Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 4 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Στο στόχαστρο των καταναλωτικών οργανώσεων η ad-free υπηρεσία της Meta

30/11/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η συνδρομητική υπηρεσία της Meta Platforms, που διατέθηκε στην Ευρώπη αυτόν τον μήνα, παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους καταναλωτές, όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη καταναλωτική οργάνωση της Ευρώπης, προωθώντας το παράπονο της προς τις αρχές προστασίας του καταναλωτή.

Η κοινή καταγγελία που κατατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτή (BEUC) και 18 μέλη της (μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές ΕΚΠΟΙΖΩ και ΚΕΠΚΑ) προς το δίκτυο των αρχών προστασίας των καταναλωτών (CPC) ήρθε δύο ημέρες αφότου η NOYB υπέβαλε καταγγελία στην αυστριακή αρχή προστασίας της ιδιωτικότητας, λέγοντας ότι η νέα υπηρεσία της Meta ισοδυναμεί με πληρωμή ενός τέλους για τη διασφάλιση του απορρήτου.

Η BEUC αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα. «Η Meta παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ για τους καταναλωτές χρησιμοποιώντας αθέμιτες, παραπλανητικές και επιθετικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένου του μερικού αποκλεισμού των καταναλωτών από τη χρήση των υπηρεσιών της, για να τους αναγκάσει να λάβουν γρήγορα μια απόφαση και παρέχοντας παραπλανητικές και ελλιπείς πληροφορίες στη διαδικασία», υποστήριξε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της BEUC, Ursula Pachl.

«Η επιλογή για τους χρήστες να αγοράσουν μια συνδρομή χωρίς διαφημίσεις εξισορροπεί τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών, ενώ δίνει στους χρήστες επιλογές και επιτρέπει στη Meta να συνεχίσει να εξυπηρετεί όλους τους ανθρώπους στην ΕΕ, τον ΕΟΧ και την Ελβετία», τόνισε ο διαδικτυακός κολοσσός.

Η BEUC σημείωσε ότι είναι πιθανό τα δεδομένα των χρηστών να συνεχίσουν να συλλέγονται και να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, ακόμη και αν επιλέξουν τη νέα υπηρεσία. Αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόβλημα με το «πολύ υψηλό κόστος συνδρομής για υπηρεσία χωρίς διαφημίσεις», το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει τους χρήστες.

«Σε αυτό το τίμημα, οι καταναλωτές απλώς θα συναινέσουν στη δημιουργία προφίλ και την παρακολούθηση της Meta, που είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο τεχνολογικός κολοσσός. Δεν θα πρέπει να ζητείται από τους ανθρώπους να πληρώνουν για την προστασία του απορρήτου τους», υπογράμμισε η Pachl.

Η υπηρεσία χωρίς διαφημίσεις της Meta κοστίζει 9,99 ευρώ μηνιαίως για χρήστες web και 12,99 ευρώ για χρήστες iOS και Android. Η Meta είπε ότι αυτές οι τιμές είναι σύμφωνες με τις premium υπηρεσίες YouTube και Spotify της Google και του Netflix.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

beuc europe facebook Meta
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο website για τη Νέα Εγνατία Οδό από τη Sleed

ΟΤΕ, Nova ICT, κατασκευαστικές και εταιρείες πληροφορικής στον διαγωνισμό για τις 1.000 κάμερες

DOTSOFT & Evolution Projects: δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Αλμωπίας

Η LG Electronics λανσάρει αερόψυκτο φυγοκεντρικό ψύκτη για AI Data Centers

Στα 5 εκατ. τα βιομηχανικά ρομπότ που λειτουργούσαν παγκοσμίως το 2025

DOTSOFT: ο Δήμος Ωραιοκάστρου στην εποχή της έξυπνης πόλης με έργο Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • The Media Business Game: Η πρεμιέρα του ΣΠΟΡ FM TV, οι επαφές για τη Nova και η νέα θυγατρική της Alter Ego Media
  • Στα €345εκ. ο Τζίρος των 3 Μεγαλύτερων Retailers Αθλητικών Ειδών στο 8μηνο
  • Ν. Παπαθανάσης: Με πόρους του ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στο Ρέμα Ξερέα
  • ΥΠΑ: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το οκτάμηνο του 2026 στα 24 αεροδρόμια!
  • Trade Republic: Νέος τρεχούμενος λογαριασμός χωρίς προμήθεια με επιτόκιο 3%
  • Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Ενημέρωση για τον φόρτο και τον χρόνο εξέτασης των υποθέσεων
  • Στ.Παπασταύρου: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για την προστασία της Δυτικής Αττικής»
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
  • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
  • Νέα μελέτη: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη
  • Η ESET παρουσιάζει νέες λειτουργίες B2B για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
  • Ransomware: Ρεκόρ επιθέσεων τον Αύγουστο – αλλά οι αδυναμίες παραμένουν οι ίδιες
  • Η κυβερνοασφάλεια δεν καθυστερεί από την τεχνολογία – αλλά από την ίδια την επιχείρηση
  • Check Point και NVIDIA ενισχύουν την ασφάλεια των AI Agents με έλεγχο των ενεργειών τους σε πραγματικό χρόνο
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.