Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Life Skills: συμβολή του British Council στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

15/03/2022infocomBy infocom3 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το British Council παρουσιάζει το πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης των νέων, Life Skills. Το νέο φιλόδοξο έργο με την χρηματοδότηση της HSBC, έχει ως στόχο να εξελίξει τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων (18 έως 30 ετών) που βρίσκονται είτε εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης, ή κατάρτισης είτε που επιθυμούν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας στην καριέρα τους, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Το καινοτόμο διετές πρόγραμμα, έχει σκοπό να συμβάλλει στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα και εκπονείται μέσω της διοργάνωσης δύο κύκλων αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν 2 μήνες επαγγελματικής εμπειρίας σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο. Αποκτώντας νέες εμπειρίες και δεξιότητες, θα ενισχύσουν το βιογραφικό τους για την μετέπειτα επαγγελματική τους καριέρα και θα «δικτυωθούν» μέσω της συνεργασίας με επαγγελματίες του κλάδου των κοινωνικών επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων με κοινωνικό αποτύπωμα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα διεξαχθούν και μια σειρά από εκπαιδευτικά εργαστήρια. Σκοπός τους είναι οι συμμετέχοντες, που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης της επαγγελματικής τους ταυτότητας, μέσα από μια βιωματική διαδρομή να κατανοήσουν τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα τους, να διευρύνουν την αντίληψη τους γύρω από την έννοια της κοινωνικής οικονομίας και τέλος να διαμορφώσουν ένα πλάνο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Οι εγγραφές των workshops θα είναι ανοιχτές για περισσότερους από 1.700 νέους σε όλη την Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά από Start-up Bootcamps, όπου οι ωφελούμενοι της πρακτικής άσκησης θα βρεθούν μέσα σε ένα καινοτόμο περιβάλλον συνεργασίας και καινοτομίας μαζί με άλλους νέους υποψηφίους. Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε ομάδες, να αποκτήσουν εμπειρίες γνώσης και να συμμετάσχουν σε διαγωνιστικές δραστηριότητες.

Στο τέλος του διετούς προγράμματος οι νέοι θα έχουν αποκτήσει απασχολησιμότητα και επαγγελματικές δεξιότητες, καθώς και πρόσβαση σε νέες θέσεις εργασίας. Το κυριότερο όμως είναι η ικανότητά τους να σχεδιάζουν ένα καλύτερο αύριο δημιουργώντας έναν πραγματικά θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία τους.

Η Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα, δήλωσε: «Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την πρωτοβουλία του έργου Life Skills -που εμπνεύστηκε και διοργανώνει το British Council με χρηματοδότηση της HSBC-, καθώς αποτελεί μέρος της συνεχούς μας προσπάθειας να συνεισφέρουμε σε μια κοινωνία ευημερούσα, ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις. Μέσω του Life Skills θέλουμε να προσφέρουμε πολλαπλά και μακροπρόθεσμα οφέλη τόσο για τους νέους αλλά και την ελληνική κοινωνία, συνδυάζοντας τη καινοτομία και την επιχερηματικότητα με την εμπειρία της Βρετανίας στη θεματική. Παράλληλα ενδιαφερόμαστε να προάγουμε την ουσιαστική γνώση καθώς και την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων συμμετεχόντων μας. Απώτερος και τελικός στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους νέους ώστε να καταφέρουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.»

“Το παγκόσμιο πρόγραμμα Future Skills της HSBC στοχεύει να επενδύσει σε νέους, βοηθώντας τους να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Η πρωτοβουλία «Life Skills» ταιριάζει απόλυτα με αυτούς τους στόχους και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε για άλλη μια φορά με το British Council για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού και καινοτόμου προγράμματος.” δήλωσε ο Peter Yeates, CEO – HSBC Greece.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

british council Life Skills
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Moving the City, Responsibly: σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα της Wolt για την υπεύθυνη μετακίνηση

    Κωτσόβολος: η πρωτοβουλία Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια περνά στην επόμενη μέρα

    Ολοκληρώθηκε ο 10ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Code Like a Girl

    Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

    Τράπεζα Πειραιώς & UNHCR: νέος κύκλος της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες

    Freenow by Lyft & Humanity Greece: υποστήριξη εθελοντών στην πρώτη γραμμή έκτακτων αναγκών

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • The Media Business Game: Η πρεμιέρα του ΣΠΟΡ FM TV, οι επαφές για τη Nova και η νέα θυγατρική της Alter Ego Media
    • Στα €345εκ. ο Τζίρος των 3 Μεγαλύτερων Retailers Αθλητικών Ειδών στο 8μηνο
    • Ν. Παπαθανάσης: Με πόρους του ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στο Ρέμα Ξερέα
    • ΥΠΑ: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το οκτάμηνο του 2026 στα 24 αεροδρόμια!
    • Trade Republic: Νέος τρεχούμενος λογαριασμός χωρίς προμήθεια με επιτόκιο 3%
    • Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Ενημέρωση για τον φόρτο και τον χρόνο εξέτασης των υποθέσεων
    • Στ.Παπασταύρου: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για την προστασία της Δυτικής Αττικής»
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
    • Νέα μελέτη: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη
    • Η ESET παρουσιάζει νέες λειτουργίες B2B για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
    • Ransomware: Ρεκόρ επιθέσεων τον Αύγουστο – αλλά οι αδυναμίες παραμένουν οι ίδιες
    • Η κυβερνοασφάλεια δεν καθυστερεί από την τεχνολογία – αλλά από την ίδια την επιχείρηση
    • Check Point και NVIDIA ενισχύουν την ασφάλεια των AI Agents με έλεγχο των ενεργειών τους σε πραγματικό χρόνο
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.