Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Security

Κυβερνοάμυνα: Οι χώρες του G7 πραγματοποιούν άσκηση για τον χρηματοπιστωτικό τομέα

23/04/2024Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Security
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το G7 Cyber Expert Group ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε μια διασυνοριακή άσκηση στις 17 Απριλίου. Οι αρχές του G7, στο οποίο συμμετέχουν οι επικεφαλής και υπουργοί των κυβερνήσεων των κυριότερων βιομηχανικών κρατών παγκοσμίως, πραγματοποιούν τακτικά ασκήσεις για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να συντονίσουν και να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά την αντίδρασή τους σε περίπτωση εκτεταμένου περιστατικού στον κυβερνοχώρο, που θα επηρεάσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο πρωταρχικός στόχος της άσκησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν να ενισχυθεί η ικανότητα των χρηματοπιστωτικών αρχών του G7 να επικοινωνούν και να συντονίζουν αποτελεσματικά τις αντίστοιχες αντιδράσεις τους, ώστε να διευκολυνθεί η διαχείριση κρίσεων σε περίπτωση σημαντικού διασυνοριακού περιστατικού στον κυβερνοχώρο που επηρεάζει τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Η άσκηση βασίστηκε σε προηγούμενες προσομοιώσεις και εργαστήρια, τα οποία επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση σχετικών περιστατικών, στη διαχείριση της ανάκαμψης και στην επικοινωνία σε περίπτωση κρίσης.

Για τη βελτιστοποίηση του συντονισμού μεταξύ των χρηματοπιστωτικών αρχών του G7, η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε μια υποθετική μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση, σε υποδομές και οντότητες της χρηματοπιστωτικής αγοράς, σε όλες τις δικαιοδοσίες του G7. Στην άσκηση συμμετείχαν 23 χρηματοπιστωτικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Οικονομικών, των κεντρικών τραπεζών, των τραπεζικών εποπτικών αρχών και των αρχών της αγοράς, καθώς και συμμετέχοντες από τον ιδιωτικό τομέα.

Με τη διεξαγωγή τέτοιων ασκήσεων, «η ομάδα εμπειρογνωμόνων του G7 για τον κυβερνοχώρο στοχεύει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και στην ελαχιστοποίηση των διαταραχών σε όλες τις δικαιοδοσίες της G7. Η άσκηση επιτρέπει στις χρηματοπιστωτικές αρχές του G7 να συνεχίσουν να ενσωματώνουν τις πολλαπλές γραμμές προσπάθειας που απαιτούνται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός περιστατικού».

«Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο και διασυνδεδεμένο κόσμο, ο διασυνοριακός συντονισμός, η ετοιμότητα αντιμετώπισης περιστατικών και η ανταλλαγή πληροφοριών παραμένουν προτεραιότητες του G7. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων για τον κυβερνοχώρο συνεργάζεται για την κυβερνοασφάλεια και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις κυβερνοαπειλές που τίθενται για το χρηματοπιστωτικό σύστημα» σημειώνεται, χαρακτηριστικά, στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

banks Cybersecurity g7
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Gen Z χρησιμοποιεί την AI πιο ενεργά από κάθε άλλη γενιά και τη βλέπει ως φίλο

Πάνω από 58.000 phishing emails μεταμφιεσμένα σε φωνητικά μηνύματα

Η Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2026

Η ΤΝ και η δύναμη των ανοιχτών πληροφοριών σε λάθος χέρια και γιατί όλοι θα μπορούσαμε να γίνουμε στόχος απάτης

Οι απατεώνες επιστρατεύουν την ΤΝ για να υποδυθούν brands και να πλήξουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Η TrendAI κατακτά την πρώτη θέση στο benchmark κυβερνοασφάλειας Agentic AI του CyberGym με ποσοστό επιτυχίας 97%

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Η Πειραιώς χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική
  • Bolt: Οι τάσεις αστικής κινητικότητας για το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα
  • Performance Technologies: Eνδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του α’ εξαμήνου 2026
  • Νέο ορόσημο για τη ναυτική εκπαίδευση στη Χίο
  • Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οικονομικά Αποτελέσματα Α ’Εξαμήνου 2026
  • Οι οργανώσεις παραγωγών οπωροκηπευτικών ακόμη δεν τα βγάζουν πέρα με τους μεγάλους εμπόρους λιανικής
  • Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2026
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Τέθηκε σε λειτουργία η Ενιαία Πλατφόρμα Αναφορών του Cyber Resilience Act από τον ENISA
  • Τέλος εποχής για τον SQL Server 2016: Πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να αποφύγουν την παγίδα της «αναγκαστικής» αναβάθμισης
  • CISOs 2026: Πιο σίγουροι, αλλά πιο πιεσμένοι από ποτέ
  • Cyber Resilience Act: Νέες υποχρεώσεις αναφοράς για όλους τους κατασκευαστές προϊόντων με ψηφιακά στοιχεία
  • Η επιλογή για τον σωστό βιομηχανικό πίνακα
  • Revolut Data Breach: Όταν ένα κυβερνητικό email γίνεται όχημα διαρροής δεδομένων
  • Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.