Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 25 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

Αναγκαιότητα ο επανασχεδιασμός ρόλων και δεξιοτήτων στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

10/09/2024infocomBy infocom3 Mins Read AI Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Πέγκυ Βελλιώτου, Partner, Advisory, KPMG στην Ελλάδα, συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια σε πάνελ συζήτησης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από το Υπερταμείο, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024. Το θέμα της συζήτησης ήταν «Άνθρωπος και Εργασία στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» και εξετάστηκαν οι σημαντικές αλλαγές που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη(ΤΝ) στην αγορά εργασίας, καθώς και οι νέες δεξιότητες που απαιτούνται από το ανθρώπινο δυναμικό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της αγοράς εργασίας, της εκπαίδευσης και της ψηφιακής τεχνολογίας. Την έναρξη της συζήτησης έκανε ο Νίκος Μηλαπίδης, Γενικός Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Πέγκυ Βελλιώτου, η οποία επισήμανε τη ριζική μεταμόρφωση της αγοράς εργασίας και την αυξανόμενη ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Γιώργο Νικολετάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της 100 Mentors, και την Ναταλία Θεοδούλου, Deputy Director People Transformation του Υπερταμείου.

Κατά την ομιλία της, η Πέγκυ Βελλιώτου τόνισε πως αποτελεί αναγκαιότητα ο επανασχεδιασμός ρόλων και δεξιοτήτων στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Πιο συγκεκριμένα, επικεντρώθηκε στην αλλαγή του χάρτη των δεξιοτήτων, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις καλούνται να επανεξετάσουν τα οργανογράμματά τους και να ενσωματώσουν νέους ρόλους. Η ανάγκη για ισορροπία μεταξύ παραδοσιακών και νέων δεξιοτήτων αποτελεί τη χρυσή τομή, με την κα Βελλιώτου να επισημαίνει πως «η αγορά χρειάζεται ανθρώπους που έχουν τη θέληση να εκπαιδευτούν σε νέα αντικείμενα, αλλά και να διαθέτουν δομημένη κριτική σκέψη για την αξιολόγηση των πληροφοριών που παρέχει η ΤΝ, καθώς και δεξιότητες στην ερμηνεία και επεξεργασία δεδομένων, το λεγόμενο “storytelling”».

Συνέχισε προσθέτοντας ότι η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή απαιτεί προσεκτική προσαρμογή από τις επιχειρήσεις. «Οι επιχειρήσεις αλλάζουν και επενδύουν στην ψηφιοποίησή τους σε όλους τους κλάδους. Παρόλα αυτά, χρειάζεται προσοχή στο πώς θα αξιολογήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, με στόχο την επαναξιολόγηση των υφιστάμενων δεξιοτήτων και τη δημιουργία νέων, χωρίς να καταργούνται οι παλαιότερες», εξήγησε, τονίζοντας πως η επιλογή των εργασιών που θα αυτοματοποιηθούν θα πρέπει να γίνει με στρατηγική.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για την καθυστέρηση της ελληνικής αγοράς στην προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες, αναφέροντας πως «η ελληνική αγορά έχει δυστυχώς μείνει πίσω σε αυτόν τον τομέα, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ελλείψεις στην εκπαίδευση».

Η συζήτηση έκλεισε με αισιόδοξα μηνύματα, καθώς οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι η πρόοδος είναι εφικτή όταν η ΤΝ χρησιμοποιείται προς όφελος του ανθρώπου, διασφαλίζοντας ότι η τεχνολογία λειτουργεί σε συνεργασία με την ανθρώπινη ανάπτυξη. Η εκδήλωση κατέληξε σε ένα θετικό μήνυμα για το μέλλον της εργασίας, με την αλληλεπίδραση ανθρώπου και μηχανής να στηρίζεται στην ισορροπία και την κατανόηση.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

kpmg Υπερταμείο
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ChatGPT: Βρες την ευτυχία με τρεις απλές ερωτήσεις

Η ΕΚΤ βλέπει περιορισμένη επίδραση της AI στην απασχόληση των ΗΠΑ

Οι Five Eyes ζητούν άμεση ενίσχυση της κυβερνοανθεκτικότητας απέναντι στο AI

Οκτώ στους δέκα Έλληνες δηλώνουν εξοικειωμένοι με την τεχνολογία

Η Uni Systems ενισχύει τη στρατηγική της στην ΤΝ με τέσσερις νέες σημαντικές διακρίσεις της Microsoft

Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ζητήσετε συμβουλές υγείας από AI chatbot

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το CRI αναδεικνύει για 18η χρονιά τις επιχειρήσεις με βιώσιμες πρακτικές & ESG στρατηγική
  • Στα 22,6 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις στην Ελλάδα το 2025
  • Πράσινο φως για το ψηφιακό ευρώ, με όρους ιδιωτικότητας και σταθερότητας
  • Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Νέα εποχή για την έρευνα και την καινοτομία
  • ABB: Πώς μία αύξηση 0,2% της αποδοτικότητας των κινητήρων “κερδίζει” δισεκατομμύρια στη βιομηχανία
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Rheinmetall
  • Η ATLANTIC SEE LNG TRADE επιταχύνει την ανάπτυξή της στον Κάθετο Διάδρομο
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ADACOM εντάσσεται στη Microsoft Intelligent Security Association
  • Ασφαλής Τεχνητή Νοημοσύνη και κυβερνοανθεκτικότητα στο επίκεντρο του Check Point Advantage Athens 2026
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.