Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 23 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

FCC: 100 Mbps download και 20 Mbps upload για όλους τους Αμερικανούς

01/08/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η επικεφαλής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC), Jessica Rosenworcel, πρότεινε έναν νέο εθνικό στόχο, σε σχέση με την πρόσβαση σε προσιτές ευρυζωνικές συνδέσεις, καλύπτοντας το 100% του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FCC, η Rosenworcel επιδιώκει να μετρήσει την πρόοδο της ευρυζωνικής ανάπτυξης, εστιάζοντας σε κρίσιμα χαρακτηριστικά όπως η οικονομική προσιτότητα, η υιοθέτηση, η διαθεσιμότητα και η δίκαιη πρόσβαση.

«Στον σημερινό κόσμο, όλοι χρειάζονται πρόσβαση σε προσιτό, υψηλής ταχύτητας Διαδίκτυο, χωρίς εξαιρέσεις», δήλωσε η Rosenworcel. «Ήρθε η ώρα να συνδέσουμε τους πάντες, παντού. Οτιδήποτε λιγότερο από 100 τοις εκατό δεν είναι αρκετά καλό».

Το υπάρχον πρότυπο, που καθιερώθηκε το 2015 και προβλέπει 25 Mbps download και 3 Mbps upload, αναμένεται να παρουσιάσει μια σημαντική αναβάθμιση. Ως μέρος του σχεδίου, η FCC προτείνει την αύξηση του εθνικού προτύπου σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στα 100 Mbps για download και 20 Mbps για upload, ωθώντας τους παρόχους να βελτιώσουν τις προσφορές τους και να προσεγγίσουν περισσότερους Αμερικανούς.

Προβλέποντας τις μελλοντικές απαιτήσεις, η Rosenworcel και η FCC προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και αναφέρονται σε έναν ξεχωριστό εθνικό στόχο για 1 Gbps για download και για 500 Mbps για upload, διασφαλίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν «στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής καινοτομίας».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «αυξάνοντας το εθνικό σταθερό ευρυζωνικό πρότυπο και θέτοντας φιλόδοξους στόχους, η FCC κάνει αποφασιστικά βήματα προς την ψηφιακή ένταξη, ανοίγοντας έναν κόσμο ευκαιριών στην εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις, την υγειονομική περίθαλψη και όχι μόνο».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ανακοίνωσε τον Ιούνιο τις κρατικές επιχορηγήσεις για το πρόγραμμα Broadband Equity, Access, and Deployment (BEAD), ύψους 42,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η χρηματοδότηση θα διανεμηθεί μεταξύ 50 πολιτειών και πέντε υπερπόντιων εδαφών, ως μέρος του φιλόδοξου σχεδίου του Biden για την επίτευξη καθολικής ευρυζωνικής πρόσβασης για όλους τους Αμερικανούς μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

broadband FCC
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε AI και ψηφιακές υποδομές στο επίκεντρο του Growthfund Summit

Οι συνδρομές 5G ξεπέρασαν τα 3 δισ. παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο

Vodafone: αναβάθμιση σε 100% οπτική ίνα στην ίδια τιμή

WiFi 7: η επόμενη γενιά συνδεσιμότητας έρχεται στην Inalan

OQ Technology Hellas: άμεση εκπομπή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης σε κινητά μέσω μικροδορυφόρων

Ψηφιακή Δεκαετία 2026: το στοίχημα περνά από τα δίκτυα στην αξιοποίηση της τεχνολογίας

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το 53% των εργοδοτών βλέπει παραγωγικά οφέλη από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης
  • Γιώργος Λαμπρινός, CEO, GEP: Στόχος ένας εθνικός δείκτης αναφοράς για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
  • ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων
  • Υπερταμείο: Υπογραφή Σύμβασης Παραχώρησης για την αξιοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας
  • THEON: Νέες παραγγελίες ύψους περίπου €70εκατ. – Επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξή της
  • Παπαστράτος – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FutuReady Greece
  • Zero Waste Forum και Zero Waste Festival ενισχύουν την πορεία της Τουρκίας
RSS itsecuritypro.gr
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Η DrayTek εισέρχεται στην εποχή του Wi-Fi 7 με το VigorAP 1070C
  • Microsoft: Tο μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται στα συστήματα, όχι στα μεμονωμένα μοντέλα
  • Δύο διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.