Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Υπηρεσίες υποστήριξης από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων λαμβάνει η ΚτΠ

25/04/2023Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Διαγωνισμό συνολικής αξίας 38,282 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) με δικαίωμα προαίρεσης έως του ποσού των 20 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για να λάβει «Υπηρεσίες Εξειδικευμένης Τεχνικής και Επιχειρησιακής Υποστήριξης Ψηφιακών Δράσεων» ολοκλήρωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

Στόχος είναι η σύναψη συμφωνιών πλαισίου με 10 οικονομικούς φορείς, στους οποίους περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Αναλυτικά οι δέκα οικονομικοί φορείς που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία και επελέγησαν είναι οι: Grant Thornton, κοινοπραξία Pricewaterhousecoopers Business Solutions – ABK Solutions, Ερνστ & Γιανγκ, κοινοπραξία Lever Σύμβουλοι Ανάπτυξης – Remaco – ΙΑΠΕΤΟΣ, Deloitte Business Solutions, κοινοπραξία Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Υπολογιστών – ΙΝΙΤΙΑ, Diadikasia Business Consulting, κοινοπραξία KPMG – MAST, Planet και κοινοπραξία Priority Quality Consultants – Intraway – Bright Business.

Όπως εκτιμάται η ΚτΠ η οποία διαχειρίζεται περί τα 340 έργα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε διάφορες φάσεις ωριμότητας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4,3 δις. ευρώ έχει περιέλθει σε κρίσιμη καμπή.

Τα έργα υπό ωρίμανση από την ΚτΠ είναι συνολικού προϋπολογισμού 898 εκατ., ενώ σε αξιολόγηση – ανάθεση βρίσκονται έργα αξίας 805 εκατ. ευρώ.

Για τους επόμενους 6 μήνες σχεδιάζει την προκήρυξη έργων, αξίας 300 εκατ. ευρώ, η πλειοψηφία των οποίων χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τον Ιούνιο του 2026.

Πρόκειται για ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα στο οποίο καλείται να ανταπεξέλθει η ΚτΠ χωρίς να διαθέτει την αναγκαία ευελιξία από το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της.

Θεωρείται πιθανό μετά τις εθνικές εκλογές να χρειαστεί να επανεξεταστούν ορισμένα από τα έργα που έχουν σχεδιαστεί και πιθανότατα να γίνουν αλλαγές στο αντικείμενο ή στους χρόνους υλοποίησής τους, προκειμένου να μην χαθούν κονδύλια, ειδικά από το Ταμείο Ανάκαμψης για το οποίο δεν υφίσταται βεβαιότητα ότι θα αποφασιστεί χρονική παράταση.

Μεταξύ άλλων τα έργα που θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (προϋπολογισμού 12,322 εκατ.), το σύστημα μετεωρολογικής υποστήριξης της πολιτικής προστασίας (25 εκατ.), το μητρώο τουριστικών επιχειρήσεων – ΕΜΗΤΕ (10,185 εκατ.), το σύστημα παρακολούθησης οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων (80 εκατ.), την ανάπτυξη προγράμματος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς (17,949 εκατ.) κλπ. Τα περισσότερα από τα έργα του επόμενου διαστήματος είναι μικρού σχετικά προϋπολογισμού και αφορούν την ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των υπηρεσιών καθώς και την δημιουργία σύγχρονων εργαλείων του δημοσίου τομέα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Κοινωνία της Πληροφορίας ΚτΠ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η LG Electronics γίνεται προτιμώμενος συνεργάτης της NVIDIA για λύσεις τροφοδοσίας και ψύξης

    Εξαγορά της Αδελφοί Δοξιάδη «ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ» Α.Ε. από την Intertech

    Η CrediaBank ολοκλήρωσε την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην Παντελάκης Χρηματιστηριακή

    ICEYE & Nokia: ασφαλείς δορυφορικές επικοινωνίες για κυβερνήσεις και αμυντικούς φορείς

    Neptune Lines & MTIS: η νέα εποχή του Maritime Technology είναι ήδη εν πλω

    AdLink και Κωτσόβολος διευρύνουν τα όρια των Retail Media

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • Ο Νίκος Νικολακόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου του Ομίλου Κυριακού στην Ελλάδα
    • Ν. Κεραμέως: Σχέδιο νόμου για καθορισμό ορίων της ΤΝ στο ανθρώπινο δυναμικό
    • METLEN: Νέα συμφωνία προμήθειας γαλλίου με κορυφαία ιαπωνική εταιρεία
    • Spitogatos: Ανοδικά κινούνται οι Μέσες Ζητούμενες Τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών το 2026
    • Hubin: Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου Υφαντή
    • Πειραιώς: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακή Αυτονομία 60+»
    • Το Lidl House Athens άνοιξε τις πόρτες του: Ένα νέο σημείο συνάντησης
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
    • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
    • Νέα μελέτη: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη
    • Η ESET παρουσιάζει νέες λειτουργίες B2B για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
    • Ransomware: Ρεκόρ επιθέσεων τον Αύγουστο – αλλά οι αδυναμίες παραμένουν οι ίδιες
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.