Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 17 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Meta: Ετοιμάζει Facebook και Instagram με συνδρομή και χωρίς διαφημίσεις

03/10/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Meta Platforms εξετάζει ένα σχέδιο μέσω του οποίου θα προσφέρει συνδρομητική πρόσβαση στο Facebook και το Instagram, με ένα κόστος που θα φτάνει ακόμη και τα 14 δολάρια (13,36 ευρώ).

Μέσω αυτής της συνδρομής, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε εκδόσεις των δύο υπηρεσιών που δεν θα προβάλουν διαφημίσεις – διαφορετικά, θα πρέπει να βλέπουν εξατομικευμένες διαφημίσεις στις δωρεάν εκδόσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Meta θα χρεώνει περίπου 10 ευρώ το μήνα, από desktop υπολογιστή, για έναν λογαριασμό Facebook ή Instagram και περίπου 6 ευρώ για κάθε επιπλέον συνδεδεμένο λογαριασμό.

Σε mobile συσκευές, η τιμή για κάθε μεμονωμένο λογαριασμό θα φτάνει περίπου τα 13 ευρώ, καθώς η Meta θα συνυπολογίζει και τις προμήθειες που χρεώνονται από τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της WSJ.

Η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με πρόστιμο 390 εκατομμυρίων ευρώ από τον Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας, με την αρχή να ενημερώνει τον τεχνολογικό κολοσσό ότι δεν μπορεί να στείλει διαφημίσεις στους χρήστες με βάση τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα.

Στη συνέχεια, η Meta ανέφερε ότι σκοπεύει να ζητήσει τη συγκατάθεσή των χρηστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προτού επιτρέψει στις επιχειρήσεις να στοχεύσουν διαφημίσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί μια σειρά κανονιστικών απαιτήσεων.

Η Meta δηλώνει τώρα στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ότι ελπίζει να εφαρμόσει το νέο πλάνο, το οποίο αποκαλεί «subscription no ads» (SNA), μέσα στους επόμενους μήνες, για τους χρήστες στην Ευρώπη.

Ένας εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι η εταιρεία πιστεύει σε «δωρεάν υπηρεσίες που υποστηρίζονται από εξατομικευμένες διαφημίσεις», αλλά διερευνά «επιλογές για να διασφαλίσουμε ότι συμμορφωνόμαστε με τις εξελισσόμενες ρυθμιστικές απαιτήσεις».

Οι New York Times ανέφεραν ότι η Meta εξετάζει επί πληρωμή εκδόσεις του Facebook και του Instagram, χωρίς διαφημίσεις, για χρήστες που διαμένουν στην ΕΕ, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο θα κοστίζουν.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

europe facebook Instagram Meta
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΕ επιβάλλει στην Google αλλαγές για Android και Search

Η Huawei ενισχύει πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα με ολοκληρωμένες υποδομές δεδομένων

Νέα Υόρκη: Αναστολή κρατικών αδειών για μεγάλα κέντρα δεδομένων AI

Το μέλλον της Υγείας ξεκίνησε: η WINGS παρουσιάζει το Νοσοκομείο του Μέλλοντος στο Αρεταίειο

Η Microsoft διευρύνει τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας στη Νότια Ευρώπη

Η ζήτηση AI αυξάνει την κατανάλωση ρεύματος των data centers

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΚΤ: Εκδήλωση για την ασφαλή διάθεση και αξιοποίηση δημόσιων δεδομένων στη νέα ψηφιακή εποχή
  • Ν. Παπαθανάσης: Δυνατότητα υπερδέσμευσης πόρων κατά 30% για το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»
  • Space Hellas: Ο Σταύρος Μουστάκας αναλαμβάνει Διευθυντής Πωλήσεων
  • ΕΚΟ Charge&Go: Συνεργασία-πρότυπο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στους δημόσιους χώρους
  • Naval Group-PPC Inspectra: Υπογραφή συμφωνίας για υποστήριξη συντήρησης των φρεγατών FDI
  • Επιμελητήριο Αχαΐας – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Συνεργασία για την διασύνδεση της γνώσης με την επιχειρηματικότητα
  • Νέα καταληκτική ημερομηνία για τo «Εξοικονομώ 2021, 2023, 2025» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους»
RSS itsecuritypro.gr
  • Ο Σταύρος Μουστάκας αναλαμβάνει Διευθυντής Πωλήσεων στη Space Hellas
  • Η AWS λανσάρει δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα AI για προγραμματιστές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη
  • Η PRONET κατακτά την πιστοποίηση Fortinet Engage Preferred Services Partner (EPSP)
  • Η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει τις δυνατότητες των κυβερνοεγκληματιών σύμφωνα με έκθεση της ESET για το τοπίο των απειλών
  • Κοινή προειδοποίηση για ρωσική εκμετάλλευση δικτυακών αδυναμιών παγκοσμίως
  • Η Microsoft διευρύνει τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας στη Νότια Ευρώπη
  • Ο Αρχιτέκτονας της Ανθεκτικότητας – Η νέα αποστολή του CISO και το όραμα του RESICONx
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.