Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 12 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Κανάρης, Vodafone: Σε πρώτο πλάνο βελτίωση εξυπηρέτησης πελάτη και περαιτέρω ανάπτυξη ΤΠΕ

10/07/2025Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Focus - Ελληνική Αγορά Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

H Vodafone Ελλάδος δεν πωλείται ξεκαθάρισε σήμερα στην πρώτη του συνάντηση με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Αχιλλέας Κανάρης, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του Ομίλου Vodafone στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος 2024 – 2029, ύψους 1 δις. ευρώ.

«Σας διαβεβαιώ ότι η εταιρεία δεν πουλιέται και δεν πουλιέται επειδή έχει πολύ καλές επιδόσεις και αποτελέσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι η τηλεπικοινωνιακή εταιρία, μεταξύ άλλων εστιάζει στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πελάτη και στα επόμενα βήματα αναφορικά με τα έργα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Σχετικά με το τελευταίο η Vodafone σκοπεύει να ενισχύσει τον τομέα των ΤΠΕ, ακόμα και μέσω εξαγορών εταιριών και στο πλαίσιο αυτό εξετάζει τον ανερχόμενο τομέα της Άμυνας. Σύμφωνα με τον κ. Κανάρη, ακόμα δεν υφίσταται κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση, αλλά είναι πιθανό να υπάρξει το προσεχές Φθινόπωρο.

Στη Vodafone Ελλάδας οι λύσεις IoT (διαδίκτυο των πραγμάτων) και ΤΠΕ καταγράφουν ετήσια αύξηση της τάξεως του 21% με την εταιρία να έχει αναλάβει την τελευταία τριετία περί τα 30 έργα ψηφιακού μετασχηματισμού δημόσιων υπηρεσιών συνολικής αξίας 325 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας στόχος της εταιρίας είναι να αποτελέσει κορυφαίο πάροχο τεχνολογικής εμπειρίας για όλη την οικογένεια. Η στρατηγική αυτή βασίζεται στη σύγκλιση συνδεσιμότητας, περιεχομένου, συσκευών και υπηρεσιών, σε ένα ενιαίο οικοσύστημα που εξυπηρετεί τον σύγχρονο χρήστη. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται και η ανακαίνιση των φυσικών καταστημάτων της.

Στο επενδυτικό πλάνο του 1 δις. περιλαμβάνεται ειδικότερα η επέκταση των υποδομών FTTH (οπτική ίνα μέχρι τα σπίτια και τις επιχειρήσεις) σε 850.000 γραμμές μέχρι το τέλος του 2027 (360.000 σήμερα που θα φτάσουν τις 500.000 στο τέλος του έτους) και η επιτάχυνση της ανάπτυξης του 5G με στόχο πληθυσμιακή κάλυψη της τάξης του 96% έως τον Μάρτιο του 2026 και το ξεκίνημα της υλοποίησης του 5GSA. Η τηλεπικοινωνιακή εταιρία έχει ολοκληρώσει την κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών σε 10 νησιά του Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους καθώς και την προσαιγιάλωση των διεθνών καλωδίων India-Europe Express και 2Africa στον ιδιόκτητο σταθμό της στο Τυμπάκι Κρήτης.

Αναφορικά με την τηλεπικοινωνιακή αγορά της Ελλάδας η διοίκηση της Vodafone καταγράφει ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προγράμματα συμβολαίου στην κινητή τηλεφωνία, ολοένα και περισσότερο υποκατάσταση της σταθερής από την κινητή καθώς και ένταση του ανταγωνισμού στη σταθερή μεταξύ άλλων από τη δορυφορική υπηρεσία Starlink.

Στο μεταξύ παρά τη συμφωνία για τις εκπτώσεις όγκου που έχει συνάψει η Vodafone με τον ΟΤΕ για το FTTH η διοίκησή της δεν απέκλεισε την περίπτωση να συνεργαστεί και με τη ΔΕΗ αγοράζοντας και από αυτή υπηρεσίες χονδρικής. Διευκρίνισε σχετικά πως δεν υπάρχει αποκλειστικότητα σε αυτές τις συμφωνίες.

Επιπρόσθετα η Vodafone θεωρεί πως παραμένουν ανοιχτά τρία σημαντικά ζητήματα από την πλευρά της Πολιτείας που επηρεάζουν την ανάπτυξη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς: Η εναρμόνιση των ορίων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (ENF) με τα διεθνή πρότυπα, η ανανέωση – επέκταση των όρων διάθεσης του φάσματος 5G και ο εξορθολογιμός της φορολογίας που εφαρμόζεται στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Αποχωρεί από τη Vodafone Ελλάδος η Μαρία Σκάγκου

Κατά την σημερινή ενημέρωση του Τύπου η Μαρία Σκάγκου, Διευθύντρια Νομικών και Κανονιστικών Θεμάτων, Εταιρικής Ασφάλειας Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας, ουσιαστικά το νούμερο δύο της εταιρίας, ανακοίνωσε την αποχώρησή της.

Εντάχθηκε στο δυναμικό της Vodafone το 2015 και επί χρόνια διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύνολο των δραστηριοτήτων της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας και στις σχέσεις της με την αγορά και τους θεσμικούς φορείς (κυβέρνηση και Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ.λ.π.) έχοντας και το ρόλο του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Vodafone
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SmartTalks #116: Άρης Ξυπολιτόπουλος, Business Basics – Επιστροφή στην ουσία του επιχειρείν!

Φάσμα, FTTH, Εξαγορές: For Whom the Bell Tolls? [Weekly Telecom]

Infocom Today #167: Στο 20,8% η genΑΙ, επενδυτικό κενό στο 5G!

ΟΤΕ: Κινητή, FTTH και ICT στήριξαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δοκιμάζουν τα όρια της δορυφορικής συνδεσιμότητας

ΔΕΗ: στο μικροσκόπιο και η κινητή τηλεφωνία μέσω της νέας μάχης για το φάσμα

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα θέτει αυστηρό πλαίσιο για τη χρήση της ΤΝ στα σχολεία
  • Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επίτιμο μέλος του Ε.Β.Ε.Π.
  • Στ. Καφούνης:  Κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και αναπτυξιακές φορολογικές παρεμβάσεις για τις ΜμΕ
  • Όμιλος ΔΕΗ: Δωρεά περιπολικών και μοτοσικλετών στην Άμεση Δράση Αττικής
  • ΕΤΑΔ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλών στη Ρόδο
  • Το 6ο Premium Real Estate Forum ανοίγει τις πύλες του!
RSS itsecuritypro.gr
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
  • Δυναμική ανάπτυξη της Odyssey Cybersecurity στην Ελλάδα, με τεχνολογικό πυλώνα το ClearSkies™
  • ΕΥΠ: Διαγωνισμός καινοτομίας για την Εθνική Ασφάλεια – Οι θεματικοί άξονες – Τα βραβεία
  • Στρατηγική συνεργασία της Akeydor Group με Mindbreeze στον τομέα του AI Driven Enterprise Intelligence και Knowledge Management
  • Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ eSafe Cyber Security και Pylones Hellas – Νέα φάση ανάπτυξης στην ελληνική αγορά
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.