Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 4 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Στο ευρωπαϊκό «μικροσκόπιο» ψηφιακά οικοσυστήματα και δωρεάν υπηρεσίες

09/02/2024Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ, οι οποίες ερευνούν τις συγχωνεύσεις του Big Tech και την ισχύ των συγκεκριμένων εταιρειών στην αγορά, θα λαμβάνουν υπόψη τόσο τα ψηφιακά οικοσυστήματα όσο και τον αντίκτυπο των δωρεάν προϊόντων ή υπηρεσιών, όπως δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Margrethe Vestager.

Η Vestager προχώρησε στα συγκεκριμένα σχόλια καθώς ανακοίνωσε μια νέα ενημέρωση στους κανόνες που είναι γνωστοί ως Market Definition Notice, οι οποίοι καθορίζουν εάν οι εταιρείες έχουν την ισχύ να «καταπνίξουν» τους ανταγωνιστές τους ή να ελέγξουν τις τιμές.

Οι νέες αλλαγές ακολουθούν κριτική από δικηγόρους και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι αντιμονοπωλιακές νομοθεσίες και οι νόμοι περί συγχωνεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να συμβαδίσουν με την εποχή, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογική αγορά και με εταιρείες που προσφέρουν δωρεάν προϊόντα ή υπηρεσίες με αντάλλαγμα τα δεδομένα των χρηστών.

Ο τρόπος με τον οποίο οι ρυθμιστικές αρχές ορίζουν τις αγορές μπορεί να τους βοηθήσει να μετρήσουν την «ισχύ» μιας εταιρείας σε μια συγχώνευση, τη δύναμή της να αποκλείσει τους ανταγωνιστές σε μια υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, αλλά και τις παραχωρήσεις που αποσπούν από αυτές τις εταιρείες.

Σε σχέση με το Big Tech, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάζει τώρα τις πλατφόρμες και τα ψηφιακά οικοσυστήματα, τα οποία είναι προϊόντα που «χτίζονται» γύρω από ένα mobile λειτουργικό σύστημα, για να καθορίζει την ισχύ μιας εταιρείας στην αγορά, καθώς και τα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται δωρεάν.

Το μερίδιο αγοράς μιας εταιρείας θα μπορούσε, επίσης, να καθοριστεί με βάση τις πωλήσεις, τη χωρητικότητα ή τον αριθμό των ενεργών χρηστών, αλλά και τις επισκέψεις στην ιστοσελίδα της.

Η καινοτομία, ιδίως η ανάπτυξη νέων προϊόντων και στοιχεία που δεν αφορούν σε τιμές, όπως η αξιόπιστη προσφορά και η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών, θα λαμβάνει μεγαλύτερη έμφαση. Ένα άλλο νέο στοιχείο είναι η συμπερίληψη των εισαγωγών και ο αντίκτυπός τους στις επιχειρήσεις της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

big tech europe
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

gov.gr & gov.gr messenger: προσωποποιημένη και ενιαία εμπειρία εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων

Ερευνητές ζητούν από τις ΗΠΑ συντονισμό για τον ρυθμό ανάπτυξης της AI

Η ElmiSystems εγκαινιάζει τη νέα της ψηφιακή εποχή με τρεις νέες ψηφιακές πλατφόρμες

Επιστολή 25 βουλευτών ζητά εμπορική αντίδραση των ΗΠΑ για τον DMA

Οι ευρωπαϊκοί περιορισμοί στους προμηθευτές αυξάνουν το κόστος των δικτύων

Κοινωνία της Πληροφορίας: έργα 3,1 δισ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το 70% των ελληνικών επιχειρήσεων χρησιμοποιεί ΑΙ, σύμφωνα με την ΕΚΤ
  • Ξεπέρασε το 1 τρισ. ο ακαθάριστος πλούτος των νοικοκυριών στο τέλος του 2025
  • The Media Business Game: ΣΚΑΪ, Alter Ego και ΑΝΤ1 ανοίγουν νέο κύκλο κινήσεων στα ελληνικά ΜΜΕ
  • Όμιλος ALTEX: Ισχυρή ανάπτυξη και υψηλές οικονομικές επιδόσεις το 2025
  • ΕΚΤ: Νέος οδηγός για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων στον χώρο της άμυνας
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 10,1% στο Λιανικό Εμπόριο τον μήνα Μάιο 2026
  • COSMOTE TELEKOM: Στους “Europe’s Climate Leaders” των Financial Times για 4η συνεχόμενη χρονιά
RSS itsecuritypro.gr
  • Το botnet των 40 εκατ. δολαρίων: AI, Android TV Boxes και παιδικό λογισμικό στην υπηρεσία του κυβερνοεγκλήματος
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC,
  • Direct Liquid Cooling – Ψύξη Υψηλής Απόδοσης για AI Υποδομές
  • Το κυβερνοέγκλημα γίνεται συνδρομητική υπηρεσία: AI, malware και υποδομές «ως υπηρεσία»
  • Η «Στρογγυλή Θεά» της Κυβερνοασφάλειας
  • Tο πρώτο AI Network Firewall παρουσιάζει η Check Point, για προστασία από τα “τυφλά σημεία” της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Fortinet Security Day Greece 2026 | 16 Σεπτεμβρίου στο Telekom Center Athens
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.