Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 27 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Η Μεγάλη Βρετανία ανοίγει νέο κεφάλαιο στη ρύθμιση της ψηφιακής αγοράς

20/09/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read IT Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Εγκρίθηκε, από το βρετανικό κοινοβούλιο, η νομοθεσία που εισάγει ένα νέο καθεστώς για την εποπτεία περιεχομένου από τις διαδικτυακές πλατφόρμες και υπηρεσίες, καθιερώνοντας την τηλεπικοινωνιακή αρχή Ofcom ως τον κύριο ρυθμιστή για το διαδίκτυο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια των τελικών σταδίων έγκρισης του νομοσχεδίου στη Βουλή των Λόρδων, ο Λόρδος Parkinson του Whitley Bay επανέλαβε ότι η πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης είναι «να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο για το διαδίκτυο, ιδιαίτερα για τα παιδιά», προσθέτοντας ότι η προσοχή στρέφεται τώρα «στην Ofcom, που είναι έτοιμη να το εφαρμόσει – και να το κάνει γρήγορα».

Η νομοθεσία εξουσιοδοτεί την Ofcom να επιβάλλει πρόστιμα έως και 10% (ή έως 18 εκατ. βρετανικές λίρες, όποιο είναι υψηλότερο) του ετήσιου τζίρου μιας εταιρείας, για παραβιάσεις του καθεστώτος.

Το Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο βρίσκεται υπό διαμόρφωση εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Μεγάλης Βρετανίας έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην αντιμετώπιση μιας σειράς ανησυχιών.

Το 2019, αυτές οι προσπάθειες πήραν τη μορφή μιας λευκής βίβλου, με έμφαση στους κανόνες για την αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου, αλλά και μια φιλοδοξία να αντιμετωπιστεί μια ευρεία δέσμη διαδικτυακών δραστηριοτήτων που μπορεί να θεωρηθούν επιβλαβείς. Η προσπάθεια μετατράπηκε σε νομοσχέδιο που τελικά δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2021.

Η προτεινόμενη νομοθεσία συνέχισε να ενισχύεται ως προς το εύρος της. Οι αλλαγές στο κυβερνών Συντηρητικό κόμμα έχουν οδηγήσει σε μια διαδοχή διαφορετικών υπουργών που τέθηκαν επικεφαλής της νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένων των Oliver Dowden και Nadine Dorries — οι οποίοι, στην περίπτωση της Dorries, πίεσαν ώστε να επιταχυνθεί η εφαρμογή της ποινικής ευθύνης για τους CEO τεχνολογίας.

Ένα σημαντικό σκέλος της διαμάχης γύρω από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επικεντρώνεται στον πιθανό αντίκτυπο στην ασφάλεια και το απόρρητο, καθώς παρέχει σημαντικές εξουσίες στην Ofcom, βάσει των οποίων θα απαιτεί από τις πλατφόρμες να «σαρώνουν» το περιεχόμενο των μηνυμάτων για παράνομο υλικό.

Μια σειρά κρυπτογραφημένων πλατφορμών και υπηρεσιών έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενέχουν τέτοιες εξουσίες – με αρκετές γνωστές εταιρείες να απειλούν να αποχωρήσουν από τη Βρετανία, εκτός εάν το νομοσχέδιο τροποποιηθεί για να διασφαλίσει την ισχυρή κρυπτογράφηση.

Η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από μια άμεση σύγκρουση με τις μεγάλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp, παρακάμπτοντας το ζήτημα της κρυπτογράφησης με μια προσεκτικά διατυπωμένη υπουργική δήλωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Αλλά, και πάλι, οι ειδικοί σε θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας παραμένουν ανήσυχοι.

«Σήμερα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας να δημιουργήσουμε μια ασφαλέστερη ζωή στο διαδίκτυο, για παιδιά και ενήλικες, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλοι στην Ofcom αισθάνονται προνομιούχοι που τους ανατίθεται αυτός ο σημαντικός ρόλος και είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτούς τους νέους νόμους», δήλωσε η Dame Melanie Dawes, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ofcom.

«Πολύ σύντομα, αφότου το νομοσχέδιο λάβει τη βασιλική συγκατάθεση, θα ενημερώσουμε για το πρώτο σύνολο προτύπων που θα περιμένουμε να πληρούν οι εταιρείες τεχνολογίας, για την αντιμετώπιση παράνομων διαδικτυακών βλαβών, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, της απάτης και της τρομοκρατίας».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

britain safety
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η DOTSOFT αναλαμβάνει την ψηφιακή ανάδειξη του προσκυνηματικού κεφαλαίου της Πιερίας

Η έλλειψη ενέργειας και γης ωθεί τα AI data centres εκτός πόλεων

Το 90% των παρόχων αναμένει έσοδα από συνδεσιμότητα υποδομών AI

Τα κέντρα δεδομένων AI αλλάζουν τον χάρτη των ημιαγωγών

Τραμπ: «Κάνουν λάθος» οι κοινότητες που απορρίπτουν τα data centers

Pew: Αυξάνονται γρήγορα οι ιστοσελίδες με ενδείξεις περιεχομένου από AI

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ε.Β.Ε.Π. και Νεπάλ
  • ΣΕΒΕ: Ολοκληρώθηκε η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τα Επίτιμα Μέλη
  • “Πράσινες Ανάσες για την Αττική”: Πρόγραμμα 60,4 εκ. ευρώ για 13 παρεμβάσεις
  • Η Revolut λανσάρει το EURR, το πρώτο της stablecoin συνδεδεμένο με το ευρώ
  • Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • ΥΠΕΚΑ: Επανεκκινεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης
  • Back to School & Back to Work: Η νέα καθημερινότητα οικογενειών και τεχνολογίας
RSS itsecuritypro.gr
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.