωσης της ομάδας μέσω workshops που αφορούν την υποστήριξη στον σχεδιασμό και την παρουσίαση του business plan της, καθοδήγηση σε θέματα επικοινωνίας και branding, καθώς και συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη σε AI/ML (machine learning) εφαρμογές. Τα δύο πρώτα workshops, με θέμα digital marketing και human resources, αντίστοιχα, ολοκληρώθηκαν στα γραφεία της EY στη Θεσσαλονίκη.

Ένα κοινό όραμα: καλύτερη τεχνολογία, καλύτερη κινητικότητα, καλύτερο μέλλον

Για την EY, η στήριξη της Aristurtle αποτελεί επένδυση στο ταλέντο, την καινοτομία, και την επόμενη γενιά επιστημόνων. Για περισσότερα από 30 χρόνια, η EY βρίσκεται δυναμικά στο πλευρό του ακαδημαϊκού και φοιτητικού οικοσυστήματος της Θεσσαλονίκης, και της Βόρειας Ελλάδας ευρύτερα, δημιουργώντας ευκαιρίες για πρακτική άσκηση, έρευνα και ανάπτυξη και παραγωγή γνώσης, μέσα από μνημόνια συνεργασίας και κοινές δράσεις, μεταξύ άλλων, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Και, για την Aristurtle, είναι η ευκαιρία να συνεχίσει να αποδεικνύει ότι η ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να σταθεί επάξια στον διεθνή χάρτη των τεχνολογικών πρωτοπόρων. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα κοινό ζητούμενο: η πρόοδος, μέσα από συνεργασίες που προσθέτουν πραγματική αξία και υποστηρίζουν τη νέα γενιά.

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Η νέα γενιά χρειάζεται χώρο, πρακτικά εργαλεία και συνεργάτες που μπορούν να στηρίξουν τον τρόπο που καινοτομεί και εργάζεται. Με τη συνεργασία μας με την Aristurtle, στόχος μας είναι να σταθούμε δίπλα στους νέους επιστήμονες της ομάδας, ώστε να διαμορφώσουν το μέλλον τους με αυτοπεποίθηση και να συνεχίσουν να δουλεύουν με αφοσίωση και πάθος, διεκδικώντας κάθε ευκαιρία και γράφοντας τη δική τους ιστορία. Μπορεί η ταχύτητα να είναι κεντρικό στοιχείο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά το ίδιο είναι και ο μετασχηματισμός, η προσαρμογή και η πρόοδος. Και, όταν τοποθετούμε στο “τιμόνι” τους ανθρώπους, την τεχνολογία και την καινοτομία, τότε η ίδια η διαδρομή γίνεται εξίσου σημαντική με τον τερματισμό».

Ο Μάλαμας Μπογατίνης, αρχηγός της ομάδας Aristurtle, δήλωσε: «Η EY επενδύει καινοτόμα στο μέλλον, προσφέροντας mentoring που εμπλουτίζει την πορεία μας. Εμείς, η Aristurtle, καινοτομούμε στο παρόν, με ταχύτητα και όραμα, φτιάχνοντας αυτοκίνητα που ορίζουν το αύριο της κινητικότητας και της τεχνολογίας. Μαζί, επιταχύνουμε την πρόοδο. Ευχαριστούμε την EY για αυτή τη συναρπαστική συνεργασία».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Aristotle University Aristurtle ey
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Moving the City, Responsibly: σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα της Wolt για την υπεύθυνη μετακίνηση

    Κωτσόβολος: η πρωτοβουλία Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια περνά στην επόμενη μέρα

    Ολοκληρώθηκε ο 10ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Code Like a Girl

    Μικροί απέναντι σε μεγάλες αλλαγές

    Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

    Η AI στο επίκεντρο του νέου μοντέλου ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιών

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required
    Εγγραφή στο Weekly Telecom

    Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας. Σας έχει σταλεί στο email σας ένα μήνυμα προς επιβεβαίωση της εγγραφής σας. Ακολουθείστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.

    Στις 19/3 το Total Digital Transformation & AI World 2025!

    Ανακαλύψτε τις πιο πρόσφατες τάσεις, εμβαθύνετε στις βέλτιστες πρακτικές και συνδεθείτε με κορυφαίους decision-makers και leaders της τεχνολογίας! Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ!

    Visit Also
    Visit Also
    Infocom TV
    ΠΡΟΣΦΑΤΑ
    • Infocom Today #184: AI στο 47% των ελληνικών επιχειρήσεων, FTTH σε διαβούλευση!
    • Το Findbar μπαίνει στο Agentic Search με τον Maverick AI Growth Agent
    • Νέο website για τη Νέα Εγνατία Οδό από τη Sleed
    • Η CrediaBank ολοκλήρωσε την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην Παντελάκης Χρηματιστηριακή
    • Telekom: δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες στους συνδρομητές κινητής
    • Η Bain εκτιμά ότι οι υποδομές AI απαιτούν αγορά σχεδόν 6 τρισ. δολαρίων ετησίως
    • OroraTech: εκτόξευση του νέου δορυφόρου FOREST-20
    • Cosmos: εξαγορά της NovelCosmos AI και πωλήσεις φέτος 105 εκατ. ευρώ
    • Νέο πλαίσιο για FTTH με αλλαγές σε άδειες, τέλη και πρόσβαση σε υποδομές
    • ΟΤΕ, Nova ICT, κατασκευαστικές και εταιρείες πληροφορικής στον διαγωνισμό για τις 1.000 κάμερες
    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • Ν. Παπαθανάσης: Με πόρους του ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στο Ρέμα Ξερέα
    • ΥΠΑ: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το οκτάμηνο του 2026 στα 24 αεροδρόμια!
    • Trade Republic: Νέος τρεχούμενος λογαριασμός χωρίς προμήθεια με επιτόκιο 3%
    • Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Ενημέρωση για τον φόρτο και τον χρόνο εξέτασης των υποθέσεων
    • Στ.Παπασταύρου: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για την προστασία της Δυτικής Αττικής»
    • 25 χρόνια ΙΚΕΑ στην Ελλάδα: Ζούμε μαζί. Δημιουργούμε μαζί. Γιορτάζουμε μαζί.
    • Νέες προθεσμίες προσαρμογής στο σύστημα εισροών-εκροών και την απογραφή στο Μητρώο Δεξαμενών
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
    • Νέα μελέτη: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη
    • Η ESET παρουσιάζει νέες λειτουργίες B2B για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
    • Ransomware: Ρεκόρ επιθέσεων τον Αύγουστο – αλλά οι αδυναμίες παραμένουν οι ίδιες
    • Η κυβερνοασφάλεια δεν καθυστερεί από την τεχνολογία – αλλά από την ίδια την επιχείρηση
    • Check Point και NVIDIA ενισχύουν την ασφάλεια των AI Agents με έλεγχο των ενεργειών τους σε πραγματικό χρόνο
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.