Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Ο ΟΤΕ έχει αναβαθμίσει ήδη τις ταχύτητες στο 30% των συνδρομητών που είναι εφικτό

29/04/2022Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Την αναβάθμιση σε υψηλότερες ταχύτητες 210.000 πελατών του, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 30% των συνδέσεων που μπορούν να αναβαθμιστούν ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ.

Η πρωτοβουλία του ΟΤΕ για τη δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού internet, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό, αφορά περίπου 750.000 οικιακούς και εταιρικούς πελάτες του, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση. Η αναβάθμιση γίνεται στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα και θα ολοκληρωθεί για όλους εντός του 2022.

Βάσει επίσης στοιχείων του ΟΤΕ τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα που έχουν πρόσβαση σε οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) μέσω του Cosmote Fiber έφθασαν 650.000.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ στην 6ετία επιταχύνεται και θα καλύψει περίπου τα 2/3 των γραμμών της χώρας με οπτική ίνα, φέρνοντας το FTTH σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2022 και σε 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα για τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

«Ο Όμιλος ΟΤΕ φτιάχνει τις υποδομές που θα καλύψουν τις ψηφιακές ανάγκες της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την πάνε μπροστά. Προχωράμε δυναμικά στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit, και βάσει των δεσμεύσεών μας, φέρνουμε την οπτική ίνα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αναβαθμίζουμε τις ταχύτητες όπου είναι τεχνολογικά εφικτό. Είναι δύο παράλληλα μεγάλα έργα, με τεράστια σημασία για τη χώρα. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους μας, ιδίως τους τεχνικούς μας, που τα φέρνουν εις πέρας», δήλωσε σχετικά ο Chief Officer Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ – CEO CTS, Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

Νέα καμπάνια Cosmote Fiber

Τα οφέλη της ανάπτυξης του δικτύου FTTH, η πολυπλοκότητα του έργου, αλλά και η αξιοποίηση των σημερινών δυνατοτήτων του δικτύου Cosmote Fiber μέσα από την αναβάθμιση των ταχυτήτων, παρουσιάζονται μέσα από το νέο τηλεοπτικό spot της Cosmote, με «πρωταγωνιστές» τους τεχνικούς της.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Cosmote cosmote fiber ΟΤΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ αλλάζει τον σχεδιασμό της ΕΕΤΤ για το φάσμα κινητής

    Telekom: δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες στους συνδρομητές κινητής

    OroraTech: εκτόξευση του νέου δορυφόρου FOREST-20

    Νέο πλαίσιο για FTTH με αλλαγές σε άδειες, τέλη και πρόσβαση σε υποδομές

    Συνάντηση της ομάδας έργου ECC CPG PTC για την κινητή δορυφορική υπηρεσία στην Αθήνα

    Νέα φοιτητικά πακέτα από το Vodafone CU

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • Ο Νίκος Νικολακόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου του Ομίλου Κυριακού στην Ελλάδα
    • Ν. Κεραμέως: Σχέδιο νόμου για καθορισμό ορίων της ΤΝ στο ανθρώπινο δυναμικό
    • METLEN: Νέα συμφωνία προμήθειας γαλλίου με κορυφαία ιαπωνική εταιρεία
    • Spitogatos: Ανοδικά κινούνται οι Μέσες Ζητούμενες Τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών το 2026
    • Hubin: Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου Υφαντή
    • Πειραιώς: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακή Αυτονομία 60+»
    • Το Lidl House Athens άνοιξε τις πόρτες του: Ένα νέο σημείο συνάντησης
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
    • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
    • Νέα μελέτη: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη
    • Η ESET παρουσιάζει νέες λειτουργίες B2B για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
    • Ransomware: Ρεκόρ επιθέσεων τον Αύγουστο – αλλά οι αδυναμίες παραμένουν οι ίδιες
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.