Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

8 ελληνικές ομάδες στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2022

24/10/2022infocomBy infocom3 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι 8 ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον τελικό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2022, World Robot Olympiad – WRO2022, που θα φιλοξενηθεί στο Dortmund της Γερμανίας, από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου 2022. Η ελληνική αποστολή αναδείχθηκε από τον εθνικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τον WRO Hellas, τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Στους προκριματικούς αγώνες ξεχώρισαν τα project 8 ομάδων από 5 περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας.

Στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2022, που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von der Leyen, συμμετέχουν συνολικά περισσότερες από 350 ομάδες από 85 χώρες. Οι μαθητές από όλον τον κόσμο θα διαγωνιστούν στην θεματολογία «To Ρομπότ μου, ο Φίλος μου».

Ρομποτικές λύσεις με όχημα την Τεχνητή Νοημοσύνη

Τα ρομποτικά έργα των ελληνικών ομάδων, Robocores, Minders, Evripos, BitLab, Don’t Litter, Roboks, YellowSquad, JoFre, που διαγωνίστηκαν φέτος στους προκριματικούς για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής αξιοποιούν την καινοτομία της Τεχνητής Νοημοσύνης για την αντιμετώπιση προκλήσεων του μέλλοντος, αναδεικνύοντας σωστούς τρόπους χρήσης της για την ασφαλή αλληλεπίδραση ανθρώπων – ρομπότ.

Η ρομποτική και η Τεχνητή Νοημοσύνη γίνονται όλο και πιο σημαντικό μέρος της τρέχουσας έρευνας και επιστήμης. Η συνεχής πρόοδος στον τομέα της ρομποτικής δίνει τη δυνατότητα στα νέα ρομπότ να ενεργούν με καλύτερο τρόπο στο ανθρώπινο περιβάλλον. Ο συνδυασμός ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και κυρίως το ανθρώπινο περιβάλλον. Είναι η πρώτη φορά που η Τεχνητή Νοημοσύνη ενσωματώνεται στην αγωνιστική διαδικασία.

Η ομάδα Robocores από τη Δυτική Ελλάδα με το «Pop2SeeSmartClass», ένα καινοτόμο σύστημα συσκευών που βοηθάει μαθητές με σοβαρά προβλήματα όρασης να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη σχολική διαδικασία, καθώς και η ομάδα Minders από την Αττική με το έργο «Remind» για ατομική ανακύκλωση με σύστημα «ανταμοιβής» στον δημότη, που βασίζεται στη μηχανική μάθηση αναδείχτηκαν στην κατηγορία Future Innovators.

Πρώτη στην κατηγορία Future Engineers -αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτου- βγήκε η ομάδα Evripos από τη Στερεά Ελλάδα, η οποία σχεδίασε ένα μοντέλο αυτοκινήτου, εξοπλισμένο με ηλεκτρομηχανικά εξαρτήματα προγραμματισμό για να μπορεί να οδηγεί αυτόνομα σε μια πίστα με εμπόδια.

Στην κατηγορία RoboSports, επικράτησε η Καλαματιανή ομάδα BitLab με το νέο συναρπαστικό παιχνίδι DoubleTennis, ενώ στην κατηγορία RoboMission, στην οποία μαθητές κατασκεύασαν τα ρομπότ τους την

ημέρα του διαγωνισμού και έκαναν επί τόπου αλλαγές στον προγραμματισμό, αναδείχτηκαν οι ομάδες, Don’tLitter από τη Θεσσαλία για το Δημοτικό, η ομάδα Roboks και η ομαδα JoFre από την Αττική για το Γυμνάσιο, η ομάδα YellowSquad από τη Λάρισα για το Λύκειο.

6 μετάλλια και 13 θέσεις στην πρώτη δεκάδα για την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς ρομποτικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Εθνικοί διοργανωτές της WRO εξασφαλίζουν ότι περισσότερα από 70.000 παιδιά και νέοι παγκοσμίως έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2009, έχοντας μέχρι σήμερα κατακτήσει 6μετάλλια και 13 θέσεις στην πρώτη δεκάδα.

Οι πρωτοβουλίες και δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης της COSMOTE για την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM έχουν ωφελήσει συνολικά περισσότερους από 200.000 μαθητές και καθηγητές και εντάσσονται στη στρατηγική της για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων ανάμεσα στις οποίες είναι και η ψηφιακή ενσωμάτωση.

Η COSMOTE στηρίζει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων, που είναι απαραίτητες για την ισότιμη συμμετοχή όλων στη νέα ψηφιακή κοινωνία. Γιατί ένας κόσμος στον οποίο η τεχνολογία είναι προσβάσιμη σε όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Cosmote World Robot Olympiad WRO Hellas Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Samsung στηρίζει μαθητικές ιδέες με κοινωνικό αντίκτυπο

Το Νοσοκομείο Μεταξά φέρνει την ψυχαγωγία δίπλα στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους

Η EY οδηγεί τη νέα γενιά μηχανικών και επιστημόνων στηρίζοντας την αγωνιστική ομάδα Aristurtle

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: δωρεάν δράσεις την παγκόσμια ημέρα τηλεπικοινωνιών και τη διεθνή ημέρα μουσείων

Η LG Electronics στο «top 1%» της S&P Global για 3η συνεχή χρονιά

Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026: η νέα γενιά σχεδιάζει το μέλλον με σύμμαχο το ΑΙ

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Διαθέτουμε 7,2 εκατ. ευρώ για τα σχολεία της Αττικής με 549 εργαστήρια πληροφορικής»
  • Η Ελλάδα υποχώρησε στην 50ή θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας
  • Το 46% των ευρωπαϊκών ΜμΕ δυσκολεύεται να βρει εργαζομένους με δεξιότητες
  • Όλα όσα μάθαμε στο AI Connected World 2026 – Από τα μεγάλα έργα στη μετρήσιμη αξία!
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.