Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Στο «μικροσκόπιο» το deal Orange & Masmovil – «Τεστ» για την ενοποίηση

04/04/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποίησαν ότι η συγχώνευση των ισπανικών παρόχων Orange και MasMovil θα μπορούσε να αποτελέσει πλήγμα για τον ανταγωνισμό στην ισπανική αγορά, ανακοινώνοντας πως ξεκινούν τη διερεύνηση του θέματος.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, αποτελεί ένα τεστ για το εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να ακολουθεί σκληρή γραμμή στην ενοποίηση του τηλεπικοινωνιακού τομέα ή θα χαλαρώσει τη στάση της. Υπενθυμίζεται πως το deal για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών φτάνει τα 18,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Orange, ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ισπανία, και η MasMovil, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση από πλευράς μεγέθους, ανακοίνωσαν τη συμφωνία τον Ιούλιο του 2022, πυροδοτώντας προσδοκίες για περισσότερες συγχωνεύσεις στον κλάδο.

Οι ευρωπαϊκές Αρχές, ωστόσο, δήλωσαν ότι υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες. «Η συναλλαγή θα μειώσει τον αριθμό των φορέων εκμετάλλευσης δικτύων στην Ισπανία, εξαλείφοντας, έτσι, έναν καινοτόμο και σημαντικό αντίπαλο. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές και χαμηλότερη ποιότητα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τους καταναλωτές», σημείωσε η Κομισιόν.

«Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής, η Orange και η MasMovil θα έχουν τη δυνατότητα και το κίνητρο να περιορίσουν την πρόσβαση εικονικών παρόχων στο χονδρικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και σε υπηρεσίες πρόσβασης σταθερού δικτύου μέσω χονδρικής», ανέφερε, χαρακτηριστικά, η σχετική ανακοίνωση.

Η Orange τόνισε ότι θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να αποδείξει τα οφέλη της συμφωνίας. «Η συναλλαγή είναι επωφελής τόσο για τους Ισπανούς καταναλωτές όσο και για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, καθώς θα εξασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη του 5G και των οπτικών ινών σε ευρύτερη κλίμακα, σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά», σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο πάροχος αναμένεται να προσφέρει διορθωτικά μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την παροχή πρόσβασης σε ανταγωνιστές στο δίκτυο του ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Η Επιτροπή όρισε προθεσμία στις 21 Αυγούστου για την απόφασή της.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

europe Orange spain telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Sparkle συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία του GLF για 200 χλμ. νέων υποθαλάσσιων δικτύων

Strand Consult: αριθμητικά λάθη και προβληματικές συγκρίσεις στην έκθεση του BEREC

Τρεις ή τέσσερις πάροχοι; Η ευρωπαϊκή διαφωνία για τις συγχωνεύσεις και η ελληνική αγορά!

Λιγότεροι εργαζόμενοι, υψηλότερο κόστος εργασίας για τις τηλεπικοινωνίες παγκοσμίως

nPerf: 115,89 Mbps η μέση ταχύτητα λήψης στο σταθερό Διαδίκτυο στην Ελλάδα

Ανοιχτό μοντέλο δορυφορικής σύνδεσης κινητών εξετάζουν οι Telekom, Orange, Telefonica και Vodafone

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • Ευρώπη vs ασιατικά marketplaces, round 2
  • Οι καλύτεροι marketers σκέφτονται σαν κορυφαίοι σεφ
  • Στις εγκαταστάσεις της Sunlight Group στην Ξάνθη ο Κυριάκος Πιερρακάκης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε δεκτό το σχέδιο δράσης της Temu
  • ΙΝΣΕΤΕ: «Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
  • Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού
  • Στα δημόσια ταμεία επέστρεψαν 150 εκ. ευρώ που δόθηκαν σε επενδύσεις που δεν ολοκληρώθηκαν
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
  • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
  • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
  • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
  • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
  • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
  • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.