Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Γαλλογερμανικό μέτωπο απέναντι στις αμερικανικές απειλές για την ψηφιακή αγορά

30/08/2025Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Γαλλία και η Γερμανία υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της Ευρώπης να υιοθετεί τη δική της νομοθεσία για την τεχνολογία, μετά την κριτική που άσκησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις ψηφιακές υπηρεσίες, δηλώνοντας ότι οποιοσδήποτε εξαναγκασμός από τις ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί με αντίποινα. Ο Τραμπ τη Δευτέρα απείλησε να επιβάλει πρόσθετους δασμούς σε όλες τις χώρες με ψηφιακούς φόρους, νομοθεσία ή κανονισμούς, λέγοντας ότι έχουν σχεδιαστεί για να βλάψουν ή να εισαγάγουν διακρίσεις εις βάρος της αμερικανικής τεχνολογίας, σε μια κλιμάκωση της κριτικής του για τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό ηγέτη, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέρριψε τις απειλές και δήλωσε ότι οποιαδήποτε κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την αμφισβήτηση των κανονισμών του μπλοκ θα αντιμετωπιστεί με αντίποινα από την ΕΕ. «Τα φορολογικά και ρυθμιστικά ζητήματα αποτελούν αρμοδιότητα των εθνικών μας κοινοβουλίων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είπε ο Μακρόν. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν άλλον να αποφασίσει για εμάς», ανέφερε. «Εάν ληφθούν τέτοια μέτρα, αυτό θα χαρακτηριζόταν ως εξαναγκασμός και θα προκαλούσε μια απάντηση από τους Ευρωπαίους», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον μηχανισμό της ΕΕ κατά του εξαναγκασμού, ο οποίος επιτρέπει στην ΕΕ να τιμωρεί χώρες που επιδιώκουν να του ασκήσουν πίεση για να αλλάξει τις πολιτικές του.

Η κυβέρνηση Τραμπ άσκησε κριτική στην Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ, η οποία επιδιώκει να περιορίσει την ισχύ των τεχνολογικών κολοσσών, και στην Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, η οποία απαιτεί από τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες να αντιμετωπίζουν το παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο. Μιλώντας δίπλα στον Μακρόν, ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι είχε πει στον Τραμπ ότι ο τρόπος που η ΕΕ ρυθμίζει την ψηφιακή της αγορά αποτελεί έκφραση της κυριαρχίας του μπλοκ, και ότι δεν μπορούσε να αποδεχθεί να το αμφισβητεί κανείς αυτό.

«Το κάνουμε αυτό προς το δικό μας συμφέρον και αποκλειστικά για το δικό μας συμφέρον, και ασφαλώς δεν θα καθοδηγηθούμε από δηλώσεις που ίσως θεωρούν αναγκαία μια εντελώς διαφορετική, ή ίσως και καμία, ρύθμιση», είπε ο Μερτς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της ΕΕ και των κρατών μελών της να ρυθμίζουν τις οικονομικές δραστηριότητες. Η Επιτροπή αντέκρουσε κατηγορηματικά τη δήλωση του Τραμπ ότι η ΕΕ στοχεύει αμερικανικές εταιρείες, επιμένοντας ότι η Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές και η Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες εφαρμόζονται σε όλες τις πλατφόρμες και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο μπλοκ.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

france Germany USA
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα 39,1 MW το νέο data center της Καράτζη στο Κρυονέρι

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ομάδα για την AI μετά τη συμφωνία αυτορρύθμισης με έξι εταιρείες

Νέο website για τη Νέα Εγνατία Οδό από τη Sleed

ΟΤΕ, Nova ICT, κατασκευαστικές και εταιρείες πληροφορικής στον διαγωνισμό για τις 1.000 κάμερες

DOTSOFT & Evolution Projects: δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Αλμωπίας

Η LG Electronics λανσάρει αερόψυκτο φυγοκεντρικό ψύκτη για AI Data Centers

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: Κήρυξε την έναρξη του Clusters Meet Regions
  • 100 χρόνια Shell στην Ελλάδα: Ένας αιώνας ανθρώπων, διαδρομών και εξέλιξης
  • Comergon: Ολοκληρώνει την ένταξή της στον Όμιλο GrECo και παρουσιάζει τη GrECo Hellas
  • Ο ΔΕΣΦΑ στο Βελιγράδι: Μετατρέποντας τον Κάθετο Διάδρομο σε πραγματικές περιφερειακές ροές
  • Χρηματοδότηση ACHAIA PASS 2026-2027 από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
  • Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Σε υψηλό εξαμήνου οι ρυθμίσεις τον Σεπτέμβριο
  • Η AEGEAN εγκαινιάζει νέο απευθείας δρομολόγιο μεταξύ Αθήνας και Δαμασκού
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • NIS2 και Credentials: Η ασφάλεια των ταυτοτήτων γίνεται ζήτημα επιχειρησιακής ανθεκτικότητας
  • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
  • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
  • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
  • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
  • Νέα μελέτη: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη
  • Η ESET παρουσιάζει νέες λειτουργίες B2B για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.