Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Open RAN: Επιβράδυνση στα έσοδα, μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης

20/07/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

H Dell’Oro προβλέπει ότι τα έσοδα από το Open RAN θα επιβραδυνθούν για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης, με την εταιρεία να αναφέρει, ως βασικό παράγοντα για αυτήν την εξέλιξη, τον «δισταγμό» των παρόχων.

Η Dell’Oro αναθεώρησε τις προσδοκίες για τα έσοδα, για την πενταετία που κλείνει το 2027, αναφέροντας πως θα παρουσιάσουν πτώση από 5% έως 10%.

Ο αντιπρόεδρος της Dell’Oro, Stefan Pongratz, σημείωσε ότι η υιοθέτηση του Open RAN έχει διαφοροποιηθεί μεταξύ των greenfield και brownfield παρόχων, καθώς οι υλοποιήσεις έχουν ωριμάσει.

Με τις greenfield επενδύσεις, μια εταιρεία κατασκευάζει τις δικές της, ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις, από την αρχή. Η επένδυση brownfield συμβαίνει όταν μια εταιρεία αγοράζει ή μισθώνει μια υπάρχουσα εγκατάσταση.

Η ανάλυση αναφέρει ότι η πτώση των εσόδων είναι «περισσότερο μια βραχυπρόθεσμη βαθμονόμηση παρά μια αλλαγή στη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή τροχιά», σημειώνοντας ότι, ούτως ή άλλως, η αναμόρφωση της αγοράς του RAN δεν αναμενόταν να είναι ομαλή.

«Ακόμα κι έτσι, η μακροπρόθεσμη θέση μας δεν έχει αλλάξει». «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το Open RAN είναι εδώ για να μείνει και η αυξανόμενη υποστήριξη από τους κατεστημένους προμηθευτές ενισχύει αυτήν την άποψη».

Ο Pongratz τόνισε ότι οι Samsung Networks, NEC, Fujitsu, Rakuten Symphony και Mavenir ήταν οι κορυφαίοι προμηθευτές Open RAN, βάσει των εσόδων που σημειώθηκαν από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 έως το τέλος Μαρτίου.

Ο ίδιος αναμένει από τους «κατεστημένους» προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των Ericsson και Nokia, να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε όλους τους τομείς του open και virtual RAN στο μέλλον.

Η Dell’Oro συνεχίζει να αναμένει ότι τα έσοδα από το Open RAN θα αντιπροσωπεύουν μεταξύ 15% και 20% της συνολικής αγοράς έως το 2027, ενώ προηγουμένως προέβλεπε ότι το άθροισμα θα ήταν μεταξύ 6 και 10 τοις εκατό φέτος.

Πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκοί πάροχοι προηγούνται, όσον αφορά στις ανακοινώσεις γύρω από το Open RAN και πως έχουν καθυστερήσει στην υλοποίηση.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Open RAN telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αβεβαιότητα και οι επενδύσεις σε AI πιέζουν τις τηλεπικοινωνιακές συμφωνίες

Χωρίς ΗΠΑ και Κίνα η νέα πρωτοβουλία για τα υποθαλάσσια καλώδια

Η ΕΕ προτείνει νέους κανόνες πρόσβασης για δορυφορικές υπηρεσίες κινητής

Η Sparkle και το GEANT ενισχύουν τις υποδομές Cloud για την επιστημονική κοινότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι 6G συνδέσεις προβλέπεται να φτάσουν τα 4,1 εκατ. το 2029

Ground Control to Major Tom

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Διαθέτουμε 7,2 εκατ. ευρώ για τα σχολεία της Αττικής με 549 εργαστήρια πληροφορικής»
  • Η Ελλάδα υποχώρησε στην 50ή θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας
  • Το 46% των ευρωπαϊκών ΜμΕ δυσκολεύεται να βρει εργαζομένους με δεξιότητες
  • Όλα όσα μάθαμε στο AI Connected World 2026 – Από τα μεγάλα έργα στη μετρήσιμη αξία!
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.