Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Η Olympia Group στηρίζει την ανάληψη από τις γυναίκες θέσεων σε διοικητικά συμβούλια σε συνεργασία με το The Boardroom

01/06/2022infocomBy infocom3 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Olympia Group υποστηρίζει την πρωτοβουλία The Boardroom για την ενδυνάμωση, δικτύωση και υποστήριξη των γυναικών με στόχο την ανάληψη θέσεων σε Διοικητικά Συμβούλια, συμμετέχοντας ως υποστηρικτής στα προγράμματα που υλοποιεί το the Boardroom στην Ελλάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρία αναλαμβάνει δράση με στόχο την ενδυνάμωση και παροχή ίσων ευκαιριών στις γυναίκες που απασχολούνται στις εταιρίες του χαρτοφυλακίου της, την επαγγελματική εξέλιξη και την ενίσχυση του ρόλου τους στη λήψη αποφάσεων, και φυσικά την υποστήριξη και προετοιμασία τους για την ανάληψη θέσεων στα Διοικητικά τους Συμβούλια.

Σήμερα, στην Olympia, οι γυναίκες συμμετέχουν σε ποσοστό 40% στο management team της εταιρίας και σε ποσοστό 43% στο Διοικητικό της Συμβούλιο. Παράλληλα, στις βασικές εταιρίες του χαρτοφυλακίου της αντίστοιχα, οι γυναίκες εκπροσωπούνται σε ποσοστό 32% σε διοικητικές θέσεις, 20% σε επίπεδο ανώτατης διοίκησης και 12,5% σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Olympia Γιάννης Καραγιάννης είναι μέλος του Advisory Board του the Boardroom στην Ελλάδα, ενώ η Τατιάνα Φαφαλιού, μέλος του Δ.Σ. της Olympia, είναι ιδρυτικό μέλος του φορέα.

«Πιστεύουμε ότι η παροχή ίσων ευκαιριών και η συμμετοχή γυναικών στα Δ.Σ. των εταιριών και η ανάληψη δράσεων για την ενθάρρυνση της διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων συμβάλει στην υιοθέτηση νέων τρόπων προσέγγισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα και κατ’ επέκταση στη λήψη καλύτερων αποφάσεων. Στην Olympia στηρίζουμε τις εταιρίες του χαρτοφυλακίου μας με στόχο την ανάπτυξη ‘δεξαμενών ταλέντου’ με γυναίκες που έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να εξελιχθούν και να αναλάβουν ανώτερες διοικητικές θέσεις και τελικά να αποκτήσουν ενεργό ρόλο και σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων των εταιριών», δήλωσε ο Γιάννης Καραγιάννης, εκτελεστικός Πρόεδρος της Olympia Group.

«Η δέσμευσή μας στην ανάδειξη και ενδυνάμωση των ηγετικών δυνατοτήτων των γυναικών υποστηρίζεται με την υιοθέτηση από πλευράς μας σύγχρονων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης, αλλά κυρίως από την έμπρακτη παρακίνηση και δημιουργία ευκαιριών για την ισότιμη συμμετοχή τους στα ανώτερα και ανώτατα επίπεδα οργάνωσης και διοίκησης των εταιριών μας. Αναγνωρίζουμε ότι χάρη στην προσωπικότητά τους, τις ικανότητες και τις ιδέες τους εξασφαλίζεται η συνέχιση των επιχειρηματικών μας επιτυχιών σε έναν κόσμο που απαιτεί διαρκή αναπροσαρμογή . Στόχος μας είναι να ενισχύουμε συνεχώς τη δημιουργία εταιρικής κουλτούρας όπου η διαφορετικότητα (χαρακτηριστικών, απόψεων κτλ.) και η συμπερίληψη είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας, και στην βελτίωση της προστιθέμενης αξίας που προσδίδουν», δήλωσε η Ιωάννα Χριστοδουλοπούλου, Talent Director της Olympia.

Το the Boardroom είναι μια πρωτοβουλία δικτύωσης που αφορά καταξιωμένες γυναίκες επαγγελματίες και υψηλόβαθμα στελέχη σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, με στόχο την προετοιμασία και υποστήριξή τους προκειμένου να καταλάβουν θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια και να συνεισφέρουν με την εμπειρία τους στην στρατηγική ανάπτυξη των εταιριών. Μέσα από μια ολιστική προσέγγιση στην προετοιμασία επίδοξων μελών Δ.Σ., με γνώμονα την ενίσχυση της Εταιρικής Διακυβέρνησης και της ποικιλομορφίας και ένταξης (diversity, equity and inclusion) σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων, το the Boardroom υλοποιεί προγράμματα με στόχο την εκπαίδευση για επίδοξα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων (Board Education), την ανάπτυξη στελεχών και την εκμάθηση από ομότιμους (peer learning), την επαγγελματική δικτύωση με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών σε θέσεις επιρροής, καθώς και την προβολή θετικών προτύπων (role models) από όλον τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητα του the Boardroom στην Ελλάδα είναι διαθέσιμες στην σελίδα www.the-boardroom.gr.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Olympia The Boardroom
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vodafone: η νικήτρια ομάδα του Skills Upload Jr Challenge σε μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία

LG: Οι ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την ουσιαστική καινοτομία

Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου 2026

Όμιλος ΔΕΗ: αποκτά το Prime Status της ISS STOXX με νέα αναβάθμιση στην αξιολόγηση ESG

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

Η LG Electronics στη λίστα Forbes Accessibility 200 του 2026

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • The Media Business Game: Η Deutsche Welle, το Protagon και οι νέες επενδύσεις στο ραδιόφωνο
  • The Ellinikon Sports Park: Αθλητικές εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών με τη σφραγίδα του AKTOR
  • ΑΑΔΕ- ΕΘΕΑΣ – ΓΕΩΤΕΕ: Σε πλήρη λειτουργία η ΕΑΕ 2026 – Κανονικά η υποβολή αιτήσεων
  • ΕΤΕπ και Εθνική Τράπεζα ενισχύουν τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων ασφάλειας και άμυνας
  • Μασούτης και ΣΟΥΡΩΤΗ: Στηρίζουν το πρόγραμμα διαγνωστικών εξετάσεων της Alzheimer Ελλάς
  • Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση των εταιρειών της ABO Energy στην Πολωνία
  • Η Air Canada ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Συμφωνία ΔΕΗ – AWS για data center 300 MW με προοπτική επέκτασης στο 1 GW
  • Το Physical AI ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξης για την LG
  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα που έκανε χρήση A.I. για την κλωνοποίηση φωνής και διέπρατταν απάτες και διακεκριμένες κλοπές
  • Νέο μοντέλο κυβερνοανθεκτικότητας για τις επιχειρήσεις, προτείνει η Commvault με βάση το Frontier AI
  • To frontier ΑΙ αλλάζει τα δεδομένα κυβερνοασφάλειας
  • Η Sparkle γιορτάζει 30 χρόνια Seabone και συνεχίζει να συνδέει τον κόσμο στην εποχή του cloud και του AI
  • Υπόθεση Revolut: Hackers ζητούν λύτρα 3 εκατ. δολαρίων απειλώντας με πώληση δεδομένων πελατών
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.