Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 22 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Drones

Velos Rotors: επένδυση δύο εκατομμυρίων δολαρίων από την Marathon Venture Capital

06/04/2023infocomBy infocom3 Mins Read Drones
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Velos Rotors, πρωτοπόρος κατασκευάστρια ηλεκτρικών μη επανδρωμένων ελικοπτέρων κάτω των 25 κιλών για εμπορικές και κυβερνητικές εφαρμογές, ανακοινώνει την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Marathon Venture Capital. Η χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί για την ικανοποίηση της διεθνώς αυξανόμενης ζήτησης και την περαιτέρω εξέλιξη των καινοτόμων ελικοπτέρων της, που σήμερα αποτελούν τα πιο ασφαλή, αξιόπιστα και άκρως αποτελεσματικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παγκοσμίως στην κατηγορία τους.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο για ερασιτεχνικές χρήσεις. Παρ’ όλα αυτά, η χρήση τους από οργανισμούς και κυβερνήσεις παραμένει περιορισμένη. Η πλειοψηφία των αεροσκαφών αυτών μπορούν να μεταφέρουν περιορισμένου μεγέθους φορτίο, οι αποστάσεις που διανύουν είναι μικρές, δεν είναι αξιόπιστα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και συχνά αναφέρονται πτώσεις τους.

Τα μειονεκτήματα των πολυκόπτερων/multicopters πηγάζουν σε μεγάλο βαθμό από τη δομή και το σχήμα τους. Συγκεκριμένα, τα αεροσκάφη με πολλαπλούς έλικες, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σήμερα, είναι χαμηλής αξιοπιστίας. Οι έλικές τους καλύπτουν μικρή επιφάνεια και κατά συνέπεια χρειάζεται να περιστρέφονται σε υψηλές στροφές για να παράγουν την απαιτούμενη ώθηση. Κατά συνέπεια, η αυτονομία-αξιοπιστία τους είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα η χρήση τους να καθίσταται απαγορευτική για απαιτητικές εφαρμογές, κυρίως από οργανισμούς και κυβερνήσεις.

Η Velos Rotors κατασκευάζει καινοτόμα μη επανδρωμένα ηλεκτρικά ελικόπτερα κάτω των 25 κιλών. Η μοναδική σχεδίασή τους με δύο κινητήρες και πολλαπλά εφεδρικά συστήματα, η οποία και αποτελεί ευρεσιτεχνία της εταιρείας, προσφέρει κορυφαία αξιοπιστία και ασφάλεια, ενώ ο καινοτόμος σχεδιασμός του ελικοπτέρου μειώνει τον παραγόμενο θόρυβο και αυξάνει καθοριστικά την απόδοση του αεροσκάφους. Τα ελικόπτερα drones της Velos Rotors μεταφέρουν φορτίο πέντε κιλών για μία ώρα με ταχύτητα 60 χιλιόμετρα/ώρα, ακόμα και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, υπερκαλύπτοντας τις επιδόσεις ακόμα και των καλύτερων πολυκόπτερων της αγοράς.

Η τεχνολογία της Velos Rotors ανοίγει νέους δρόμους για την ευρεία χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε εμπορικές και κυβερνητικές εφαρμογές, όπως μεταφορά ανθρώπινων οργάνων και ιατροφαρμακευτικού υλικού σε απομακρυσμένες περιοχές, χαρτογραφήσεις δυσπρόσιτων περιοχών, επιθεώρηση κρίσιμων υποδομών, αποστολές αναζήτησης και διάσωσης, συνοριακούς ελέγχους, και άλλα.

Τα ελικόπτερα drones της εταιρείας χρησιμοποιούνται ήδη από πελάτες σε όλο τον κόσμο, καταγράφοντας χιλιάδες ώρες πτήσης με απόλυτη επιτυχία. Τα μη επανδρωμένα ελικόπτερα της Velos Rotors έχουν σχεδιαστεί στην Ελλάδα και παράγονται στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Η εταιρεία διατηρεί τα κεντρικά της γραφεία στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής και CTO της Velos Rotors, Άρης Κολοκυθάς, δήλωσε: “Έχουμε σχεδιάσει από την αρχή όλα τα εξαρτήματα του ελικοπτέρου με σκοπό να δημιουργήσουμε το πιο αξιόπιστο, ασφαλές και αποδοτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον κόσμο. Είμαστε περήφανοι για την αποδοχή του από την αγορά και ανυπομονούμε να ικανοποιήσουμε την αυξανόμενη ζήτηση από οργανισμούς παγκοσμίως.”

