Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 30 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

ΟΤΕ: πιο κοντά στην πώληση της Telekom Romania Mobile

15/05/2025Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Focus - Ελληνική Αγορά Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Πιο κοντά στην πώληση της Telekom Romania Mobile (TKRM) βρίσκεται ο ΟΤΕ, καθώς η ρουμανική Επιτροπή Ανταγωνισμού έθεσε σε διαβούλευση τα κείμενα των δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν οι αγοραστές Digi Romania και Vodafone Romania.

Όπως ειπώθηκε από τη διοίκηση του Ομίλου κατά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου (βάσει των οποίων η TKRM παρουσίασε έσοδα 60,9 μειωμένα 8% και μηδενικά EBITDA από 2,8 εκατ. το 2024) η συμφωνία αγοραπωλησίας δύναται να ολοκληρωθεί σε ένα με δύο μήνες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ σε περίπτωση που η πώληση της TΚRM ολοκληρωθεί επιτυχώς μέσα στο 2025 και αναλόγως το αποτέλεσμα, το προτεινόμενο ποσό για την αμοιβή των μετόχων θα προσαρμοστεί κατάλληλα ώστε να αντικατοπτρίζει τον πραγματικό αντίκτυπο στις ελεύθερες ταμειακές ροές του Ομίλου.

Ο ΟΤΕ θα διανείμει το 98% περίπου των αναμενόμενων ελεύθερων ταμειακών ροών για το 2025 ύψους περίπου 460 εκατ. Η συνολική αμοιβή προς τους μετόχους θα ανέλθει σε περίπου 451 εκατ. και θα επιμεριστεί σε προτεινόμενο μέρισμα αξίας 298 εκατ. και σε Πρόγραμμα Απόκτησης Ιδίων Μετοχών ύψους 153 εκατ. ευρώ. Το Πρόγραμμα Απόκτησης Ιδίων Μετοχών για το 2025 ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου 2025 και είναι σε εξέλιξη. Μέχρι σήμερα, ο ΟΤΕ έχει προβεί σε επαναγορά μετοχών ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ. Τo προτεινόμενο μέρισμα αντιστοιχεί σε 0,7216 ευρώ ανά μετοχή και προγραμματίζεται να καταβληθεί στις 9 Ιουλίου 2025.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Κώστας Νεμπής, έκανε λόγο για ένα δυναμικό ξεκίνημα το 2025, ενώ απαντώντας σε ερωτήματα για το ανταγωνισμό και ειδικότερα για την είσοδο στην αγορά εικονικού παίκτη κινητής τηλεφωνίας, της Orizon (Volton), της ΔΕΗ και τη δραστηριότητα της Inalan σημείωσε πως δεν έχει διαπιστωθεί κάποια επίπτωση στην πελατειακή βάση της εταιρίας. Πρόσθεσε πως ο Όμιλος θα ανταπεξέλθει σε όποιες συνθήκες ανταγωνισμού διαμορφωθούν.

Στο μεταξύ το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ προχθές αποφάσισε την έγκριση του Σχεδίου Διάσπασης με απόσχιση του αυτοτελούς κλάδου δραστηριότητας παθητικών υποδομών κινητής και την εισφορά του σε νέα εταιρία με μοναδικό μέτοχο τον ΟΤΕ. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσχισης τελεί υπό την αίρεση των απαιτούμενων εγκρίσεων από τη γενική συνέλευση των μετόχων. Με ενδιαφέρον αναμένεται αν η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στη συνέχεια στην πώληση των παθητικών υποδομών, όπως έχουν πράξει πολλές τηλεπικοινωνιακές εταιρίες.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΟΤΕ Τelekom Romania Mobile
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα Σπάτα στον χάρτη των data centers βάζει το νέο Ειδικό Χωροταξικό

Telekom αντί Cosmote – τι κερδίζει ο ΟΤΕ από τη διεθνή μάρκα

Στο ΙΤΕ ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων

Vodafone – Πιερρακάκης: στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Ένωση Φάσματος

Η ΕΕΤΤ στη 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το 90% των παρόχων αναμένει έσοδα από συνδεσιμότητα υποδομών AI

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Ο ΣΚΑΪ, η Magenta TV και η νέα μάχη για τα αθλητικά δικαιώματα
  • Υπογραφή πρώτης ενιαίας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης της CrediaBank
  • ΣΒΕ: Η βιομηχανία στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Στοχευμένες παρεμβάσεις εκεί, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν αυξημένο κίνδυνο»
  • AWS: Νέο δωρεάν πρόγραμμα για φοιτητές με περισσότερα από 900 μαθήματα και δυνατότητα πιστοποίησης
  • Κ. Γκιουλέκας: Η Βόρεια Ελλάδα προχωρά με συγκεκριμένα έργα και σχέδιο
  • Νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο: Ανοίγει ο Εθνικός Διάλογος για το σχολείο του αύριο
RSS itsecuritypro.gr
  • Cyber Attack στη Manchester Airports Group: Δεδομένα 8,7 εκατ. πελατών εκτέθηκαν
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.