Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 28 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

gi-Cluster Networking Day: ημέρα για το ελληνικό gaming με τη συμβολή επαγγελματιών και ακαδημαϊκών

06/04/2023infocomBy infocom3 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα δικτύωσης επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών, ερευνητικών και πολιτιστικών φορέων-μελών του Συνεργατικού Σχηματισμού (cluster) Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών gi–Cluster. Στην ημερίδα συμμετείχαν 20 επιχειρήσεις και 7 πανεπιστήμια και πολιτιστικοί φορείς από όλη την Ελλάδα, με αντικείμενο την ανάπτυξη τεχνολογιών ψυχαγωγικού λογισμικού (gaming), δημιουργικού περιεχομένου και συναφών ψηφιακών πλατφορμών και εφαρμογών (Digital Creative Industries).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας επιχειρήσεις και πανεπιστήμια, παρουσίασαν τις δράσεις και τα projects τους, με ειδίκευση στο game και digital design, στην ανάπτυξη δημιουργικού περιεχομένου, στην υποστήριξη και ανάπτυξη τεχνολογιών δικτύων, πλατφορμών διανομής περιεχομένου αλλά και του cloud computing. Τελικός στόχος της εκδήλωσης ήταν να θέσει τις βάσεις για νέες συνεργασίες, ουσιαστική αλληλεπίδραση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στους φορείς και την επιχειρηματική κοινότητα που συγκροτούν το οικοσύστημα των ψηφιακών δημιουργικών βιομηχανιών στην Ελλάδα.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομία, Δρ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος μετά το πέρας της εκδήλωσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το gaming industry είναι εξαιρετικά σημαντικό και διαρκώς αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα, πλέον και στην Ελλάδα! Στην εκδήλωση διασύνδεσης (Networking Day), που διοργάνωσε το Corallia και ειδικότερα ο Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας (Innovation Cluster) gi-cluster, είδαμε από κοντά πρακτικές και προγράμματα που συνδυάζουν την καινοτομία με το παιχνίδι και την ψυχαγωγία.»

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του gi-Cluster, Δρ. Νίκος Βογιατζής, ανέφερε «Το gi-Cluster, ο πρώτος Συνεργατικός Σχηματισμός επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ψυχαγωγικό λογισμικό, στο δημιουργικό περιεχόμενο και συναφείς ψηφιακές πλατφόρμες και εφαρμογές (Digital Creative Industries), μπαίνει σήμερα σε μια νέα εποχή. Είμαστε βέβαιοι πως η ισχυρότερη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών-ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων από όλη την Ελλάδα, θα έχει σημαντικά οφέλη για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας στις ψηφιακές τεχνολογίες.»

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με networking μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη δράση του gi-Cluster.

O Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας gi-Cluster υποστηρίζεται από το Φορέα-Αρωγό Corallia του Ε.Κ. Αθηνά που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το έργο «Ανάπτυξη και Λειτουργία Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας στις Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές» υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) με τίτλο «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας», με Ενδιάμεσο Φορέα Υλοποίησης τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, και συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

To gi-Cluster είναι το πρώτο ελληνικό gold-labeled cluster δημιουργικών βιομηχανιών, με ειδίκευση στην ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών και βιντεοπαιχνιδιών, διαδραστικών εργαλείων και περιβαλλόντων, τεχνολογικών υποδομών και εξειδικευμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου. To gi-Cluster ξεκίνησε το 2011, με την υποστήριξη του Corallia του E.K. Αθηνά ως φορέα αρωγού και έθεσε ως αποστολή του τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας και στόχο του, την ανάπτυξη ανταγωνιστικών ψηφιακών προϊόντων και κυρίως, ψηφιακών παιχνιδιών. Η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η δικτύωση με την παγκόσμια αγορά, αποτελούν βασικούς πυλώνες του στρατηγικού σχεδιασμού του gi-cluster, τους οποίους και θεμελιώνει μέσα από στοχευμένα προγράμματα ανάπτυξης, μέσα από ευκαιρίες χρηματοδότησης και δράσεις εξωστρέφειας, όπως η συμμετοχή σε διεθνείς επιχειρηματικές εκθέσεις.

Σήμερα, το gi-Cluster απαρτίζουν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, game studios, ακαδημαϊκοί, ερευνητικοί και άλλοι φορείς. Πρόκειται για ένα ολοένα και αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργατών το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της Ελλάδας ως χώρα παραγωγής ψηφιακών παιχνιδιών και καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

gi-Cluster
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cisco Connect 2026 Greece: 12 Νοεμβρίου το κορυφαίο ετήσιο event

Το 6ο Electric + Micro Mobility Forum έρχεται στις 1 Οκτωβρίου

Συμμετοχή του GRECA στο 21st Round Table Discussion

Εκδήλωση απολογισμού των πρώτων 30 μηνών της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής

Ν. Χαρδαλιάς: «Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας

POWERADE B2Run Aθens 2026: όταν η εταιρική κουλτούρα βγαίνει από το γραφείο και γίνεται εμπειρία

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Κωτσόβολος: Τεχνολογικές λύσεις για έργα υψηλών απαιτήσεων με τα K2B Signature Projects
  • Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του «Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων»
  • Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια επέκτασης της Γραμμής του προς την Καλαμαριά
  • Superbet: Νέα εποχή του Κυπέλλου Ελλάδας – Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της League Phase
  • Συνάντηση Χρ. Δήμα – Κ. Γκιουλέκα στον σταθμό «Μίκρα» του Μετρό
  • Η Apple παρουσιάζει τα νέα Mac mini και Mac Studio
  • Χ. Δούκας: «Τώρα είναι η στιγμή για την άμεση κατεδάφιση του κτιρίου του Badminton»
RSS itsecuritypro.gr
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.