Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Ισχυρή ανάπτυξη για την Lamda Hellix (πλέον Digital Realty)

09/12/2022Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με το υπό κατασκευή τρίτο κέντρο δεδομένων της στην Αθήνα, ATH-3, να μπαίνει σε λειτουργία τον Μάρτιο 2023 και το τέταρτο ATH-4 να έχει λάβει οικοδομική άδεια η Lamda Hellix βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα η εν λόγω εταιρεία έχει ξεκινήσει την υλοποίηση data center στο Ηράκλειο της Κρήτης και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξαγοράσει διπλανό οικόπεδο στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της στο Κορωπί, σχεδιάζοντας το ATH-5.

Η συνολική επένδυση για τα ATH-4 και 5 είναι της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, ενώ όπως είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix που πλέον ονομάζεται Digital Realty (όπως η ομώνυμη αμερικάνικη εταιρεία που την έχει εξαγοράσει) Απόστολος Κάκκος, οι μέχρι στιγμής ανακοινωμένες επενδύσεις της «έχουν συνολική προστιθέμενη οικονομική αξία άνω των 2 δισ. ευρώ και για εξυπηρετηθούν τα επόμενα χρόνια το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας θα διπλασιαστεί».

Με την ολοκλήρωσή του το ATH-3 θα είναι το μεγαλύτερο data center στη χώρα, ικανό να υποστηρίξει έως και 6,8 MW χωρητικότητας εντός των εγκαταστάσεων έκτασης 8.600 τ.μ. και ήδη έχει πετύχει τη διάθεση του 70% της χωρητικότητάς του. Το ATH-4, προβλέπεται να προσθέσει επιπλέον 6,8 MW ισχύος όταν λειτουργήσει, εντός του 2024.

Σε συνδυασμό με την διευρυμένη παρουσία της Digital Realty στην Κρήτη, όπου αναπτύσσει νέο data center στο Ηράκλειο, τα ATH-3 και ATH-4 θα αποτελέσουν μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της Digital Realty για ενίσχυση της παρουσίας της στην περιοχή της Μεσογείου με την Ελλάδα βασική στρατηγική πύλη προς την Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Digital Realty στο Κορωπί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο στόχο της κυβέρνησης σε πέντε χρόνια ο κλάδος της τεχνολογίας να συμμετέχει κατά 10% στο ΑΕΠ της χώρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis και ο διευθύνων σύμβουλος της Digital Realty, Bill Stein.

Κατά τη διάρκειά της ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Απόστολου Κάκκου από το τιμόνι της εταιρείας, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες (η Lamda Hellix είναι δικό του δημιούργημα) και η ανάληψη των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου από τον Αλέξανδρο Μπεχράκη, δεξί χέρι του κ. Κάκκου τα τελευταία 11 χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Κάκκος «όντας επιχειρηματίας εδώ και 25 χρόνια, αποφάσισα ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή κλείνοντας το κεφάλαιο Lamda Hellix και ανοίγοντας το κεφάλαιο Digital Realty, να ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο και για μένα σε προσωπικό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορέσω πλέον να αφιερώσω περισσότερο ποιοτικό χρόνο στην οικογένειά μου, τη σύζυγο και τις κόρες μου και ταυτόχρονα να συνεχίσω και να προχωρήσω άλλες, υπάρχουσες και καινούργιες, εξίσου δημιουργικές επιχειρηματικές προκλήσεις».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Digital Realty Lamda Hellix Αλέξανδρος Μπεχράκης Απόστολος Κάκκος
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    QnR Group: νέο στρατηγικό έργο Digital Health για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

    Ο Τραμπ ζητά «μέρισμα» από τα data centers προς τις τοπικές κοινότητες

    Οι δαπάνες πληροφορικής θα ξεπεράσουν τα 7 τρισ. δολάρια το 2027

    Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Εγκαινιάστηκε το νέο έξυπνο κτίριο του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον Δημόκριτο

    Η DOTSOFT επεκτείνει τη συμμετοχή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καλαμαριάς

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • «Το δέντρο που πληγώναμε» και η αναγέννηση της μαστίχας Χίου
    • The Media Business Game: Άνοδος 43,9% στη διαφήμιση της Nova και σχέδιο 3 εκατ. ευρώ για το CNN TV
    • GR8 Communication: Βραβείο για το καλύτερο ΑΙ Video στα Content Marketing Awards 2026
    • Δ. Παπαστεργίου: «Ψηφιακές λύσεις σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης»
    • Ν. Παπαθανάσης: 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Τρίπολης
    • Δικαίωση ΚΕΕΕ & Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων για τον Κανονισμό PPWR
    • Συμπράξεις της ΕΕ στον τομέα της έρευνας: Πράσινο φως για τα οικονομικά τους
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
    • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
    • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
    • Τι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης
    • Συνεργασία Διανομής της Itway Hellas με την Nozomi Networks
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.