Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Cosmote και Uni Systems σε συμφωνία πλαίσιο με την Υπηρεσία Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΝΑΤΟ

15/10/2024infocomBy infocom2 Mins Read Στρατηγική
NCI Agency Logo
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Την ένωση εταιρειών Cosmote – Uni Systems επέλεξε η Υπηρεσία Επικοινωνιών και Πληροφορικής (NCIA) του NATO, μέσω πλαισιακής συμφωνίας για τη δημιουργία σύγχρονων τεχνολογικών υποδομών και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η NCIA είναι ο κόμβος τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ.

Μέσω της πενταετούς συμφωνίας προβλέπεται, εκ μέρους της ένωσης εταιρειών με επικεφαλής την Cosmote, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών υλοποίησης, αυτοματοποίησης, διαχείρισης, και υποστήριξης συστημάτων ICT, στους τομείς της κυβερνοασφάλειας, των υπολογιστικών και δικτυακών υποδομών. Επιπλέον, η NCIA θα μπορεί να προμηθεύεται υπηρεσίες που συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός «έξυπνου» περιβάλλοντος εργασίας, με σύγχρονο ΙΤ εξοπλισμό και νέα ψηφιακά εργαλεία (Digital Workplace), καθώς και στην υιοθέτηση Cloud τεχνολογιών. Μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων τεχνολογιών και της διαρκούς αναβάθμισης των φυσικών και ψηφιακών υποδομών, η ένωση εταιρειών θα έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της ΝCIA, διασφαλίζοντας παράλληλα την επιχειρησιακή συνέχεια και τη διαθεσιμότητα κρίσιμων εφαρμογών, βάσει συμφωνίας επιπέδου υπηρεσιών (SLA).

Την υλοποίηση και παρακολούθηση του συμβολαίου θα αναλάβει ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών της ένωσης, από τις εγκαταστάσεις της Cosmote και της Uni Systems στην Αθήνα, αλλά και με φυσική παρουσία σε κύριες εγκαταστάσεις της NCIA στις Βρυξέλλες, τη Μον, τη Χάγη και άλλες. Οι υπηρεσίες θα παρασχεθούν σε όλες τις τοποθεσίες της Υπηρεσίας.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων ICT Ομίλου ΟΤΕ, κ. Λυκούργος Αντωνόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή αυτής της στρατηγικής σύμβασης-πλαίσιο, θα έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε καθοριστικά στο έργο της Υπηρεσίας Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΝΑΤΟ, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας και την εμπειρία μας στην υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων έργων τεχνολογίας. Η εμπιστοσύνη της NCIA, επιβεβαιώνει ότι ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί συνεργάτη επιλογής για κάθε επιχείρηση ή Οργανισμό, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που θέλει να πρωταγωνιστεί στη νέα ψηφιακή εποχή, με ασφάλεια και αξιοπιστία».

Εκ μέρους της Uni Systems, ο International BU Director κ. Δημήτρης Καβαλλιέρος, δήλωσε: «Με αυτή τη σύμβαση-πλαίσιο, η Uni Systems ενισχύει περαιτέρω τη φήμη της ως πάροχος υψηλής ποιότητας ICT λύσεων, στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας. Η ευκαιρία μας να παρέχουμε υπηρεσίες στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, αναδεικνύει τις ικανότητές μας στην ικανοποίηση των υψηλών απαιτήσεων ενός διεθνούς πελάτη, όπως το ΝΑΤΟ».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Cosmote Uni Systems ΝΑΤΟ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Συνεργασία της TUV NORD Hellas με την AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

    Επιστολή προθέσεων με την Ουκρανία των Iceye και Nokia για δορυφορικές επικοινωνίες

    Η CPI επεκτείνει τη συνεργασία της με την AXIS Communications και στην Κύπρο

    Νέα στρατηγική συνεργασία Westnet και Acer στην Ελλάδα

    Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του Ιδρύματος Ευγενίδου

    EFA Group & MyDefence: ανάπτυξη ολοκληρωμένων δυνατοτήτων Counter-UAS

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
    • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
    • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
    • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
    • Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές και πλημμύρες του καλοκαιριού 2026
    • RECYCLE FOR LIFE: «Η λάμπα έσβησε, η αξία της όχι!»
    • Ο Λευκός Πύργος φωτίζει την ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
    • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.