Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Γαλλία: Η Apple θα ενημερώσει το iPhone 12, μετά το «stop» στις πωλήσεις

15/09/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT Προϊόντα - Υπηρεσίες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Apple θα προχωρήσει σε ενημέρωση του iPhone 12, ώστε να είναι συμβατό με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Agence France-Presse και όπως επιβεβαιώνει το Politico.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, δεσμεύτηκε να παράσχει μια ενημέρωση λογισμικού μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε στο Politico Γάλλος αξιωματούχος του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής της χώρας.

«Αυτό σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμών που χρησιμοποιείται από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές και όχι με ανησυχία για την ασφάλεια. Από τότε που παρουσιάστηκε το 2020, το iPhone 12 έχει πιστοποιηθεί και έχει αναγνωριστεί ότι πληροί ή υπερβαίνει όλους τους ισχύοντες κανονισμούς και πρότυπα SAR σε όλο τον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

«Θα εκδώσουμε μια ενημέρωση λογισμικού για τους χρήστες στη Γαλλία, ώστε να προσαρμοστεί στο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές. Ανυπομονούμε να συνεχίσει το iPhone 12 να είναι διαθέσιμο στη Γαλλία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας από το Cupertino.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γαλλικός Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων ζήτησε από την Apple να αποσύρει τη συσκευή από την τοπική αγορά, καθώς οι δοκιμές που πραγματοποίησε, όπως δήλωσε, έδειξαν ότι το SAR του iPhone 12 υπερέβη ελαφρώς το νόμιμο όριο.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, φέρονται να δήλωσαν τότε ότι έχουν προχωρήσει, και αυτές με τη σειρά τους, σε εξέταση των πιθανών κινδύνων για την υγεία.

Όταν η Apple ενημερώσει το λογισμικό, η γαλλική Εθνική Υπηρεσία Συχνοτήτων θα επαληθεύσει εάν η συσκευή συμμορφώνεται με τους κανόνες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, πρόσθεσε ο Γάλλος αξιωματούχος. Εάν αυτό ισχύει, η απόφαση για απόσυρση του iPhone 12 από την αγορά θα αντιστραφεί.

Ο Υπουργός Ψηφιακών Υπηρεσιών, Jean-Noël Barrot, η γαλλική ρυθμιστική αρχή και τα στελέχη της Apple συναντήθηκαν την Πέμπτη για να συζητήσουν το θέμα.

Την ίδια στιγμή, η ρυθμιστική αρχή του δικτύου τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις γαλλικές αρχές σχετικά με μια πανευρωπαϊκή λύση για τις ανησυχίες σχετικά με την ακτινοβολία με το iPhone 12 της Apple, που ώθησε τη Γαλλία να σταματήσει τις πωλήσεις του μοντέλου αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Apple france iphone iphone 12
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Samsung και Google παρουσιάζουν για πρώτη φορά τα νέα έξυπνα γυαλιά στην έκθεση Google I/O 2026

InnoHealthServ: Η ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει νέα εποχή στη διοίκηση των νοσοκομείων

Από τα δεδομένα στη λήψη αποφάσεων: Η συμβολή του InnoHealthServ στα δημόσια νοσοκομεία

Διαγωνισμός 515 εκατ. ευρώ για το νέο ψηφιακό σύστημα ταυτοτήτων και διαβατηρίων

Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ οι ειδικοί ΤΠΕ στην Ελλάδα

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για διασυνοριακή ανταλλαγή δικαιολογητικών και νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Διαθέτουμε 7,2 εκατ. ευρώ για τα σχολεία της Αττικής με 549 εργαστήρια πληροφορικής»
  • Η Ελλάδα υποχώρησε στην 50ή θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας
  • Το 46% των ευρωπαϊκών ΜμΕ δυσκολεύεται να βρει εργαζομένους με δεξιότητες
  • Όλα όσα μάθαμε στο AI Connected World 2026 – Από τα μεγάλα έργα στη μετρήσιμη αξία!
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.