Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Αναπτύξτε καλύτερες σχέσεις αντί να ζητάτε μόνο chip, λέει η Ταϊβάν στην Ευρώπη

19/06/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Ευρώπη δεν μπορεί να αγνοήσει την επιθυμία της Ταϊβάν για «καλύτερες σχέσεις», σε περίπτωση που χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -όπως η Γερμανία- επιθυμούν να αποκτήσουν προηγμένες τεχνολογίες κατασκευής μικροτσίπ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν, Joseph Wu.

Μιλώντας σε μια σειρά μέσων μαζικής ενημέρωσης κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ευρώπη, ο Wu αμφισβήτησε τα κίνητρα που προσφέρει η Ευρώπη στην TSMC, όταν ρωτήθηκε σε σχέση με το γιατί ο κορυφαίος κατασκευής chipset από την Ταϊβάν δεν έχει ακόμη αποφασίσει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στη Γερμανία.

«Εάν η Ευρώπη έχει παράσχει πολύ θετικά κίνητρα και έχει μιλήσει στην TSMC με τρόπο που θα την κάνει να αισθανθεί άνετα, ότι η επένδυσή της στην Ευρώπη θα παράγει πολύ θετικά αποτελέσματα, η επένδυσή της στην Ευρώπη σίγουρα δεν πρόκειται να σταματήσει από την κυβέρνηση», είπε ο Wu.

«Αν και δεν είμαστε εγωιστές στο να σταματήσουμε την TSMC, για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε άλλες χώρες, σίγουρα ελπίζουμε ότι άλλες χώρες που θέλουν να προσελκύσουν την TSMC για επενδύσεις μπορούν επίσης να σκεφτούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ταϊβάν ή τη θέση της TSMC στην Ταϊβάν και τη θέση που βλέπει η Ταϊβάν σε αυτό το γεωστρατηγικό τοπίο», είπε.

Αντίθετα, ο Wu χαρακτήρισε την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ -όπου τα εργοστάσια της TSMC θα ολοκληρωθούν το επόμενο έτος- «συνομιλούντες εταίρους» και «πολύ καλούς εταίρους της Ταϊβάν», αντίστοιχα. Τα σχόλια του Wu αποτελούν, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, μια έντονη, αν και συγκαλυμμένη, κριτική, που βάζει στο στόχαστρο τη Γερμανία.

Ένας από τους κύριους στόχους του Wu στην Ευρώπη -σε ένα ταξίδι που τον οδήγησε στην Πράγα, τις Βρυξέλλες και το Μιλάνο- ήταν να αναζητήσει διπλωματική στήριξη για την Ταϊβάν από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

chipset europe Taiwan
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΕ προτείνει νέους κανόνες πρόσβασης για δορυφορικές υπηρεσίες κινητής

InnoHealthServ: Η ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει νέα εποχή στη διοίκηση των νοσοκομείων

Από τα δεδομένα στη λήψη αποφάσεων: Η συμβολή του InnoHealthServ στα δημόσια νοσοκομεία

Διαγωνισμός 515 εκατ. ευρώ για το νέο ψηφιακό σύστημα ταυτοτήτων και διαβατηρίων

Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ οι ειδικοί ΤΠΕ στην Ελλάδα

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για διασυνοριακή ανταλλαγή δικαιολογητικών και νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Διαθέτουμε 7,2 εκατ. ευρώ για τα σχολεία της Αττικής με 549 εργαστήρια πληροφορικής»
  • Η Ελλάδα υποχώρησε στην 50ή θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας
  • Το 46% των ευρωπαϊκών ΜμΕ δυσκολεύεται να βρει εργαζομένους με δεξιότητες
  • Όλα όσα μάθαμε στο AI Connected World 2026 – Από τα μεγάλα έργα στη μετρήσιμη αξία!
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.