Ο CEO της Velos Rotors και βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Michael Seal, πρόσθεσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα ελικόπτερά μας χρησιμοποιούνται από πελάτες σε όλο τον κόσμο, εξυπηρετώντας ιδιαίτερα απαιτητικές αποστολές. Η χρηματοδότηση από την Marathon Venture Capital θα μας βοηθήσει να φέρουμε τα ελικόπτερα στα χέρια των πελατών μας πιο γρήγορα και να έχουμε σημαντικό αντίκτυπο σε εμπορικές και κυβερνητικές εφαρμογές”.

“Τα multicopter drones αποδεικνύονται κατάλληλα κυρίως για ερασιτεχνική χρήση. Η αγορά ωστόσο χρειάζεται drones βιομηχανικού τύπου. Τα ηλεκτρικά μη επανδρωμένα ελικόπτερα της Velos Rotors προσφέρουν για πρώτη φορά τις προδιαγραφές ασφαλείας, αξιοπιστίας και αποδοτικότητας που μπορούν να τα χαρακτηρίσουν ως τέτοια – τα καλύτερα drones στον κόσμο! Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τον Άρη, τον Michael και την ομάδα τους”, δήλωσε ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital.

Σε συνέχεια της επένδυσης, η Velos Rotors πρόκειται να μεγαλώσει σημαντικά την ομάδα της για την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της και την ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησής τους. Μπορείτε να βρείτε τις ανοιχτές θέσεις εργασίας στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Velos Rotors
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διεθνής διάκριση για την ALTUS-LSA

Προώθηση του Lower Airspace Economy (LAE) στην Ελλάδα από την World UAV Federation

Dronamics & ΕΛΤΑ: Πρόθεση συνεργασίας για παραδόσεις με cargo drone

Ελληνικές εταιρείες που παράγουν τεχνολογία για το διάστημα και τα πυροσβεστικά drones

Παραλαβή Τηλεκατευθυνόμενων Πτητικών Μέσων με συστήματα εποπτείας φάσματος και ένταξη στην επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΕΤΤ

Πιλοτική πτήση αποστολής ιατροφαρμακευτικού υλικού από την Κω προς την Ψέριμο με drone

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Επιλογή μας να καταστήσουμε την Αττική πρωταγωνίστρια της νέας ψηφιακής εποχής» 
  • The Media Business Game: ΣΚΑΪ, ΕΡΤ και Alter Ego ανεβάζουν στροφές σε ενημέρωση και δικαιώματα
  • Η TILESKOPIO στο ESA BIC Greece με τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας
  • Συνεργασία Revolut & Wolt στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής» στη Beyond 2026
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace
  • Η Postbank γιόρτασε 35 χρόνια παρουσίας στη Βουλγαρία
RSS itsecuritypro.gr
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Δύο διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
  • KIEFER: Η ελληνική εταιρεία που συνδέει την Πράσινη Ενέργεια, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Ρομποτική, διατηρώντας τα Δεδομένα στην Ελλάδα
  • Η AWS Φέρνει Υπολογιστική Ισχύ, Αποθήκευση και Υπηρεσίες AI στην Αθήνα με Νέο Local Zone, Διαθέσιμο τον Ιούλιο 2026
  • Η αποτελεσματική κυβερνοασφάλεια δεν κρίνεται από την απουσία περιστατικών, αλλά από την ικανότητα αντίδρασης και προσαρμογής
  • Το Innovation to Impact⁠ φέρνει το deep tech στην πράξη – Δείτε το πρόγραμμα! (16/6, Divani Caravel)
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.