Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 13 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Oracle επεκτείνουν τη συνεργασία τους

11/01/2024infocomBy infocom2 Mins Read Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Oracle επεκτείνουν τη συνεργασία τους με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας (MoU), στις 10 Ιανουαρίου 2024. Κοινή φιλοδοξία αυτής της πρωτοβουλίας είναι η επιτάχυνση της καινοτομίας, το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών και η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της Τράπεζας ως χρηματοοικονομικού οργανισμού νέας γενιάς.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές cloud και ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοπιστωτικών εφαρμογών λογισμικού, στοχεύοντας στην υλοποίηση πρωτοπόρων και ασφαλών τραπεζικών υπηρεσιών που συμμορφώνονται με το κανονιστικό πλαίσιο και τις πρωτοβουλίες για βιώσιμη ανάπτυξη με μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη αναπτύξει τεχνογνωσία σε πολλαπλές περιοχές τεχνολογίας της Oracle, όπως μεταξύ άλλων το hybrid & public cloud για τη φιλοξενία προηγμένων λύσεων ηλεκτρονικής τραπεζικής, ανάλυσης δεδομένων, ασφάλειας χρηστών και πληροφοριακών συστημάτων. Με αφορμή τη νέα στρατηγική συμφωνία, η Τράπεζα θα μπορέσει να εξελίξει τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού της, μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης και πιστοποίησης σε σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογίες.

Ο κ. Χάρης Μαργαρίτης, Group Chief Operating Officer (COO) της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε σχετικά: «Η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει σε στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις δυνατότητές τους σε παγκόσμια κλίμακα. Η συνεργασία με την Oracle ενισχύει και βελτιώνει τις επιχειρηματικές και πληροφοριακές λειτουργίες της Τράπεζας, ενώ ενδυναμώνεται η τεχνολογική στρατηγική της στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της επιχειρησιακής της αποδοτικότητας, ανθεκτικότητας και καινοτομίας».

O κ. Στέφανος Διονυσόπουλος, Country Leader Oracle Ελλάδας και Cluster Leader για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Βουλγαρία, δήλωσε: «Η υπογραφή της στρατηγικής αυτής συμφωνίας ανοίγει στην ουσία ένα νέο κεφάλαιο στην υπερεικοσαετή συνεργασία μας με την Τράπεζα. Η Oracle ως στρατηγικός συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς θα συμβάλει περαιτέρω στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, στον εκμοντερνισμό των κρίσιμων υποδομών και λειτουργιών της με αξιοποίηση τεχνολογιών όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η σύγχρονη διαχείριση δεδομένων και η χρήση industry-leading Cloud native εφαρμογών για την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Oracle τράπεζα Πειραιώς
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μνημόνιο συνεργασίας Grid Telecom – 4iG

Η CPI σε συνεργασία με τη Νo POD φέρνουν νέα εποχή στις παραδόσεις

Η Aboutnet απορροφά το πελατολόγιο και τα στελέχη της MyWebDesign

Η Amazon και η Anthropic ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Η Wolt και η Dott ενώνουν δυνάμεις και φέρνουν τη μικροκινητικότητα στο Wolt+

Enterprise Greece και Invest Cyprus ανανεώνουν το μνημόνιο συνεργασίας τους

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • GEP: Έναρξη της Πανελλήνιας Έρευνας για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία
  • Το κόστος απασχόλησης παραμένει βασική πρόκληση για τις επιχειρήσεις
  • Qualco και Cenobe: Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τη Mysten Labs και την xMoney
  • SmartTalks #116: Άρης Ξυπολιτόπουλος, Business Basics – Επιστροφή στην ουσία του επιχειρείν!
  • Αγγελική Τριανταφύλλου: Η Ελληνο-Σουηδή επιστήμονας φιναλίστ για Βελτίωση γεύσης και υφής
  • Ευάγγελος Ελευθερίου: Ο Ελληνο-Ελβετός εφευρέτης φιναλίστ για Επαναπροσδιορισμό της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «φούσκα» των ψηφιακών συνδρομών: Γιατί το AI ακριβαίνει ενώ οι παροχές μειώνονται;
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ransomware 2026: Η Kaspersky αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και τακτικές των κυβερνοεγκληματιών
  • Nέα PowerWalker Marine UPS διανέμει η Professional Services
  • Το Νέο Πρόσωπο του Ransomware το Α’ Τρίμηνο του 2026: Λιγότερες Ομάδες, Πιο Επιθετικές Τακτικές
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.