Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Public: Στόχος τα 70 καταστήματα – Τι είπε ο Μπουρλάς για την πορεία της αλυσίδας

27/06/2024Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Focus - Ελληνική Αγορά Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Τζίρο περίπου 0,5 δις. λειτουργική κερδοφορία (Recurring EBITDA επαναλαμβανόμενα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) 25 εκατ., έναντι 20 εκατ. το 2023 καθώς και θετικές ταμειακές ροές, αναμένει για φέτος το Public Group.

Σύμφωνα με όσα είπε χθες κατά την ενημέρωση του Τύπου για την πορεία του Ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος του, Ρόμπυ Μπουρλάς, βασικός λόγος που το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι κερδοφόρο είναι η ενοποίηση των δύο εταιριών Public – Media Markt και η αύξηση στο κόστος προσωπικού και ενέργειας.

Ο φετινός τζίρος θα είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι (515 εκατ.) και αυτό γιατί δεν υφίσταται η δράση της επιδότησης της αλλαγής των οικιακών συσκευών.

Ο κ. Μπουρλάς σημείωσε πως στόχος για το Public είναι να έχει μερίδιο αγοράς σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων 20%, ενώ το επενδυτικό πρόγραμμα της τριετίας είναι 30 εκατ. (10 εκατ. κάθε έτος) με το μεγαλύτερο τμήμα του να αφορά στην επέκταση του δικτύου καταστημάτων του ή στο μεγάλωμα ορισμένων ώστε να συμπεριλάβουν και τις λευκές συσκευές.

Σήμερα η εν λόγω αλυσίδα λιανικής διαθέτει 59 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Στοχεύει να φτάσει τα 70 σε δύο με τρία χρόνια και ήδη συζητά για 2 με 3 νέα καταστήματα.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σημείωσε πως έχει επιτευχθεί αρχική συμφωνία για ένα νέο κατάστημα στο μεγάλο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Ελληνικό από την Lamda Development (Elliniko Mall). Όπως είπε θα πρόκειται για το πιο όμορφο κατάστημα Public. Θα καταλαμβάνει τρεις ορόφους, σύνολο 3.000 τ.μ.

Τα Public είναι μεγαλύτερα και πιο κερδοφόρα από την εποχή των δύο ξεχωριστών εταιριών (υπενθυμίζουμε ότι έχει γίνει η συγχώνευση με την Media Markt) ανέφερε επίσης ο κ. Μπουρλάς προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις οικιακών συσκευών διαμορφώθηκαν σε 70 εκατ. έναντι 23 εκατ. το 2022 και φέτος θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Ως μεγάλο πρόβλημα επεσήμανε την εύρεση προσωπικού για τα καταστήματα στην Ελλάδα αλλά πολύ περισσότερο στην Κύπρο. Όπως είπε γίνεται προσπάθεια να αλλάξει η λογική και να δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης στο προσωπικό ώστε να μην έρχεται κάποιος να δουλέψει στη λιανική προσωρινά μέχρι να βρει κάτι καλύτερο.

Όπως επίσης ειπώθηκε από τα στελέχη της Public η αλυσίδα επέκτεινε την υπηρεσία Public Now Pay Later με Klarna και στα φυσικά καταστήματα, ενώ πρόσθεσε τη δυνατότητα πληρωμής μέσω Apple Pay και Google Pay στο public.gr.

Επιπλέον, τα Public αποτελούν τον μοναδικό retailer στην αγορά που δίνει τη δυνατότητα άτοκων δόσεων χωρίς πιστωτική κάρτα. Παράλληλα, έχουν λανσάρει  το νέο loyalty πρόγραμμα, «Public +», που θα περιλαμβάνει επιστροφή χρημάτων στο Public Wallet των πελατών και μακροπρόθεσμα επιβράβευση με ελκυστικά προνόμια.

Όσον αφορά στον επενδυτικό βραχίονα PCP (Public Capital Partners), το 2023 επένδυσε στη μεγαλύτερη πλατφόρμα audiobooks στην Ελλάδα, το BookVoice, αλλά και στην ηγέτιδα εταιρεία σε Digital Marketing τη Sleed. Με τις επενδύσεις αυτές τα συνολικά επενδεδυμένα κεφάλαια του PCP ξεπέρασαν τα 30 εκατ. ευρώ.

Στους στόχους του 2024 εκτός από τη δημιουργία καινούργιων καταστημάτων Public + home, περιλαμβάνεται η εγκατάσταση των iRepair μέσα σε όλα τα Public, και τη δημιουργία 24 shop-in-shop με τη Vodafone.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Public
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Κέντρα δεδομένων: τι ζητούν GRDCA, Data4 και Digital Realty από το ΥΠΕΝ

    Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ δίνει φτερά, η AI κερδίζει έδαφος στις ΜμΕ, η Nova δίνει αποτέλεσμα! [Weekly Telecom]

    Infocom Today #187: Εγκαίνια για τον «ΔΑΙΔΑΛΟ», στο 47% η χρήση AI στις ΜμΕ!

    Η G42 του Άμπου Ντάμπι, ο Όμιλος Κοπελούζου και το σχέδιο για εργοστάσιο ΤΝ στην Ελλάδα

    Το EFA GROUP εγκαινιάζει το Κτήριο Delta στο Alexandria Tech Campus

    Συνεργασία της TUV NORD Hellas με την AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • ΥΠΕΝ: 36,4 εκατ. ευρώ για το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
    • DBC Corporate Advisory: Νέα εταιρεία χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής και χρηματοδότησης επενδύσεων
    • ΕΕΕΠ: Καθιερώνεται η μηνιαία δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της αγοράς τυχερών παιγνίων
    • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
    • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
    • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
    • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
    • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
    • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.