Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 26 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Η Alibaba «σπάει» στα έξι, στη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση των τελευταίων 24 ετών

29/03/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Alibaba ανακοίνωσε ότι θα διαχωριστεί σε έξι επιχειρηματικούς ομίλους, σε μια εξέλιξη που αποτελεί την πιο σημαντική αναδιοργάνωση στην ιστορία του κινεζικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι συγκεκριμένοι όμιλοι, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν εξωτερική χρηματοδότηση και να εισαχθούν στο χρηματιστήριο, θα διοικούνται από τους αντίστοιχους διευθύνοντες συμβούλους και θα ακολουθούν μια δομή εταιρείας χαρτοφυλακίου. Κάθε CEO θα αναφέρεται σε ένα διοικητικό συμβούλιο και θα αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την απόδοση της εταιρείας.

Η απόφαση, η οποίο χαρακτηρίζεται ως «η πιο σημαντική στην 24χρονη ιστορία της εταιρείας», ανακοινώθηκε μόλις μια ημέρα αφότου ο Jack Ma, συνιδρυτής του Alibaba Group, εμφανίστηκε στην Κίνα, για πρώτη φορά μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν στο εξωτερικό.

Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, η Κίνα έχει προχωρήσει σε μια σαρωτική ρυθμιστική καταστολή στον κλάδο της τεχνολογίας, αν και τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταβάλει προσπάθειες να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην επιχειρηματική κοινότητα – φιλοξενώντας, για παράδειγμα, μια σύνοδο κορυφής υψηλού προφίλ που προσέλκυσε στελέχη όπως ο Tim Cook και ο Ray Dalio.

«Αυτός ο μετασχηματισμός θα δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις μας να γίνουν πιο ευέλικτες, να ενισχύσουν τη λήψη αποφάσεων και να επιτρέψουν ταχύτερες απαντήσεις, ανταποκρινόμενες στις αλλαγές της αγοράς», δήλωσε ο Daniel Zhang, σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Alibaba, σε ένα email προς τους υπαλλήλους. Ο Zhang θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Alibaba Group.

Οι έξ νέοι επιχειρηματικοί όμιλοι της Alibaba είναι: Cloud Intelligence Group (cloud computing), Taobao Tmall Commerce Group (εγχώριες δραστηριότητες λιανικής), Local Services Group (on-demand υπηρεσίες, όπως food delivery), Cainiao Smart Logistics (logistics), Global Digital Commerce Group (επιχειρήσεις λιανικής στο εξωτερικό) και Digital Media and Entertainment Group (με δραστηριότητες όπως γύρω από το video streaming).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Alibaba China jack ma
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to School & Back to Work: η νέα καθημερινότητα των οικογενειών και ο ρόλος της τεχνολογίας

Refurbished iPhone αξιόπιστα και οικονομικά σε Cosmote Telekom και Γερμανό

Η Viva.com υπογράφει σύμβαση υπηρεσιών πληρωμών με το Κυπριακό Δημόσιο

H SellBuyPlay δημιουργεί το πρώτο παγκοσμίως retail eCommerce και gaming marketplace με MiCA άδεια

Η Ελλάδα 3η στη χρήση δοκιμών 5G μεταξύ χωρών με παρόμοιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ

Back to School 2026 στο Πλαίσιο: όλα έτοιμα για τη μεγάλη επιστροφή!

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Από το traffic στη σχέση με το κοινό, το νέο στοίχημα των media
  • Η IEA προβλέπει αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρισμού κατά 3,6% το 2026
  • Alpha Bank: Καταργεί την προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος στις κάρτες Aegean Bonus Visa
  • Active: Ενοποίηση μετοχικής δομής στην Active Computer Systems
  • ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτηρίων σε όλη την Αττική»
  • «Αξία για το Μέλλον»: Το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο στην 90ή ΔΕΘ
RSS itsecuritypro.gr
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.