Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 2 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Η AWS «εισβάλλει» στα ευρωπαϊκά δίκτυα 5G – Συμφωνία με την Telefonica

08/05/2024Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Telefonica Germany θα μεταφέρει ένα εκατομμύριο πελάτες 5G στο cloud της Amazon Web Services (AWS) αργότερα αυτόν τον μήνα, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο Reuters, σε μια τολμηρή κίνηση της αμερικανικής εταιρείας να εισχωρήσει στην παγκόσμια τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Ενώ ορισμένα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα έχουν μεταφέρει IT και άλλες μη βασικές λειτουργίες στο public cloud, η νέα κίνηση του ισπανικού ομίλου Telefonica είναι μια παγκόσμια πρωτιά, όπου μια υπάρχουσα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αλλάζει το βασικό της δίκτυο σε public cloud.

Μεγάλες εταιρείες υπηρεσιών cloud computing, όπως η Amazon και η Microsoft, προσπαθούν να προχωρήσουν περισσότερο στον τηλεπικοινωνιακό τομέα, αναμένοντας πιθανά έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι telcos ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με την ικανότητα των public cloud για τη διαχείριση ενός δικτύου κινητής.

«Θέλω να το δω να λειτουργεί για τουλάχιστον ένα έως δύο τρίμηνα και να έχω έναν οδικό χάρτη για να μετακινήσω τουλάχιστον το 30-40% της πελατειακής μου βάσης μέχρι το 2025-2026», δήλωσε ο Mallik Rao, Chief Technology & Information Officer στην O2 Telefonica, που είναι επίσης γνωστή ως Telefonica Germany.

Το βασικό δίκτυο, το οποίο αποτελείται από διακομιστές υψηλής απόδοσης σε κέντρα δεδομένων, είναι η καρδιά ενός δικτύου κινητής, που δρομολογεί με ασφάλεια δεδομένα και κλήσεις σε υψηλές ταχύτητες. Ένα public cloud θα μειώσει το κόστος, θα αυξήσει την κλίμακα και θα επιτρέψει την πραγματοποίηση επισκευών χωρίς διακοπή της υπηρεσίας.

Η αμερικανική Dish έγινε το 2021 η μόνη εταιρεία τηλεπικοινωνιών που χρησιμοποίησε το AWS cloud για το βασικό της δίκτυο.

Η παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακού cloud αναμένεται να φτάσει τα 108,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 από 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, καθιστώντας την κινητήρια δύναμη ανάπτυξης για εταιρείες όπως η Amazon.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

AWS Telefonica
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αβεβαιότητα και οι επενδύσεις σε AI πιέζουν τις τηλεπικοινωνιακές συμφωνίες

Χωρίς ΗΠΑ και Κίνα η νέα πρωτοβουλία για τα υποθαλάσσια καλώδια

Η ΕΕ προτείνει νέους κανόνες πρόσβασης για δορυφορικές υπηρεσίες κινητής

InnoHealthServ: Η ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει νέα εποχή στη διοίκηση των νοσοκομείων

Από τα δεδομένα στη λήψη αποφάσεων: Η συμβολή του InnoHealthServ στα δημόσια νοσοκομεία

Η Sparkle και το GEANT ενισχύουν τις υποδομές Cloud για την επιστημονική κοινότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
  • Eurobank: Νέα δωρεά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
  • ISOMAT: Διακρίνεται από την EcoVadis για τις επιδόσεις της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Ο Armand Duplantis περνά πάνω από έναν «τοίχο» προϊόντων Lidl ύψους 5,50 μέτρων
  • THEON: Ανακοινώνει την εξασφάλιση νέων παραγγελιών ύψους €42 εκατ.
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.