Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 9 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Η Nokia παρουσίασε στην Αθήνα το μέλλον των τηλεπικοινωνιών

18/11/2022Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Τις νεότερες καινοτομίες γύρω από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών παρουσίασε η Nokia, κατά τη διάρκεια των Nokia Innovation Days που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στις 16 και 17 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συγκεκριμένες «Ημέρες Καινοτομίας» αποτέλεσαν μια εξαιρετική ευκαιρία για να συναντηθούν ειδικοί και πελάτες, ώστε να συζητήσουν βάσει του Nokia Technology Vision 2030, σε σχέση με το μέλλον του metaverse, των μη επίγειων επικοινωνιών, αλλά και του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία αλλάζει τις ζωές μας.

Η φιλανδική Nokia παρουσίασε τον τρόπο με τον οποία τα wearables, οι αισθητήρες IoT, το streaming video, τα video analytics και οι κρίσιμες επικοινωνίες Push-to-Talk μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος, μέσω των τεχνολογιών που η ίδια προσφέρει.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν και συγκεκριμένα use cases, όπως μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας σε σχέση με το πώς οι πυροσβέστες του μέλλοντος θα οργανώνουν αποτελεσματικά τις αποστολές τους, έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης, πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα αισθητήρων, ζωντανές ροές βίντεο και συνεργασία με άλλους οργανισμούς. Και όλα αυτά, χάρη στα εξελιγμένα ευρυζωνικά δίκτυα 4G, 5G και τις τεχνολογίες IoT.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και μια νέα καταναλωτική εμπειρία που βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα. Σε αυτήν, συμπεριλαμβάνεται το 5G Magic Mirror, που επιτρέπει στους καταναλωτές να δοκιμάσουν ρούχα μέσω AR. Αυτό, σύμφωνα με τη Nokia, είναι ένας πιθανός τρόπος δημιουργίας εσόδων για τους παρόχους στην Ελλάδα, καθώς μπορούν να συνεργαστούν με αλυσίδες λιανικής και εμπορικά κέντρα για να καινοτομήσουν και να εμπλουτίσουν την παραδοσιακή εμπειρία, εξοικονομώντας χρόνο για τους καταναλωτές και χρήμα για τους λιανοπωλητές.

«Η οικοδόμηση προς αυτό το μέλλον μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με αξιόπιστα, ασφαλή και υψηλής απόδοσης δίκτυα», τονίζει η Nokia. Τα σχετικά demo περιελάμβαναν μια επισκόπηση των πρώτων εμπορικών 25G PON, δυνατότητες routing 800G για ταχύτερα και πράσινα δίκτυα, αλλά και μια λύση Smart Node 4G/5G για κάλυψη κινητής σε εσωτερικούς χώρους.

Ο Κωνσταντίνος Κορωναίος, Country Manager Greece της Nokia, δήλωσε στο Infocom πως «είμαστε ξανά εδώ στην Ελλάδα με την εκδήλωση – σήμα κατατεθέν, τα Innovation Days – τα πρώτα από το 2019. Είμαι πολύ χαρούμενος που τόσοι πολλοί πελάτες και συνεργάτες από το οικοσύστημα της ελληνικής βιομηχανίας των ΤΠΕ ήταν εκεί για να συζητήσουν αυτές τις καινοτομίες και να διερευνήσουν τρόπους εφαρμογής τους στο ταξίδι της ψηφιοποίησης στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

event innovation Nokia
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνία για το IRIS² με 348 δορυφόρους και πρώτες εκτοξεύσεις το 2029

Η SpaceX προβλέπει ρόλο-κλειδί της Starlink στην παγκόσμια συνδεσιμότητα

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης & ΤΝ: οι βασικοί άξονες του νέου Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος

Το Μουντιάλ 2026 ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο της συνδεσιμότητας

Ευρωπαϊκή Ένωση Φάσματος προτείνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Έως 28% οι απώλειες των τηλεσκοπίων από τους νέους δορυφόρους

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η Τράπεζα Κρήτης, ο Κοσκωτάς και τα 32 δισ. δραχμές που χάθηκαν στα βιβλία
  • Η νέα σειρά foldables της Samsung διαθέσιμη στη Vodafone
  • ΠΣΕ: Υψηλό τριετίας στα 27,6 δισ. € για το Α΄ Εξάμηνο – Εκτίναξη +26,3% τον Ιούνιο
  • Όμιλος ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW
  • Όμιλος Fourlis: Συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής στο Sofia South Ring Mall
  • Η Deloitte Ελλάδος αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ
  • EFA GROUP: Στρατηγική επένδυση στη Fractal για την ανάπτυξη προηγμένων αμυντικών τεχνολογιών
RSS itsecuritypro.gr
  • Το Black Hat USA 2026 επιβεβαιώνει τη νέα εποχή της κυβερνοασφάλειας: AI Agents, Quantum και αυτόνομη άμυνα στο επίκεντρο
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
  • Οι AI Agents αλλάζουν τον χάρτη των επενδύσεων στην κυβερνοασφάλεια
  • Το botnet των 40 εκατ. δολαρίων: AI, Android TV Boxes και παιδικό λογισμικό στην υπηρεσία του κυβερνοεγκλήματος
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC,
  • Direct Liquid Cooling – Ψύξη Υψηλής Απόδοσης για AI Υποδομές
  • Το κυβερνοέγκλημα γίνεται συνδρομητική υπηρεσία: AI, malware και υποδομές «ως υπηρεσία»
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.