Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Η Ευρωπαική Ένωση εκτοξεύει δορυφόρους του Galileo από τις ΗΠΑ

24/10/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η SpaceX κατέληξε σε συμφωνία για την εκτόξευση τεσσάρων δορυφόρων του συστήματος Galileo μέσα στο επόμενο έτος, σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Δύο δορυφόροι που θα εκτοξευτούν με τους πυραύλους Falcon 9 του Elon Musk θα προστεθούν στους 28 που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, για τη λειτουργία του παγκόσμιου συστήματος πλοήγησης της Ευρώπης.

Η συμφωνία πρέπει να λάβει την τελική έγκριση από την εκτελεστική εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί πριν από το τέλος του 2025. Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε στην WSJ ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι ο αστερισμός του Galileo θα συνεχίσει να παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες τους επόμενους μήνες και χρόνια».

Οι πύραυλοι Falcon 9 που θα μεταφέρουν τους δορυφόρους του Galileo θα εκτοξευθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Διευθυντή Πλοήγησης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, Javier Benedicto. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιθυμούσε να βασιστεί σε μια αμερικανική εταιρεία για την μεταφορά ζωτικής σημασίας υποδομής στο διάστημα, αλλά ο πόλεμος στη Ρωσία και οι καθυστερήσεις στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ariane έχουν αφήσει την ήπειρο χωρίς άλλες επιλογές, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι.

Το ευρωπαϊκό σύστημα Galileo ανταγωνίζεται το GPS των ΗΠΑ, το Beidou της Κίνας και το GLONASS της Ρωσίας. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια που δορυφόροι του Galileo εκτοξεύονται εκτός ευρωπαϊκού έδαφος.

Τα συστήματα του Musk δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την εκτόξευση δορυφόρων της ΕΕ που περιέχουν διαβαθμισμένο εξοπλισμό. Η WSJ αναφέρει ότι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και την ΕΕ βρίσκονται σε συνομιλίες για μια συμφωνία, με στόχο την προστασία του εξοπλισμού, που χρησιμοποιείται για τις ευρωπαϊκές στρατιωτικές επικοινωνίες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθε πρόσφατα σε αντιπαράθεση με τον Musk για την εποπτεία του περιεχομένου στο X, κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο ότι επέτρεψε την άνθηση της παραπληροφόρησης. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Insider ανέφερε ότι ο Musk σκέφτηκε να αποσύρει το X από την Ευρώπη, ως απάντηση σε νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

europe Galileo satellite spacex
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

QnR Group: νέο στρατηγικό έργο Digital Health για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Ο Τραμπ ζητά «μέρισμα» από τα data centers προς τις τοπικές κοινότητες

Οι δαπάνες πληροφορικής θα ξεπεράσουν τα 7 τρισ. δολάρια το 2027

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγκαινιάστηκε το νέο έξυπνο κτίριο του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον Δημόκριτο

Η DOTSOFT επεκτείνει τη συμμετοχή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καλαμαριάς

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • GR8 Communication: Βραβείο για το καλύτερο ΑΙ Video στα Content Marketing Awards 2026
  • Δ. Παπαστεργίου: «Ψηφιακές λύσεις σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης»
  • Ν. Παπαθανάσης: 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Τρίπολης
  • Δικαίωση ΚΕΕΕ & Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων για τον Κανονισμό PPWR
  • Συμπράξεις της ΕΕ στον τομέα της έρευνας: Πράσινο φως για τα οικονομικά τους
  • Ν. Παπαθανάσης: 2,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων στην Κοζάνη
  • Στρατηγική συμφωνία Serdal Holding και AWG META
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
  • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
  • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
  • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
  • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
  • Τι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης
  • Συνεργασία Διανομής της Itway Hellas με την Nozomi Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.